De digitalisering van contractmanagement

Blog 19 maart 2014 2 min. lezen
Vrouw man zithoek

In het digitale tijdperk ervaren overheidsinstanties en bedrijven een voortdurende druk op hun processen, services en systemen. Bij een goede inzet van IT kan de juridische afdeling meer en meer bijdragen aan het beheersen van de bedrijfsrisico’s. En het is simpelweg prettig werken als alle overeenkomsten en belangrijke juridische stukken direct benaderbaar zijn en het systeem je herinnert aan essentiële data zoals het aflopen van een contract of het moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden. En wat is er nu mooier dan te zorgen voor inzicht, overzicht en optimale in- en externe samenwerking op basis van gestroomlijnd contractmanagement?

contractmanagementdigitaal.png

Implementatie contractmanagement

Verschillende partijen bieden systemen voor het vastleggen en beheren van contracten aan. Een deel van deze systemen is toegespitst op de behoeften van de juridische afdeling. DPA Legal volgt de relevante ontwikkelingen op de voet en voert veel gesprekken over de invoering van de betreffende systemen. Dergelijke implementaties hebben impact op de werkprocessen van de bedrijfsjuristen en de business. Een gedegen aanpak is essentieel. Hiertoe heeft DPA een propositie ontwikkeld waar al meerdere klanten hun voordeel mee hebben gedaan.

Stappenplan

DPA helpt haar klanten met het digitaliseren van de corporate housekeeping en het contractmanagement door, na een heldere inventarisatie, een stappenplan neer te zetten dat resultaat garandeert. Voor de uitvoering levert DPA juridische professionals met gedegen kennis van de contractadministratie, die opgeleid zijn in het gebruik van de systemen. Deze professional treedt op als projectleider en bewaakt de deadlines in samenspraak met de verantwoordelijke bedrijfsjurist. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, tussentijdse evaluatiemomenten zijn hierbij key!

Kwalitatief hoogstaande vooruitgang

Het resultaat van een goed (ingevoerd) contractmanagementsysteem: kwalitatief hoogstaande vooruitgang binnen de juridische afdeling. Waar het contractmanagement voorheen voor veel zoekwerk in de archiefkasten zorgde, is deze administratie tegenwoordig direct en makkelijk benaderbaar. Outsourcen van het contractmanagement is eventueel ook mogelijk. Wilt u vrijblijvend van gedachten wisselen over dit onderwerp? Neem dan vooral contact met ons op. We denken graag mee over uw toekomstplannen en de aanpak die daar het beste bij past.

Neem contact op met Onno

Directeur Stuur een bericht