DPA Group N.V. en De Nieuwe Zaak eCommerce B.V. gaan joint venture aan voor online marketing professionals

Nieuws 18 april 2016 3 min. lezen
DPA_Amsterdam

Amsterdam, 18 april 2016 - E-commerce specialist De Nieuwe Zaak en arbeidsmarktdienstverlener DPA hebben hun krachten gebundeld in een 50/50-joint venture. Dit bedrijf, Digital Marketing Professionals B.V. genaamd, richt zich op het (bij)scholen en inzetten van young professionals en ervaren specialisten. Op deze manier willen de joint venture-partners bijdragen aan een betere in- en doorstroom van online marketeers. “Het tekort aan mensen met een gedegen online achtergrond remt bedrijven in hun ambities en groei. Ook zijn er organisaties die hierdoor onnodige achterstand in hun digitale transformatie of sociale innovatie oplopen. Hier willen wij graag iets aan doen,” aldus Eric Winter, CEO van DPA.

Aanhaken bij de laatste digitale ontwikkelingen

“Door deze samenwerking kunnen we talenten de juiste kennis én ervaring meegeven, zodat ze direct van toegevoegde waarde zijn op de werkvloer”, zegt Johan Keurentjes, directeur van De Nieuwe Zaak. Hij benadrukt dat online marketing bij uitstek een ervaringsvak is. “Je leert het meeste door te doen. Net als hun vakgebied blijven onze professionals constant in beweging. Zo beschikken ze over voldoende toegepaste kennis om opdrachtgevers te helpen om bij de laatste digitale ontwikkelingen aan te haken.”

Young professionals

Voor jonge talenten met een wo- of hbo-opleiding is met Hogeschool Windesheim een traineeship tot Digital Marketing Professional ontwikkeld. Deze opleiding kreeg het e-Academy certificaat van Thuiswinkel.org toegekend. Hierbij brengen specialisten van De Nieuwe Zaak gedurende acht weken hun kennis en ervaring op het gebied van online advertising, SEO, content, social media, conversieoptimalisatie, A/B-testen en big data analytics over op de young professionals. Verder zijn er onder andere strategische, juridische en technische modules en worden de communicatievaardigheden getraind. Ter afsluiting is er een tweedaagse training op het hoofdkantoor van Google in Dublin. De young professionals worden onder begeleiding van DPA ingezet op uitdagende projecten bij verschillende organisaties.

Medior en senior professionals

Digital Marketing Professionals biedt ook ervaren online marketeers toegang tot de kennis, ervaring en het netwerk van De Nieuwe Zaak en DPA. Deze groep kan in dienst van de onderneming aan de slag op toonaangevende projecten bij grote organisaties. Daarnaast wordt continu geïnvesteerd in hun vakinhoudelijke en persoonlijke groei. Daardoor kunnen opdrachtgevers altijd een beroep doen op een flexibele schil van ervaren digital marketing professionals. Ook bemiddelt Digital Marketing Professionals voor vaste functies op bijvoorbeeld (online) marketing of e-commerce afdelingen. Meer informatie is beschikbaar via www.digitalmarketingprofessionals.eu.

Over De Nieuwe Zaak

De Nieuwe Zaak is een full service e-commerce specialist met ruim tien jaar ervaring met retail en B2B e-commerce. Een bedrijf met 100% focus op e-commerce en omnichannel, dat gewend is te denken vanuit de eindklant en opdrachten vanuit een multidisciplinair perspectief in te vullen. Het team bestaat uit ruim 85 experts, ieder met een specialisme: strategie, creatie, techniek of marketing. Meer informatie is beschikbaar via www.denieuwezaak.nl.