DPA Banking trainee Sergio Debevere

Sergio Debevère

Trainee Banking & Insurance
Ervaring

Banking & Insurance Trainee Sergio: "Mijn ambitie is om mijn eigen team te leiden"

Sergio Jerôme Debevère (28) werd tijdens COVID gedwongen zijn goede carrière op het podium in te wisselen voor een andere loopbaan. Dankzij zijn interesse in de financiële sector en de goede ondersteuning vanuit DPA is hij met veel zelfvertrouwen aan een nieuwe carrière begonnen. Sergio vertelt je over zijn ervaringen bij DPA Banking & Insurance.

Oriëntatie

"Ik ben afgestudeerd in podiumkunsten gericht op dans theater. Mijn bachelor, Contemporary Urban, heb ik behaald aan de dans academie van de Fontys hogeschool voor de kunsten. Tien jaar later en met een goede carrière, werd ik tijdens COVID gedwongen voor een andere loopbaan te kiezen. Door veel met vrienden en ervaringsdeskundigen te praten heb ik mij goed georiënteerd en uiteindelijk via mijn schoonfamilie met DPA in contact gekomen.

Het contact met DPA is altijd vlekkeloos verlopen, wat me opviel was de goede ondersteuning. Daardoor ben ik met veel zelfvertrouwen het werkveld in gestapt en kan ik mijn weg goed vinden in mijn eerste opdracht bij Rabobank."

Lees meer over het Traineeship
"Dankzij fijne gesprekken met DPA medewerkers kreeg ik een goed beeld van hoe het traineeship en de kickstart van mijn nieuwe carrière eruit zou zien."

Traineeship Banking & Insurance

"Ik heb mijn keuze gemaakt voor DPA dankzij mijn grote interesse in de financiële sector en de fijne gesprekken die ik had met DPA medewerkers. Daardoor kreeg ik een goed beeld van hoe het traineeship en de kickstart van mijn nieuwe carrière eruit zou zien.

Tot nu toe ervaar ik het traineeship als uitdagend maar bovenal erg leuk. Voor iemand die uit een andere hoek komt, kan het soms lastig zijn om het tempo bij te houden, maar met mijn doorzettingsvermogen en door eerlijk en goed te communiceren met mijn talent manager kan ik het aan. Mijn talent manager vertrouw ik volledig."

Ambitie

"Mijn ambitie voor aankomend jaar is om mijn Sigma Green Belt (opleiding tot zelfstandig projectleider) te behalen zodat ik uiteindelijk mijn eigen team kan leiden binnen Rabobank. Hoe ga ik dit bereiken? Door goed naar mezelf te luisteren, mijn grenzen te kennen en deze durven aan te geven. Het nauwe contact met mijn talent manager helpt me te focussen op de doelen die ik nodig heb om verder te komen in mijn carrière. Maar ook belangrijk, heb het lef om ‘nee’ te zeggen, zo behoud je een duidelijke focus en houd je de regie in handen."

Benieuwd naar je mogelijkheden?

Vraag het aan een collega