Bart Wielinga
Ervaring

Bart Wielinga boekt zichtbaar resultaat bij zijn opdrachtgever

Bart Wielinga boekt zichtbaar resultaat bij zijn opdrachtgever

Na zeven jaar heeft IT-consultant Bart Wielinga (57) zijn eerste opdracht voor DPA succesvol afgerond. Hij was bezig met een expansie/ migratieproject bij VodafoneZiggo en verantwoordelijk voor het stuk Video on Demand (VOD). In de afgelopen zeven jaar heeft hij veel nieuwe dingen geleerd en zich voortdurend kunnen ontwikkelen.

In het begin van zijn opdracht was Bart voornamelijk bezig met het uitbreiden van bestaande hardware, specifiek voor VOD. “Later zijn er ook migraties bijgekomen naar universele routers, waarbij de oude hardware werd uitgefaseerd en gemigreerd werd naar de nieuwe systemen.” In de afgelopen zeven jaar heeft Bart wel zes à zeven projecten uitgevoerd: “In het begin waren migraties vrij nieuw voor de organisatie en in de afgelopen jaren heb ik veel dingen zien komen en gaan. Ik ben vooral trots op de laatste drie jaar, waarin ik in mijn eentje verantwoordelijk was voor migraties.”

Met een goed gevoel afgerond

Na zeven jaar is zijn opdracht bij deze organisatie afgerond en gaat Bart met een goed gevoel weg. “De migratie van VodafoneZiggo ging vlekkeloos, zonder veel incidenten. Alles staat zoals het moet staan”, vertelt hij trots. “Voor mijn komst was er veel verloop in personen en waren incidenten vele malen hoger. Ik ben trots op het resultaat dat ik hier geboekt heb en krijg daar ook complimenten over vanuit mijn manager bij de organisatie. Daardoor ga ik met een goed gevoel hier weg en kijk ik uit naar de volgende uitdaging.”

Technisch applicatiebeheerder

In de toekomst hoopt Bart vaker aan de slag te kunnen als technisch applicatiebeheerder. “Hier ligt mijn hart, ik ben dol op het onderhouden van applicaties en ervoor zorgen dat ze goed functioneren”, vertelt hij. “Het lijkt me leuk om ook bij soortgelijke opdrachten in de toekomst mezelf steeds uit te dagen met nieuwe technologieën. Ik vind het leuk om te blijven leren in het vakgebied waar ik mezelf in bevind.”

Bakken vol ervaring

Voor Bart bij DPA terechtkwam, rondde hij de studie Technische Informatica en Computerkunde af aan NHL. Aansluitend volgde hij een eenjarige KOP-cursus technische bedrijfsvoering. Na zijn afstuderen begon hij zijn carrière bij Unisource Business Networks in Den Haag. Na twee jaar stapte hij over naar detachering en startte hij bij de Rabobank. Hier werkte hij 16 jaar in de interne organisatie. Tijdens het inwerken van zijn vervanger, die vanuit DPA werkte, kwam Bart in contact met DPA. Al snel was de beslissing gemaakt en in 2016 stapte hij over naar DPA IT.

DPA als werkgever

Bart is erg te spreken over DPA als werkgever: “Ten eerste bieden ze mij de gelegenheid om bij een klant goed en onbezorgd aan de slag te gaan. Verder is alles goed geregeld: denk aan een leaseauto, NS-businesskaart, tankpas, leuke borrels en uitjes met collega’s, een goed salaris en alle voorwaarden die daarbij komen kijken.” Hoewel hij voor lange tijd bij VodafoneZiggo heeft gewerkt en daardoor niet dagelijks contact had met zijn DPA-collega’s heeft Bart wel het gevoel dat hij altijd welkom is op kantoor. “Zo kun je ook het contact met collega’s onderhouden, dat is prettig.”

Wil jij ook IT consultant worden?

Neem contact op met Terri!
IT

Terri b dpa it

Terri

Talentmanager Bel Terri +31 657349129