Kies voor het jong talent programma van DPA PeopleGroup

Jonge, veelbelovende inkopers zijn schaars. Veel organisaties willen hun natuurlijke uitstroom of uitbreiding graag invullen met ambitieuze starters. Jonge talenten vinden én binden, blijkt echter een lastige opgave.
DPA PeopleGroup heeft een uniek jong talent programma ontwikkeld om uw toekomstige inkopers te vinden, binden, ontwikkelen en aan u over te dragen.

Onze doelgroep

We starten dit programma exclusief voor een beperkt aantal vaste opdrachtgevers. We zorgen voor een spreiding in sectoren (industrie, zakelijke dienstverlening, zorg en energie) en landelijke dekking. Een lijst met aangesloten opdrachtgevers is op verzoek beschikbaar.

Selectie

Via gerichte werving en een uitgebreid assessment selecteren we inkooptalenten met minimaal een afgeronde hbo-opleiding en affiniteit met uw business. De kandidaat geeft aan in welke sector of in wat voor bedrijf hij of zij graag aan de slag gaat.

 • U kiest voor de best passende kandidaat uit de door ons aangeboden shortlist (u kunt ook meerdere kandidaten tegelijk kiezen).
 • Uw nieuwe inkooptalent komt bij ons in dienst, met de expliciete wederzijdse intentie om na 12 maanden door uw organisatie te worden overgenomen.
  • We bieden daarbij een arbeidsvoorwaardenpakket dat goed aansluit bij uw loon- en functiegebouw.
  • We evalueren gaandeweg de voortgang. Op verzoek van u of de kandidaat kan de opdracht worden afgebroken. We verzorgen desgewenst een nieuwe kandidaat.
  • We gaan ervan uit dat hij of zij na 12 maanden bij u in loondienst treedt, maar mocht dat onverhoopt niet zo zijn, dan bieden wij een baangarantie. We hebben het talent immers zelf geselecteerd en zijn daarmee overtuigd van zijn/haar kwaliteiten.

Een steile leercurve

DPA PeopleGroup gelooft in een steile ontwikkeling op 3 gebieden:

 • Kennis van en inzicht in het inkoopvak verkrijgen
 • Vaardigheden ontwikkelen (‘soft skills’)
 • Praktijkervaring opdoen

Kennis van en inzicht in het inkoopvak

Het inkooptalent doorloopt de zevendaagse Leergang InkoopPraktijk A (tactisch) bij onze partner InkoopAcademie. Deze opleiding is specifiek gericht op snelle instroom in het inkoopvak en geeft een moderne visie op inkoop mee met de nodige handvatten om dit naar de praktijk te vertalen. Lees meer over InkoopAcademie.

Vaardigheden ontwikkelen

Gedurende de eerste 12 maanden ontwikkelen we de softskills van uw inkooptalent, waarbij het Ontwikkelhuis van DPA PeopleGroup wordt ingezet:

 • Op basis van het assessment uit de selectiefase stellen we, in nauw overleg met uw organisatie en kandidaat, een persoonlijk ontwikkelplan op voor verdere ontwikkeling van de vaardigheden van uw talent. Hij of zij neemt deel aan interne DPA Academy-opleidingen en inhouse trainingen.
 • Het talent neemt 6 x per jaar deel aan gezamenlijke intervisiemiddagen, verzorgd door InkoopAcademie. Hierbij leren deelnemers met én van elkaar, onder leiding van een ervaren trainer.

Praktijkervaring opdoen/coaching on the job

Uw inkooptalent wordt gekoppeld aan een van onze senior inkoopprofessionals, die in overleg met u wordt geselecteerd. Deze senior professional treedt op als coach en is gedurende de ontwikkeling het vaste aanspreekpunt voor u en het inkooptalent. Zijn of haar kennis en ervaring zal goed aansluiten bij uw organisatie.

 • U bepaalt op welke projecten uw inkooptalent wordt ingezet. Uiteraard is het daarbij zaak een steeds uitdagender werkpakket aan te bieden. De coach adviseert u graag vanuit onze ervaring.
 • De coach is telefonisch bereikbaar voor u en voor uw inkooptalent en komt gemiddeld 1x per 2 maanden een dagdeel langs om met uw inkooptalent lopende inkoopprojecten, issues en uitdagingen door te spreken. De coach neemt de werkzaamheden nadrukkelijk niet over, maar ondersteunt uw inkooptalent maximaal zodat deze zelf resultaten kan behalen.
 • Na 12 maanden stellen we een ontwikkeladvies op voor de navolgende 24 maanden.

Direct aan de slag

Uw inkooptalent wordt vanaf de eerste dag ingezet op uw inkoopafdeling en besteedt gedurende de eerste 12 maanden gemiddeld 1,5 dag per maand aan opleiding en ontwikkeling.

Investering: overzichtelijk en voorspelbaar

We geven u de mogelijkheid voor een vast maandbedrag te kiezen. Hierin zijn alle kosten voor selectie, ontwikkeling en begeleiding afgedekt. Overzichtelijk en voorspelbaar.