Case: Wat doet een werkvoorbereider bij Exter Aroma?

Case 27 juli 2016 2 min. lezen
DPA-Professionals-engineering-case-Exter-Aroma

Elise de Graaf-Zeegers is werkvoorbereider bij Exter Aroma via DPA Engineering. Ze vertelt over haar werk, hoe ze omgaat met bedrijfsverandering en welke uitdagingen op haar pad komen. ‘Er vindt veel vernieuwing plaats. Hierdoor krijg ik veel vrijheid om invulling te geven aan mijn eigen werk’.

Wat voor werkzaamheden verricht je bij Exter Aroma en hoe pak je het aan?

Het woord werkvoorbereider zegt het eigenlijk al. Het voorbereiden van werk zodat de monteurs het kunnen uitvoeren. Bij Exter Aroma houdt dit vooral in dat ik diensten en materialen bestel bij externe leveranciers. Veel inkoopactiviteiten dus, maar ook werk verdelen: correctief en preventief. Sinds kort werkt Exter met SAP Plant Maintenance. Ik ben verantwoordelijk voor het correct vullen van het systeem.

"Ik hou heel erg van orde en kan hier mijn hart ophalen met alles wat nog gestructureerd moet worden."

Elise de Graaf-Zeegers

De teamleiders van productie zetten de storingen in het systeem, deze zet ik door naar een order en zorg ervoor dat de monteurs deze orders krijgen zodat de storingen verholpen worden. Daarnaast zorg ik voor het correct stroomlijnen van het preventieve onderhoud. Als werkvoorbereider kom ik regelmatig in de fabriek om werk op te nemen. Met mijn smartphone kan ik makkelijk foto's maken en aan de hand daarvan werkinstructies maken. Voor grotere klussen maak ik ook de planning. Hierbij wordt alles afgestemd met productie.

Wat vind je leuk aan je huidige opdracht?

Exter Aroma maakt op dit moment een enorme groei door. Er vindt veel vernieuwing plaats. Hierdoor krijg ik veel vrijheid om invulling te geven aan mijn eigen werk. Ik maak echt onderdeel uit van deze bedrijfsverandering. Exter Aroma bestaat al sinds 1926, maar alle informatie in het bedrijf is slecht gestructureerd. Ik hou heel erg van orde en kan hier mijn hart ophalen met alles wat nog gestructureerd moet worden.

Wil je ook een uitdagende baan als werkvoorbereider of wil je de mogelijkheden bekijken binnen engineering? Bekijk dan de openstaande vacatures van DPA Engineering.

Neem contact op met Faissal

Business unit manager engineering Stuur een bericht