DPA-Professionals-Engineering-de-reis-van-een-mechanical-project-engineer-bij-een-wereldmarktleider
Ervaring

De reis van een mechanical project engineer bij een wereldmarktleider

Over Dick

Dick Sonneveld: ‘Legostenen in de juiste volgorde zetten.’ Als mensen vragen wat ik doe, is dat weleens gekscherend mijn antwoord. Als mechanical project engineer maak ik van standaardonderdelen een transportsysteem. Ik analyseer blok voor blok waarom dingen gemaakt zijn zoals ze gemaakt zijn, en of het beter kan. Op Schiphol bijvoorbeeld: daar onderzoek ik de verplaatsing van miljoenen koffers en bergen pakketjes.

Een stap naar meer verantwoordelijkheid

Met een hbo-diploma werktuigbouwkunde op zak, heb ik als engineer een goede basis. Ik begon m’n carrière bij een stoomketelbouwer waar ik de verbinding legde tussen verkoop en fabriek. Na drie jaar vond ik het tijd om verder te kijken; ik was klaar voor een functie met meer verantwoordelijkheid. Voor ik het wist werd ik benaderd door drie detacheringsbureaus. Twee daarvan stuurden lukraak vacatures door, zonder te weten of die wel aansloten bij mijn wensen. De andere partij was DPA. Zij stelden voor om eerst af te spreken. Een relaxed gesprek volgde met oprechte interesse in mij persoonlijk. Dat resulteerde in een detachering bij Vanderlande: wereldmarktleider in logistieke automatisering op luchthavens en de pakketmarkt.

Combinatie van engineer en projectleider

Wat ik precies doe? Kritisch kijken naar nieuwe technologieën en systemen. Als mechanical project engineer onderzoek ik of de afdeling Research & Development aan alles heeft gedacht en of hun ontwerp voldoet aan de wensen van de klant. Samen sparren we over veranderingen en verbeteringen.

Door de detachering bij Vanderlande kan ik me als engineer verder ontwikkelen. Naast systemen uitwerken, heb je als mechanical project engineer ook een projectleidersrol. Die combinatie bevalt uitstekend. Ik bezoek veel locaties, waaronder Schiphol, waar ik rondkijk, onderzoek doe, en met andere professionals overleg. Dat geeft een compleet beeld van de situatie, waardoor ik de problematiek beter begrijp en ‘m makkelijker kan oplossen.

Rondkijken in Hongkong

Leuk bijkomend voordeel van mijn baan: ik ben tot 20 procent van mijn tijd op reis. Het kan voorkomen dat ik naar China en Amerika vlieg om te kijken hoe het er daar aan toe gaat. Super interessant! Werken bij Vanderlande is heel divers. In zo’n snelle, ingewikkelde en intelligente omgeving blijf je leren en innoveren. Mijn advies aan andere engineers? Start bij een klein bedrijf waar je heel veel mag doen. Maak daarna, als het mogelijk is, de overstap naar een groot bedrijf waar je je verder kunt ontwikkelen en meer verantwoordelijkheden krijgt. Een mooie kans die ik via DPA met beide handen heb aangegrepen.

Ook werken als engineering professional?

Meer weten over detachering via DPA?

Neem contact op met Faissal over
Engineering

DPA-professionals-engineering-contact-business-unit-manager-Faissal-Belkasmi

Faissal

Business unit manager engineering Bel of WhatsApp: +31649937839