Sanne Looren de Jong

Sanne Looren de Jong

Trainee Banking & Insurance
Ervaring

Banking & Insurance Trainee Sanne: "Ik kan me breed oriënteren wat echt bij me past"

Sanne Looren de Jong (23 jaar) studeerde tijdens Corona af van haar studie international hospitality management. Een baan in de horeca was geen optie. Via via liep ze een week mee bij een hypotheek adviesbureau. Haar interesse was gewekt en ze koos vervolgens voor het traineeship waar ze zich breed kan oriënteren en uit kan zoeken wat echt bij haar past.

Oriëntatie

"Het moment dat ik afstuurde van mijn studie international hospitality management, zaten we vol in de Corona periode. De banen in de horeca waren schaars waardoor ik het plezier in het vak redelijk verloor. Via via ben ik een week mee gaan lopen bij een hypotheek adviesbureau. Dit vond ik erg interessant. De specifieke vraagstukken waar je mee te maken hebt en dat je mensen blij kan maken, gaven me een bijzonder gevoel.

 

Net toen de meeloop week ten einde liep, kwam ik in contact met DPA. Een perfect moment want mijn interesse voor hypothecaire zaken was gewekt. De recruiter van DPA was erg betrokken en ik voelde me echt gezien. Dat voelde zo goed dat ik het aandurfde om deze stap te zetten."

Lees meer over het Traineeship
"Wat mij aansprak is dat ik me niet hoef te binden aan één bedrijf en ik me breed kan oriënteren wat echt bij me past."

Traineeship

"Het traineeship was voor mij best een beetje een 'gok' gezien ik geen achtergrond of studie in het bank of verzekeringswezen heb. Wat mij aansprak is dat ik me niet hoef te binden aan één bedrijf en ik me breed kan oriënteren wat echt bij me past.

Het is super fijn dat er in de eerste periode veel support is vanuit DPA. In de eerste twee weken moet je al een aantal basis examens halen. Dat is best spannend maar DPA zorgt dat een trainer je goed voorbereid en dat geeft vertrouwen. Naast dat er geleerd wordt, is er ook ruimte om elkaar te leren kennen. Zo gingen we bijvoorbeeld naar de Adam toren in Amsterdam tijdens de onboarding weken.

Eenmaal op opdracht was het begin best zwaar. Ik moest binnen twee maanden mijn hypothecair krediet halen, om dit naast je werk erbij te doen is best pittig. Wederom kreeg ik vanuit DPA support. Met een trainer kon ik me goed voorbereiden en ik voelde het vertrouwen vanuit mijn talentmanager. Het heeft echt even geduurd voordat ik slaagde voor het examen, opgeven was geen optie voor mij en ik ben dan ook super trots dat het me gelukt is!

Inmiddels ben ik bijna aan het einde van de opdracht bij Florius. Het voornaamste werk is eerstelijns hypothecaire vragen beantwoorden. Wat ik merk is dat ik op veel vragen het antwoord weet en me klaar voel om te groeien naar mijn volgende ontwikkeldoel."

Ambitie

"Wat heel erg leuk is dat mijn tweede opdracht weer bij Florius is. Samen met hen en mijn talentmanager hebben we gekeken waar heen kan groeien. De komende tijd zal daar mijn focus op liggen. Ik had geen behoefte om naar een grote bank te gaan en van vooraf aan te beginnen. Ik ga werken in he team Lead waar ik het voorwerk zal doen voor de hypotheek adviseur. Dit betekent oriënterende gespreken voeren met mensen die een hypotheek verstrekking willen.

Waar ik uiteindelijk wil eindigen dat weet ik nog niet. Voor mijn gevoel zijn er nog zoveel facetten binnen de hypothecaire wereld en daar wil ik de tijd voor nemen om deze te ontdekken. Vooral het gevoel dat ik me niet hoef te binden aan één bedrijf of richting geeft mij een enorme vrijheid. Voor mij is DPA de ideale plek om uit te vinden welke richting ik op wil gaan met mijn carrière."

Mijn tip

"Soms moet je het maar gewoon gaan proberen en kijken hoe het je bevalt, zo kom je het beste erachter of iets het wel of niet voor je is."

Benieuwd naar je mogelijkheden?

Vraag het aan een collega