DPA-Professionals-Banking-Insurance-Sibren-van-Es

Sibren van Es

Consultant trainee
Ervaring

Dagboek van een banking & insurance trainee

Ben jij benieuwd hoe het is om als trainee bij de specialisatie banking & insurance van DPA Professionals aan de slag te gaan? Trainee Sibren van Es werkt als interim consultant op opdracht bij hypothecaire dienstverlener Stater. Speciaal voor jou geeft hij een inkijkje in zijn dag.

Ochtend

Het is vroeg in de morgen als mijn wekker me met een schel, piepend geluid wakker maakt. Met vanzelfsprekende moeite open ik mijn ogen. Mijn vriendin en ik stappen uit bed. Het ideale moment om te leren voor mijn Wft-opleidingen. Ik lees een uurtje met mijn koffiekannetje naast mijn bed. Dan is het tijd om naar mijn werk te gaan. Ik maak me klaar en spring op mijn fiets. Het is slechts 20 minuutjes fietsen en zo sport ik ook nog eens iedere dag.

Bij mijn opdrachtgever Stater loop ik binnen in de vertrouwde open office. Luid gekwetter en het tikkende geluid van vingers op toetsenborden komt me tegemoet. Als ik naar mijn vaste plekje loop, begroeten mijn collega’s me vluchtig. Mijn collega naast me steekt even zijn hand op, terwijl hij druk door online documenten bladerend met een klant telefoneert. Omdat ik zoals altijd vroeg ben, haal ik koffie voor mijn collega’s en neem ik meteen een watertje mee om gehydrateerd te blijven. Daarna installeer ik me achter mijn computer. Nu eerst Postvak IN leegkrijgen en telefoontjes afhandelen van financieel adviseurs, van geldverstrekkers zoals ABN AMRO en natuurlijk van consumenten.

Middag

Het is tijd voor de lunch. Ik loop naar beneden en ben benieuwd met wie ik pauze heb. Omdat we constant de telefoon bedienen, is er iedere dag een andere indeling. Telkens met andere mensen lunchen, zorgt voor leuke afwisseling. Met het pauzeclubje van de dag haal ik een broodje bij de supermarkt en loop ik in het zonnetje een rondje door de buurt. Dan loop ik langs de blèrende geiten op de kinderboerderij weer richting kantoor. Daar ga ik volgens het 100-dagen-plan dat we hanteren aan de slag met het verwerken van e-mails. Dit plan toont zo’n beetje alle bouwstenen voor wat je oppakt.

Ik krijg een inkomend telefoontje van een consument en ga nauwkeurig aan de slag met het uitzoekwerk voor zijn vraag over zijn hypotheek. Die hangt samen met een erfenis en nauwkeurigheid is nu heel belangrijk. Een hypotheek is geen bestelling van een nieuwe computer of boodschappen; ik moet goed uitzoeken hoe het werkt en natuurlijk waken voor boetes. Maar ik maak me geen zorgen. Ik weet wat ik doe en verdiep me goed in de materie. Na afronding van het gesprek ga ik verder aan de mailing en wacht ik op het volgende telefoontje.

Avond

Klokslag 17.30 uur gaan de lijnen dicht. Langzaam veranderen mijn collega’s en ik in een soort ambtenaren die hun biezen pakken. Maar vandaag niet. Het is de laatste vrijdag van de maand en dat betekent dat het tijd is voor de door mij georganiseerde borrel. Met zo’n 250 man lopen we naar 't Houteveen, een bruin cafeetje om de hoek. Een paar dagen eerder heb ik hen gebeld om een zaaltje te reserveren. Mijn collega’s snacken tevreden van de borrelplankjes.

Door de zomerse gezelligheid, het licht en de warmte tot in de late uurtjes, besluiten we de borrel door te trekken in het centrum van Amersfoort. Een paar uur later stap ik weer op mijn fiets en ga ik richting huis. Ik denk aan de leukste momenten van deze dag. Het gaf me vooral een goed gevoel om die ene consument te adviseren die geen idee had van wat er allemaal bij een hypotheek komt kijken. Ik gaf hem verduidelijking en kon hem echt helpen. Dat geeft veel voldoening.

Lijkt het je leuk om bij DPA aan de slag te gaan als trainee banking & insurance? Lees hier meer over traineeships of neem een kijkje op onze vacaturepagina.

Benieuwd geworden naar werken bij DPA?

Neem contact op met Shannon