DPA Professionals blog IT 5 vragen aan een Microsoft consultant
Ervaring

5 vragen aan een Microsoft consultant

Sander Veldhuis is nu vier jaar werkzaam als Microsoft consultant via DPA. Momenteel werkt hij op opdracht bij Fontys Hogescholen. Hier begeleidt hij de klant naar Microsoft Azure Cloud. Wij stelden hem vijf vragen over zijn baan.

1. Waarom is werken als Microsoft consultant zo leuk?

“Omdat het heel dynamisch is. Er is iedere maand een nieuwe feature in de Cloud, waar ik mij nu vooral op richt. Microsoft is daarnaast een van de bekendere namen binnen IT. Het is leuk daar kennis van te hebben en er bedrijven mee te helpen. Omdat de Cloud bezig is aan een opmars, ligt de focus binnen DPA ook op het leading maken ervan. Bedrijven vonden het eerst een eng iets, omdat het databeheer bij een ander ligt. Zij zien nu in dat het veiliger en goedkoper is. Inmiddels ben ik ver in Microsoft Cloud gecertificeerd.”

2. Hoe is jouw liefde voor IT ontstaan?

“In mijn tijd bij de Koninklijke Marine, net als mijn collega Jimmy Ravesloot. Daar deed ik als 18-jarige de ouderwetse radiocommunicatie. Bij de moderniseringsslag is mijn voorliefde voor het vak ontstaan. Bij de Marine kreeg ik opleidingen in satelietcommunicatie en IT. Toen ik trotse vader werd van mijn dochterje Else wilde ik niet meer varen.  Bij DPA vond ik mijn nieuwe uitdaging.”

3. Hoe blijf je op de hoogte in de snel veranderende IT-wereld?

“Naast mijn werk als consultant ben ik sinds een jaar ook gecertificeerd Microsoft trainer bij DPA. Twee geleden heb ik mijn Azure Administrator en Azure Solutions Architect behaald. Microsoft houdt mij op de hoogte met speciaal mailverkeer en blogs. Daarnaast doe ik studies, momenteel ben ik bezig met Azure Dev-Ops. Waarom ik Microsofttrainingen ben gaan geven? In mijn tijd als onderofficier bij de Marine gaf ik trainingen aan matrozen. Ik wilde het doceren weer oppakken omdat het me voldoening geeft om kennis over te brengen en DPA gaf me daar de ruimte voor.”

4. Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van werken als gedetacheerd professional?

“De afwisseling in de opdrachten. Ik heb in de afgelopen jaren bij DPA vier heel verschillende opdrachten gedaan; bij Provincie Gelderland, Able (softwareontwikkelaar), via Unisys bij DJI en nu bij Fontys. Daardoor doe ik snel veel kennis op, die ik weer aan anderen kan overdragen. Precies de uitdaging die ik zocht. Daarnaast moet je als gedetacheerd professional altijd op de hoogte blijven. Die vakinhoudelijke kennis vervaagt mijns inziens als je in loondienst werkt, omdat je in een dagelijkse sleur terechtkomt. Als gedetacheerd professional kun je als IT’er sneller doorgroeien. Waarom ik ervoor gekozen heb via DPA aan de slag te gaan? Omdat de omgang zo persoonlijk is. Je bent geen nummertje en hebt rechtstreeks contact met de directeur. Ik mail hem gewoon als ik een opportunity zie. Daardoor werk je meer als een team.”

5. Welke kwaliteiten zijn volgens jou het belangrijkst voor deze functie?

“Zelfredzaam zijn. Motivatie en doorzettingsvermogen is nodig omdat je continu moet blijven ontwikkelen. Dit geldt voor werken als gedetacheerd professional en werken binnen IT. Nieuwe technologieën volgen elkaar razendsnel op, zeker als je in de Cloud werkt zoals ik. Je moet daarbij meegaand zijn en durven veranderen.”

Ben jij op zoek naar een nieuwe job?

Lijkt het jou leuk om net als Sander aan de slag te gaan als Microsoft consultant? Bekijk onze openstaande vacatures voor Microsoft specialisten op de pagina met IT-vacatures. Eerst meer weten over DPA? Bekijk dan onze IT-specialisatiepagina:

Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Gabor