Werken als CDD en KYC analist bij DPA

Start of boost je carrière als CDD of KYC analist

Ben je geïnteresseerd in een baan als CDD of KYC analist? Werk je al binnen het vakgebied Customer Due Diligence en zoek je een nieuwe uitdaging als medior of senior? Of wil je gewoon meer weten over de onderwerpen 'Know Your Customer' en Customer Due Diligence? Op deze pagina vind je alles rondom het onderwerp. Van de betekenissen van CDD tot inkijkjes in het werkende leven van een DPA professional en openstaande vacatures.

Ontdek de voordelen van werken bij DPA

Wij bieden carrières voor ieder niveau, van junior tot medior en senior.

Er zijn 6 belangrijke redenen om als KYC professional via DPA aan de slag te gaan:

Afwisselende opdrachten

Met detachering werk je in korte tijd bij interessante en toonaangevende organisaties. Dankzij onze langdurige samenwerking met verschillende opdrachtgevers kunnen wij je op tal van uiteenlopende projecten plaatsen. Bij grote financiële instellingen maar ook bij non-profit en scale-ups.

Snelle groei van je carrière

Dankzij de afwisseling van opdrachten geef je je kennis en ervaring in korte tijd een boost. Je breidt in snel tempo je netwerk uit en kunt al snel veel richtingen op binnen je carrière in banking, insurance en compliance.

Zekerheid van een vast contract

Als je werkt aan uitdagende projecten bij afwisselende opdrachtgevers, is het fijn om te weten dat je altijd verzekerd bent van je vaste dienstverband bij DPA met de stabiliteit van een vast salaris.

De beste trainingen en opleidingen

Jouw ontwikkeling staat centraal. Je krijgt alle ruimte voor trainingen en opleidingen zodat jij de groei kunt doormaken die je wil. In samenwerking met het NCI (Nederlands Compliance Instituut) krijg je gecertificeerde specialistische opleidingen zoals leergang compliance officer, LCP, LBW en ACAMS en je kunt via onze eigen Academy tal van trainingen volgen voor je persoonlijke ontwikkeling en soft skills.

Persoonlijke begeleiding

Je krijgt een eigen field manager die je helpt om het maximale uit je opdracht en ontwikkeling te halen. Met veel persoonlijk contact voor jouw wensen en welzijn. Ook kun je altijd terugvallen op het netwerk van collega's en andere DPA professionals.

Een leuk team

Wij zijn een hecht team. Met je collega's en andere gelijkgestemden kun je je ervaringen delen. Maandelijks worden er masterclasses georganiseerd om kennis te delen en de onderlinge band tussen professionals te verstevigen. Daarnaast ontbreken gezellige uitjes en bijeenkomsten natuurlijk ook niet.

Waarom kiezen anderen voor DPA?

Wat is CDD en KYC?

CDD en KYC worden gezien als dezelfde processen. Er zijn kleine verschillen in de oorsprong en inhoud van deze inventarisatieprocessen, maar in de praktijk doen CDD- en KYC analisten van DPA hetzelfde werk. Lees hier meer over CDD en KYC:

dpa professionals compliance risk je werkomgeving

Wat doet een KYC analist?

Om mogelijke compliance risico’s te mitigeren, is het van belang dat bedrijven in banking en finance haar ‘klanten kennen’. Dit wordt 'know your customer' genoemd, ofwel KYC. Een KYC analist onderzoekt voor banken en verzekeraars de financiën van organisaties en maakt een inventarisatie van de risico's op witwassen en terrorismefinanciering.

Start je carrière goed met ons KYC Talent Program

Geef jouw carrière een boost met het KYC Talent Program. Je doet ervaring op binnen het vakgebied KYC, gaat aan de slag met uitdagende trainingen en je krijgt continue begeleiding vanuit jouw vaste aanspreekpunt en buddy. Samen werken we aan jouw groei en ontdek je waar jouw kwaliteiten liggen. We geven samen antwoorden op de uitdagingen van de toekomst. Ben jij er klaar voor? Lees hieronder verder.

Solliciteer nu op de KYC Talent Program vacature

KYC Talent Program - het traject

Kennismaking

We leren je eerst kennen.

Je hebt een eerste gesprek met een recruiter van DPA. Er wordt gekeken of er vanuit beide kanten een match is.

Het matcht!

Je doet een assessment en casus.

Middels een assessment wordt gekeken of ons programma bij jou past. Daarna heb je nog een 2e gesprek met de business manager.

Je start bij DPA

Je welkomst en introductie.

Je start bij DPA. We nemen je mee door ons onboarding traject, waarin je DPA én de wereld waarin jij gaat werken leert kennen.

Het KYC Talent Program

Je eerste échte werkdag begint.

Je gaat aan het werk bij je opdrachtgever. Tijdens je opdracht krijg je continu coaching, begeleiding en trainingen om mee te groeien en ontwikkelen tot volwaardig KYC analist.

De volgende stap!

Je bent klaar om verder te groeien.

Na 1 jaar ben je opgeleid en ontwikkeld tot volwaardig KYC analist. Een belangrijke stap in jouw verdere carrière. Wil je groeien naar team lead? Of ben je van plan door te groeien richting compliance? Bij DPA liggen de mogelijkheden aan je voeten.

Via DPA werk je bij topmerken

dpa-professionals-compliance-risk-werken-bij-deutsche-bank
dpa-professionals-compliance-risk-werken-bij-abn-amro
dpa-professionals-compliance-risk-werken-bij-ING
dpa-professionals-compliance-risk-werken-bij-nationale-nederlanden
DPA-professionals-compliance-risk-werken-bij-AkzoNobel
dpa-professionals-compliance-risk-werken-bij-asr
dpa-professionals-compliance-risk-werken-bij-achmea
dpa professionals compliance risk werken bij Ingenico
dpa-professionals-compliance-risk-werken-bij-deloitte
Meer weten over een carrière als CDD of KYC analist?

Vraag het onze recruiter