DPA-Professionals-privacy-informatiebeveiliging-blog-AVG-fadoua-sahraou

Fadoua Sahraou

Interim privacy counsel
Ervaring

Als interim privacy counsel werken bij DPA. De ervaringen van Fadoua Sahraou.

Over Fadoua

Privacy is een breed vakgebied waarvoor een brede kennis nodig is. Als privacy professional bekijk je daarom regelmatig hoe je je vakkennis en vaardigheden verder kunt ontwikkelen. Dit bracht mij bij DPA. Hier werk ik alweer een jaar als interim privacy professional. Dit na acht jaar vaste functies als onder andere jurist arbeidsrecht, adviseur sociale zekerheid en beleidsadviseur privacy. Een slimme loopbaanstap.

Ik geloof in een allround benadering van privacy: juridisch, organisatorisch en technisch. Zo creëer je langetermijnwaarde en draag je bij aan waarden als integriteit en transparantie. Deze waarden wil ik ook in mijn werkgever terugzien en daarom heb ik hier bij mijn sollicitatiegesprekken met DPA goed op gelet. Dit bedrijf gelooft in een persoonlijke benadering en kan hierdoor voor interim professionals veel verschil maken in hun ontwikkeling.

Oprechte interesse

In de eerste gesprekken met Paul Schraven (directeur privacy) ervoer ik oprechte interesse in mijn drijfveren, achtergrond en verwachtingen. Ook kreeg ik een helder beeld van wat het werk als interim privacy professional inhoudt. Verder viel het me op dat de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden transparant waren en dat DPA de gedane toezeggingen ook nakomt.

Loopbaanversneller

Als interimmer kun je in korte tijd veel relevante ervaring in verschillende sectoren en bedrijven opdoen. Dit werkt als loopbaanversneller. Twee en een halve week na mijn start bij DPA kon ik bij een internationale opdrachtgever in de (petro)chemische industrie aan de slag. Hier kon ik over veel aspecten van gegevensbescherming in relatie tot privacy adviseren. Leerzaam en uitdagend, want de branche en het internationale karakter van de werkomgeving waren nieuw voor mij. Gelukkig kon ik altijd overleggen met mijn mentor René Glas, de principal privacy counsel bij DPA.

Voldoening uit je werk halen

Mede dankzij de inhoudelijke coaching van René heb ik deze opdracht naar volle tevredenheid van de opdrachtgever afgerond. Hierdoor kon ik twee weken later met twee collega interim privacy counsels bij een zusteronderneming van deze opdrachtgever starten. Het geeft enorm veel voldoening als je opdrachtgever tevreden is en helemaal als deze je bij een andere organisatie aanbeveelt.

“Inmiddels weet ik dat je je loopbaan als privacy professional inderdaad versnelt door als interimmer te werken. Zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.”

Kennisuitwisseling met vakgenoten

Het leuke aan DPA is dat je met andere privacy professionals over vakinhoudelijke vragen kunt sparren, onder andere via een interne chatapplicatie. Hier informeren we elkaar ook over belangrijke persoonlijke ontwikkelingen zoals behaalde diploma’s en certificaten. Verder ontmoeten we elkaar regelmatig op kennis- en kundesessies en interne uitjes. Ik vind het ook fijn om met collega’s af te spreken om werkgerelateerde zaken te bespreken. Iedereen zet zich in voor hetzelfde vakgebied en is altijd bereid om kennis te delen. Samen kun je immers meer bereiken. En we hebben altijd onwijs veel plezier met elkaar.

Regie over je loopbaan

Inmiddels weet ik dat je je loopbaan als privacy professional inderdaad versnelt door als interimmer te werken. Zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. DPA verwacht dat je hier proactief in bent en eigenaarschap neemt. Zowel voor je persoonlijke ontwikkeling als voor de ontwikkeling van je team en cluster. Dit wordt enorm gestimuleerd en gewaardeerd. Dit past heel goed bij mijn ondernemend karakter en pioniersgeest. Je werkgever heeft uiteraard een taak in het bieden van uitdagend werk, maar je eigen rol hierin is het allerbelangrijkst.

Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Yvette van