Richard Lammers DPA Banking

Richard Lammers

Interim Professional Financieren
Ervaring

Zij-instromer Richard: “Ik vond het meteen leuk en verveel me geen moment.”

Richard Lammers was jarenlang professioneel danser. Op een gegeven moment kwam het besef dat je zo’n fysiek zwaar vak niet je hele leven kunt blijven doen. In de coronacrisis kwam de danswereld helemaal stil te liggen. Dat was voor Richard de druppel die zijn zoektocht naar iets anders een stimulans gaf.

Een leerzame periode

Richard was altijd al erg geïnteresseerd in de wereld van financiën en kwam via een vriend terecht bij DPA. Daar werd hij met open armen ontvangen en intern opgeleid in de branche Banking & Insurance. Inmiddels werkt Richard al een half jaar op een opdracht bij de ING.

Bekijk alle Banking & Insurance vacatures
Zij instromer richard banking insurance

Van dans naar hypotheken, hoe ging dat?

“Ik deed een combinatie van moderne dans en hiphop. In 2016 heb ik de dansacademie afgerond. Daarna heb ik een aantal jaar in het theater gestaan en les gegeven. Toen corona kwam gingen de theaters en de dansscholen dicht. Ik heb toen een paar weken geprobeerd online les te geven, maar daar is ook niks aan. Net daarvoor was ik al aan het kijken naar wat ik anders kon gaan doen. Het is een zwaar vak. En ook een moeilijke markt om geld mee te verdienen, het is vrij onzeker allemaal.”

Via een vriend kwam ik bij DPA terecht. Ik kende hem van de dansacademie, maar hij was al eerder gestopt met professioneel dansen. Hij had het erg naar zijn zin bij DPA en vond het ook echt wat voor mij. Ik was altijd al geïnteresseerd in de bancaire wereld. Met dat verhaal ben ik in gesprek gegaan. Door hem hadden ze bij DPA al gezien dat de switch van dans naar kantoor zeker mogelijk is. Ik ben toen begonnen met een maand interne opleiding. Een maand later begon ik met mijn eerste opdracht. Tijdens die opdracht heb ik nog allerlei opleidingen gedaan. Eigenlijk ging het allemaal vrij snel.”

Was het niet enorm wennen, zo’n kantoorbaan?

“In het begin werd ik wel een beetje gek van het stilzitten, kreeg ik zelfs pijn van het zitten. Ik ga dus regelmatig staan en blijft daarnaast ook goed bewegen en sporten.”

Wat was je eerste indruk van DPA Professionals toen je begon?

“Die was heel goed. Ik wilde eerst de basis leren en daarna kijken welke mogelijkheden er zijn. Nou, die zijn er blijkbaar heel veel. Je kan overal terecht in de financiële sector. Mij werd voorgesteld om eens te gaan kijken op het vlak van hypotheken en dat bevalt me heel goed. Ik vond het meteen heel leuk en verveel me geen moment. Ik vind de huizenmarkt heel boeiend en ik vind het fijn dat ik niet de hele dag aan het typen ben, maar ook echt contact heb met mensen. Ik leer heel veel.”

Hoe ervaar je de talentontwikkeling binnen DPA Professionals?

“DPA ondersteunt me heel erg in mijn ontwikkeling. Ze hebben me opgeleid in een heel traject met onder andere persoonlijk leiderschap en zakelijk telefoneren, en natuurlijk de financiële aspecten. Ik heb certificaten behaald om ook echt financieel advies te kunnen geven. Ik heb nu het hypotheekgedeelte afgerond, hierna kan ik verder naar vermogensopbouw. DPA regelt en faciliteert dat allemaal. Er is ook regelmatig contact over hoe alles gaat, hoe ik er persoonlijk in zit en wat mijn plannen voor de toekomst zijn. Dat is heel fijn.”

Meer weten over werken bij Banking & Insurance?
Meer weten?

Vraag het aan Thirza