DPA-Professionals-Banking-Insurance-Michiel-Voss

Michiel Voss

Banking professional
Ervaring

Werken als interim professional zakelijk financieren: de manier om relevant te blijven

Over Michiel

Michiel Voss is niet bang om uit zijn comfortzone te stappen. Hij houdt ervan om uitdagingen aan te gaan en geprikkeld te worden. “Dit helpt me in mijn ontwikkeling en groei als persoon. Daarom werk ik met veel plezier als interim professional zakelijk financieren bij DPA. Hier krijg ik veel vertrouwen en de juiste ondersteuning waardoor ik aan passende uitdagingen kan werken. Mede dankzij een coachingtraject heb ik een knop in mijn denken omgezet en veel meer grip op mijn loopbaan gekregen.”

Michiel studeerde in 2011 af aan NHL Hogeschool. Hij volgde de duale studie Financial Services Management en dat bleek een schot in de roos. “Ik was altijd al goed in rekenen en wiskunde en daar krijg je in dit vakgebied veel mee te maken. Bovendien kon ik ongeveer de helft van de tijd in de praktijk werken en leren. Doordat je tijdens de opleiding ook de voor financieel adviseurs verplichte Wft-diploma’s haalt, kreeg ik al snel een baan als assistent accountmanager particulier advies bij Friesland Bank.”

Loopbaan in een nieuwe versnelling brengen

Na het afronden van zijn studie startte hij in november 2012 bij Rabobank Leeuwarden als verkoop- en serviceadviseur voor zakelijke klanten. “Erg leuk, maar na anderhalf jaar merkte ik dat mijn ontwikkeling stokte. Omdat ik mijn loopbaan in een nieuwe versnelling wilde brengen, heb ik contact gezocht met DPA. Er was een wederzijdse klik en vervolgens was alles heel snel geregeld. Ik kon meteen aan een leuke opdracht als interim professional beginnen en heb nu al acht interim-opdrachten afgerond.”

Nieuwe inzichten door coachingtraject

In eerste instantie vervulde hij rollen als medewerker en adviseur op bedrijvendesks. Maar Michiel wilde meer uitdaging. “Bij DPA vinden ze het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen. In overleg met mijn manager heb ik een coachingtraject doorlopen. Daar bespreek je vragen zoals wat past bij jou en waar heb je de grootste toegevoegde waarde? Ik dacht altijd dat ik accountmanager wilde worden, maar kwam met mijn coach tot nieuwe inzichten. Daardoor zit ik nu op zeer interessante plekken.”

Doorrollen dankzij praktijkkennis

Na een kort uitstapje als migratiemedewerker bij FGH Bank werd hij Assistent Accountmanager Grootzakelijk bij Rabobank Amstel en Vecht. “Een mooie kans, die ik deels te danken heb aan mijn intrinsieke motivatie. Omdat ik inmiddels over een flinke dosis praktijkkennis beschikte, rolde ik hierna meteen door naar een andere mooie rol. Als trainer bij Centrale Ondersteuning Zakelijk ofwel COZ heb ik vier maanden nieuwe medewerkers opgeleid. Daarna heb ik op verzoek van de afdelingsmanager de rol van teamleider COZ Klant ingevuld.”

“Als interimmer mogen ze gerust iets van je verwachten. Het is vooral belangrijk dat je doet waar je voor ingezet wordt. Niet de kat uit de boom kijken, maar initiatief tonen.”

Steeds mooiere uitdagingen

Inmiddels komen via DPA steeds mooiere uitdagingen voorbij. Zo combineerde hij gedurende drie maanden de rollen van teamleider en procesmanager. Hierbij kon hij waarde toevoegen op gebieden als procesverbetering en automatisering. “Sinds half december 2018 werk ik volledig als procesmanager. Het interessante aan deze rol is dat je de praktijk en de techniek bij elkaar brengt. Ik denk nu bijvoorbeeld mee met teams over de technische aspecten van robotica en de inzet van kunstmatige intelligentie bij het onderhouden van klantrelaties.”

Opleiding en ontwikkeling

Voor zijn trainingswensen kan hij via DPA externe opleidingen volgen en gebruikmaken van het curriculum van DPA Academy. Hier volgde hij onder andere communicatietrainingen. Binnenkort wil hij de Green Belt-opleiding doen en daarna wellicht een master of premaster. “Als onderdeel van mijn teamleidersrol bij COZ heb ik een Management Drive gedaan, een soort kleurentest. Wat bleek? Bij mij zijn alle kleuren evenredig verdeeld, waardoor ik meerdere rollen binnen teams kan oppakken. Ik kan dus relatief gemakkelijk voorzien in wat een team op dat moment nodig heeft.”

Energie hoog houden

Michiel haalt merkbaar veel energie uit zijn werk. Tijdig verder kijken naar nieuwe uitdagingen is volgens hem ook belangrijk om zijn energie hoog te houden. “Ik heb een goede sparring partner aan mijn manager, Daphne Kamphuis. Zij is er als ik ergens tegen aanloop of als iets anders verloopt dan verwacht. Waar nodig neemt DPA direct actie. In mijn gesprek met Daphne deze maand komt zeker ter sprake wat ik hierna ga doen. Ik heb geen enkele twijfel dat er weer een uitdaging voorbijkomt die in mijn straatje past. Het kan ook zomaar zijn dat ik het zelf regel.”

Verwachtingen waarmaken

Het mooie van werken als interimmer vindt Michiel dat je precies weet wat er van je verwacht wordt. Daar wil je in excelleren. “Ook ontwikkel je een helicopterview: je gaat steeds beter zien wat er goed en minder goed gaat. Als interimmer mogen ze gerust iets van je verwachten. Het is vooral belangrijk dat je doet waar je voor ingezet wordt. Niet de kat uit de boom kijken, maar initiatief tonen. En vooral de juiste momenten kiezen om je visie uit te spreken en gas te geven. Daarvoor moet je durven uitgaan van je eigen kwaliteit. Je zult merken dat je zelfvertrouwen groeit naarmate je ervaring toeneemt.”

Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Eline van
Banking & Insurance

DPA-professionals-banking-insurance-contact-recruitment-consultant-Eline-Merten

Eline

Recruiter banking & insurance Bel Eline +31682102331