1655295530309

Barend Vos

Interim Legal Counsel DPA
Ervaring

Barend: "De kennis die ik opdeed als advocaat is in deze functie bij Achmea heel waardevol"

“Als ze mij niet gebeld hadden, had ik hen gebeld”

Barend Vos is een professional van DPA Legal en momenteel gedetacheerd bij de grootste verzekeraar van Nederland: Achmea. Als Juridisch adviseur voorkeur helpt hij klanten die hun rechtsbijstandverzekering aanspreken en daarbij een eigen advocaat willen kiezen. We spraken hem over zijn functie, waarom hij voor DPA koos en hoe het tot nu toe bevalt.

“Steeds een kijkje in een andere keuken”

Ik kende DPA wel, omdat ik ze wel eens online voorbij zag komen en ook vrienden wezen me op DPA toen ik stopte met mijn werk als advocaat. Toch waren zij degene die mij benaderden via LinkedIn. Als dit niet gebeurd was, had ik waarschijnlijk zelf contact met hen opgenomen. Het werken via een detacheringsbureau sprak me aan omdat ik zo in relatief korte tijd veel verschillende ervaring op kan doen. Als gedetacheerde neem je steeds een kijkje in een andere keuken en dat is goed voor mijn ontwikkeling als bedrijfsjurist.

“Bij DPA raak je niet verdwaald in een hele soep met mensen”

Ondanks dat DPA een grote organisatie is, zijn er korte lijnen. Je raakt hier niet snel verdwaald in een hele soep met mensen. Het voordeel van een detacheringsjob is dat je naast je collega’s in je dagelijkse werk, ook je DPA-collega’s hebt. DPA maakt het makkelijk om elkaar te leren kennen met evenementen en er is ook een appgroep. Je kunt laagdrempelig met elkaar sparren over vakinhoudelijke zaken waar je mee te maken hebt bij je opdrachtgever. Het is een soort extra hulplijn of een uitbreiding op je juridische kennis en ervaring. De talentmanager speelt hier ook een rol in. Hij geeft tips over wie de juiste gesprekspartner over een bepaald onderwerp kan zijn.
Het is een mooie match, dat heeft DPA goed gedaan. Het is inhoudelijk heel ander werk, maar mijn kennis en ervaring is ook in deze functie erg waardevol.

“De kennis die ik opdeed als advocaat is in deze functie heel waardevol”

Ik werk op de afdeling inkoop en uitbesteding binnen de Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). SAR geeft uitvoering aan rechtsbijstand voor de rechtsbijstandverzekering. Als er sprake is van een procedure kunnen verzekerden aanspraak maken op onze juristen maar hebben zij ook het recht een eigen advocaat te kiezen. Als dit het geval is kom ik in beeld. Ik regel de uitbesteding en maak financiële afspraken met de advocaat. Omdat ik zelf als advocaat gewerkt heb, is de communicatie met de advocaten een stuk makkelijker. In het kader van de financiële afspraken moet je het verloop van zo’n procedure inschatten, zonderdat je tijd hebt om de hele zaak door te spitten. Mijn ervaring is hierbij letterlijk goud waard. Het is een mooie match, dat heeft DPA goed gedaan. Het is inhoudelijk heel ander werk, maar mijn kennis en ervaring is ook in deze functie erg waardevol.

“Ik merk nu al, dat detachering één heel groot voordeel heeft”

Ik werk nu drie maanden bij Achmea, mijn eerste detachering via DPA. In principe is deze opdracht voor een half jaar. Het tijdelijke karakter van detachering heeft natuurlijk voor en nadelen. Ik merk nu al dat er één heel groot voordeel is. Doordat ik vooraf weet dat ik tijdelijkbij een organisatie ben, ben ik er bewust mee bezig om in die beperkte tijd alles te geven. Opdie manier kan ik ook voor mezelf zoveel mogelijk kennis en ervaring uit zo’n opdracht halen.

“DPA helpt me mijn pad uit te stippelen”

Mijn visie op de toekomst? Ik wil graag brede ervaring opdoen binnen het bedrijfsjuridische vak. Dat zal me helpen om te ontdekken waar ik mijn talenten allemaal voor kan inzetten. Wie weet rolt er alsnog een specialisme uit. Of misschien is die afwisseling van steeds een andere uitdaging wel blijvend. Ik weet dat er binnen DPA genoeg mogelijkheden zijn voor training en opleiding. Ik heb er in die korte tijd nog geen gebruik van gemaakt. Dat komt ongetwijfeld. De gesprekken met mijn talentmanager helpen me om bewust na te denken over de volgende stap. Zo stippelen we samen een pad uit.
Ook aan de slag bij DPA Legal?

Neem contact op met Pien
Juridisch