DPA Banking trainee Daan Sinkeldam

Daan Sinkeldam

Trainee Banking & Insurance
Ervaring

Banking & Insurance Trainee Daan: "Op deze manier kan ik ontdekken waar mijn interesse ligt"

Daan Sinkeldam (25) ontdekte na zijn afstuderen dat een carrière in de logistieke sector niet goed bij hem paste. Hij koos voor het traineeship Banking & Insurance bij DPA vanwege de aandacht voor zijn ontwikkeling en carrièreperspectief. Een mooi voorbeeld hoe je de regie kunt nemen over je carrière. Hij is in mei begonnen aan het traineeship en neemt je mee in zijn ervaringen.

Oriëntatie

"Na mijn studie Facility management wist ik nog niet zo goed wat ik wilde doen, de studie was vrij breed en had veel economische raakvlakken. Ik studeerde midden in de Corona tijd af, het zoeken naar een baan was vrij uitdagend en zo belande ik de logistieke sector. Daar kwam ik  er vrij snel achter dat dit niets voor mij was. Dus startte ik mijn banenzoektocht weer op. Via een jobboard kwam ik het traineeship Banking & Insurance van DPA tegen en dat wekte mijn interesse.

Het contact met DPA was gelijk goed, het klopte gewoon. Er werd gevraagd wat ik wilde, welke kant ik op wilde en hoe ik mezelf wilde ontwikkelen. Het werd me vrij snel duidelijk dat het om mij en mijn ontwikkeling draaide dus de keuze was vlug gemaakt."

Lees meer over het Traineeship
"Samen met je talent manager werk je toe naar je eerste opdracht. Voor welke uitdagingen kom je te staan, welke diploma’s moet je halen, alles wordt besproken."

Traineeship

"Binnen het traineeship heb ik al vrij snel een richting gekozen. Pensioenen triggerde mij juist omdat dit niet de meest voordehand liggende keuze was. Bij mijn vorige werkgever was er niets geregeld wat betreft pensioen. Omdat ik dit belangrijk vind, ben ik me er meer in gaan verdiepen. Wat ik leuk vind aan dit vakgebied is dat er nog veel ontdekt moet worden. Veel jongeren zijn er nog niet mee bezig en beseffen niet hoe belangrijk het is voor hun toekomst. Ik wil graag die bewustwording creëren.

De eerste kennismakingsweken van het traineeship waren erg prettig. Er is veel aandacht voor jou als professional, dat voelt echt anders dan bij andere werkgevers. Bij DPA sta je echt centraal. Samen met je talent manager werk je toe naar je eerste opdracht, voor welke uitdagingen kom je te staan, welke diploma’s moet je halen, alles wordt besproken. Ik zit nu bij Capgemini en dat was bij de start van de opdracht wel even wennen, maar door de goede voorbereiding en het hybride werken is het een mooie start om toe te werken naar het doel wat ik wil bereiken."

Ambitie

"Mijn doel voor de komende twee jaar is om zoveel mogelijk ervaring op te doen bij verschillende opdrachtgevers zoals een pensioenfonds of pensioenverzekeraar. Ik wil zoveel mogelijk kennis op doen in de pensioenwereld. Op deze manier kan ik ontdekken waar mijn interesse ligt. Nu denk ik dat dit meer ligt bij het advies geven maar ik wil ook de proceskant leren kennen. Er zijn veel mogelijkheden en dat maakt het voor mij super interessant. Maar nu eerst de WFT’s behalen en veel ervaring op doen!"

Mijn tip

"Kijk zoveel mogelijk met een brede blik naar wat de financiële wereld je kan bieden. Laat je niet leiden door aannames of wat je nu al kent want er is veel meer. Stel vragen en laat je inspireren! Iets wat je niet weet, betekent niet dat het niets is."

Benieuwd naar je mogelijkheden?

Vraag het aan een collega