DPA case Brabant Engineering Dominique Hoeijmans
Case

Brabant Engineering: "Niets is onmogelijk als je samen in oplossingen denkt"

Brabant Engineering is een ingenieursbureau dat op klantvraag machines en machinemodules ontwikkelt. Om aan de marktvraag te kunnen blijven voldoen zijn zij bijna altijd op zoek naar de beste mechanisch ingenieurs, met alle uitdagingen van dien. Dominique Hoeijmans, de sales & recruitment manager van Brabant Engineering, vertelt over de samenwerking met DPA.

Lees verder 

"Een bijna onmogelijke opdracht door het enorme tekort aan deze kandidaten"

De hightech machinebouw waar we ons bij Brabant Engineering mee bezighouden, vraagt om hoogopgeleide engineers op verschillende niveaus. De behoefte aan een extra Lead Engineer werd door de groeiende marktvraag steeds groter. Een bijna onmogelijke opdracht, door het enorme tekort aan deze kandidaten.

Als Lead Engineer bij Brabant Engineering ben je veel meer dan alleen de expert op werktuigbouwkundig gebied. Je bent namelijk al in een vroeg stadium bij het project betrokken en blijft betrokken bij klantbesprekingen. Daarnaast coach je de engineers in je projectteam en draag je de verantwoording voor jouw technische ontwerp en de uitwerking ervan. Je werkt nauw samen met de projectleider in de afstemming van de planning en uren.

Een geschikte kandidaat heeft minimaal een hbo-opleiding werktuigbouwkunde of vergelijkbaar afgerond. Daarnaast heeft deze kandidaat ruime machinebouwervaring opgedaan. In de praktijk spreek je al snel over 8 tot 10 jaar werkervaring. Daarbij komt, zoals genoemd, een set aan soft skills die meestal niet standaard aanwezig is bij techneuten. Om deze functie te vervullen moesten we dus echt outside the box.

"Door samen de markt te verkennen wisten we na enkele weken wat ons te doen stond"

Wij werken inmiddels enkele jaren samen met DPA. Onze contactpersoon bij DPA, Faissal Belkasmi kent onze organisatie erg goed en weet daarom precies wat de functie van Lead Engineer bij Brabant Engineering inhoudt. Voor mij is het prettig dat een contactpersoon honkvast is en kennis van zaken heeft. Mijn vertrouwen in Faissal is daarom groot. Na een lange periode van tevergeefs zoeken in het bestaande aanbod in de markt, stelde Faissal voor om voor een high-potential te gaan. Dus waarom de Lead Engineer niet zelf ‘maken’ in plaats van direct inhuren?

We stelden samen een plan op. DPA paste een grondige screening toe op kandidaten met een senior profiel. De soft skills, progressie in carrière en technische bagage waren belangrijke criteria om een snelle groei naar de Lead Engineer-functie te kunnen realiseren.

Met een goede training on the job die wij vervolgens zelf zouden verzorgen, moest de geselecteerde kandidaat binnen een jaar klaargestoomd kunnen worden tot Lead-Engineer.

"Wij werken inmiddels enkele jaren samen met DPA. Voor mij is het prettig dat een contactpersoon kennis van zaken heeft. Mijn vertrouwen in Faissal is daarom groot."

"Wij zouden nooit voor deze kandidaat gekozen hebben"

Willem was uiteindelijk de kandidaat waar Faissal die potentie in zag. Wij zouden normaal gesproken nooit voor een profiel als deze gekozen hebben. Het struikelblok? Willem kwam nogal wat vlieguren tekort. Door de uitvoerige screening en een TMA-test waarmee de relatie tussen competenties en talenten gelegd werd, wist Faissal me ervan te overtuigen dat Willem het in zich had. Ik vertrouwde erop en heb hier nooit spijt van gekregen. Willem ontwikkelt zich precies zoals gehoopt en leidt zelfs al enkele projecten als Lead Engineer.

"Onze relatie ging van klant-leverancier naar partnerschap"

Ik werk graag met DPA samen want ik weet dat Faissal goed is in zijn werk. Een half woord is genoeg en we denken van beide kanten met elkaar mee. Een leuk voorbeeld: toen we een kandidaat aangeboden kregen waar geen plaats voor was, wist mijn collega dat er bij onze samenwerkingspartner VDL ETG projects, iemand met dit profiel gezocht werd. Ook deze kandidaat is inmiddels naar tevredenheid bij onze relatie aan het werk en DPA heeft er een nieuwe klant bij. Een win-win-winsituatie!

Ook een professional nodig?

Neem contact op met Faissal

DPA-professionals-engineering-contact-business-unit-manager-Faissal-Belkasmi

Faissal

Business unit manager engineering Bel of WhatsApp: +31649937839