Case: Een kijkje achter de schermen van twee DPA professionals

Case 04 november 2016 3 min. lezen
Engineering hero image

Jeroen de Vries, Interim Professional bij DPA Banking & Insurance

Zestienjarige stagiair bij ABN AMRO

“Werken bij DPA Banking & Insurance past goed bij mij en de toekomst die ik voor ogen heb”, zegt Jeroen de Vries, Interim Professional bij DPA Banking & Insurance. “Je werkt aan verschillende opdrachten, op basis van je kennis, kunde en ambities. Steeds nieuwe uitdagingen, in vaak dynamische omgevingen. De bancaire wereld heeft me altijd aangetrokken, als zestienjarige liep ik al stage bij ABN AMRO Bank. Na mijn studie heb ik bij deze bank en Friesland Bank Assurantiën opdrachten gedaan.

"Werken bij DPA Banking & Insurance past goed bij mij en de toekomst die ik voor ogen heb."

Werken in de bancaire sector met Wft-diploma's op zak

In juni 2014 trad hij in dienst bij DPA Banking & Insurance, waar hij heel gericht werkt aan het vergroten van zijn toekomstperspectief in de bancaire sector. Door bijvoorbeeld zijn Wft-diploma’s ‘nieuwe stijl’ te behalen middels PE plus, maar ook door als interimmer een diversiteit aan opdrachten te vervullen. “Mijn huidige functie is senior medewerker Klant & Service bij ABN AMRO Hypotheken Groep. Wij beantwoorden alle vragen die via e-mail of telefonisch binnenkomen. Momenteel verwerk ik als dossierbehandelaar de klachten die aan de directie of het klachteninstituut financiële dienstverlening worden gericht. Dat betekent veel uitzoekwerk, opzetjes maken en zaken intern toetsen.”

Oprechtheid en eerlijkheid is een vak apart

Klanten waarderen Jeroen om zijn bancaire kennis en intrinsieke motivatie, maar ook omdat hij oprecht en eerlijk is. “Ik vind het vooral leuk als je collega’s kunt helpen om beter te worden in hun werk. Daarom wil ik op termijn mijn coachingsvaardigheden ontwikkelen. Ook wil ik me in de toekomst graag meer verdiepen in de business-to-business kant van bankieren, via een vakgebied als zakelijke kredieten. Bij DPA is dit allemaal mogelijk. Ook de begeleiding vanuit mijn business unit is prima geregeld.”

 

Nick van Breemen, Trainee Banking & Insurance

Traineeships van DPA: de eerste stappen naar een bruisende carrière 

Met het Banking & Insurance Traineeship helpt DPA getalenteerde young professionals om een goede start te maken. Via het traineeship kunnen ze zich in twee jaar ontwikkelen tot volwaardig professional binnen het bank- en verzekeringswezen. Na een intensief opleidingsprogramma van een maand kun je je eerste praktijkervaring opdoen bij een opdrachtgever in een operationele functie op bancair, hypothecair, pensioen- of verzekeringsgebied. Gedurende het traineeship werk je aan uiteenlopende uitdagingen bij vier à vijf verschillende organisaties. Ondertussen word je voortdurend gecoacht en blijf je opleidingen volgen. Door de ervaring die je in verschillende werkvelden opdoet, ontdek je vanzelf in welk deelgebied binnen het bank- en verzekeringswezen je passie ligt.

"Je werkt aan verschillende opdrachten, op basis van je kennis, kunde en ambities. Steeds nieuwe uitdagingen, in vaak dynamische omgevingen."

Pittige voorbereiding op financiële dienstverlening in 30 dagen

“Na het afronden van mijn studie Management, Economie en Recht aan de Hogeschool van Amsterdam wilde ik zo snel mogelijk aan de slag”, vertelt Nick van Breemen, Trainee Banking & Insurance bij DPA. “Het traineeship bij DPA sprak me aan omdat ik hierdoor beter bekend kan raken met de bank- en verzekeringswereld. We zitten met tien mensen in een klasje en worden intensief begeleid. In een maand word je klaargestoomd om snel aan de slag te kunnen in de financiële dienstverlening. Ondertussen zoeken de accountmanagers van DPA naar een passende eerste opdracht. Voor mij was dat het invullen van de functie van relatiebeheerder bij Centraal Beheer Achmea.”

Realistische ontwikkelingsdoelen in persoonlijke sferen

“Ik had het geluk om met een leuke groep mensen te starten. Bovendien hebben we tijdens die eerste maand op het DPA-hoofdkantoor veel DPA-collega's leren kennen. Een belangrijk aanspreekpunt is onze fieldmanager: hij luistert, coacht en adviseert. Samen met hem heb ik realistische ontwikkelingsdoelen bepaald, die zijn vastgelegd in mijn persoonlijke ontwikkelplan ofwel POP. In het verlengde hiervan hebben we ook een persoonlijkheidstest gedaan. Het is leerzaam en vooral ook leuk om op deze manier bij verschillende organisaties te werken. Interimwerk ligt me goed, mede doordat DPA dit als werkgever uitstekend regelt! Je werkt aan verschillende opdrachten, op basis van je kennis, kunde en ambities. Steeds nieuwe uitdagingen, in vaak dynamische omgevingen.”

Neem contact op met Jeroen

Directeur banking & insurance Stuur een bericht