DPA professionals academy
Ervaring

DPA Academy: learning center voor professionals

Ontwikkel- en groeimogelijkheden zijn voor DPA onderscheidende elementen van aantrekkelijk werkgeverschap. DPA Academy speelt hierin een essentiële rol. Hier staat alles in het teken van het ontwikkelen van de kennis en kunde van medewerkers en het stimuleren van samenwerking voor betere prestaties. “In dienst zijn van DPA betekent continu aan jezelf werken. Je blijft jezelf ontwikkelen”, benadrukt coördinator learning & development Annelijn Kaspers.

Uitgebreid aanbod

Annelijn vertelt trots over het trainingsaanbod dat DPA haar medewerkers biedt. Naast een breed scala aan vaardigheidstrainingen zijn dit ook op recruitment, sales en HR gerichte trainingen. Van Energiemanagement tot Effectief communiceren. Ook verzorgt DPA Academy trainingen zoals Persoonlijk Leiderschap en ‘Ik als performance improvement coach’.

Veel aandacht voor soft skills

“Persoonlijke, sociale en intellectuele vaardigheden zijn enorm belangrijk voor onze professionals, in alle sectoren waarin DPA actief is. Competenties zoals overtuigingskracht en creativiteit zullen steeds meer hun onderscheidend vermogen bepalen. Daarom besteden we doorlopend aandacht aan de soft skills van onze professionals. Voor de interne medewerkers verzorgen we onder andere trainingen zoals selectie- en interviewtechnieken en de Masterclass Harvard Onderhandelen.”

Concrete resultaten afleveren

“Onder onze professionals is er veel belangstelling voor onze op projectmanagement gerichte trainingen zoals Scrum, PRINCE2 en Lean Six Sigma Green Belt. Hiermee versterk je je projectvaardigheden. Daardoor kun je doelgerichter werken en lever je concrete resultaten af. Ook willen veel professionals zich voorbereiden op leidinggevende of coachende rollen waarbij ze mensen helpen om vanuit hun eigen talenten en kracht te werken.”

Innovatieve leer- en werkvormen

We kijken steeds hoe we nieuwe leer- en werkvormen kunnen implementeren. “DPA Academy heeft bijvoorbeeld ook een e-library waar medewerkers op eigen initiatief kennis kunnen vergaren. Ons uitgangspunt zijn de wensen van de interim professionals. Wat willen zij en waar is behoefte aan? Het persoonlijke ontwikkelplan is de basis waaruit we gevoed worden. Vanuit DPA Academy kijken we hoe we hier aansluiting op kunnen vinden.”

DPA Academy vervult ook een belangrijke rol in onboarding, ofwel het instroomproces. “Met dit programma heten we nieuwe collega’s een warm welkom. Tevens is de ‘Onboard at DPA!’-training een kick-off voor hun indiensttreding. Hierdoor krijgen nieuwe medewerkers alle benodigde kennis over wat DPA doet en hoe we het doen.”

Voeding vanuit persoonlijke ontwikkelplannen

DPA zet steeds vaker Talenten en Motivatie Analyses (TMA) en self-assessments in. Deze dienen als input voor de persoonlijke ontwikkelplannen. “Door hier naartoe te werken, werk je vanuit de intrinsieke motivatie aan een gezamenlijk doel. Op deze wijze binden en boeien we onze professionals.”

Naar aanleiding van de gesignaleerde behoeften van medewerkers is het aanbod in 2018 uitgebreid met trainingen zoals Business English, salestraining en Ideation. Deze laatste training helpt je om tot meer oplossingen te komen doordat je je creativiteit vergroot met behulp van verschillende tools. “Ook in 2019 blijven we de ontwikkelingen volgen en leertrajecten ontwikkelen die aansluiten bij de ambities en doelen van DPA professionals.”

Meest gevolgde trainingen bij DPA Academy

  1. On board
  2. Persoonlijk leiderschap
  3. Agile Scrum Foundation
  4. Improve your Business English
  5. Selectie- en interviewtechnieken
  6. Lean Six Sigma Green Belt
  7. Effectief communiceren
  8. Ik als ‘performance improvement’ coach
  9. Effectieve schriftelijke communicatie
  10. De eerste indruk telt

Meer weten over de DPA Academy?

Bij DPA staat jouw talent centraal. Ontdek hoe je je met de DPA Academy kunt blijven ontwikkelen in jouw gekozen richting.