DPA Professionals Hilde Krop

Hilde Krop

Interim supply chain professional
Ervaring

Werken als interim professional: wat betekent dit precies?

Over Hilde

Als interim professional bij DPA werk ik aan mooie opdrachten. Zo heb ik IDA Foundation als supply planner ondersteund bij een ERP-implementatie. Deze sociale onderneming levert medicijnen en medische producten aan hulporganisaties en andere medische instellingen buiten Europa. Daarna heb ik een jaar voor geneesmiddelenbedrijf MSD gewerkt als customer service & demand management coördinator. Vervolgens kon ik opnieuw bij IDA Foundation aan de slag als productieplanner. Deze functie veranderde gaandeweg in die van logistiek projectmanager.

Ontdekken wat het best bij je past

Ik hou van afwisseling en vind het fijn om nieuwe dingen te doen en leren. Werken als interim professional zie ik als een goede manier om te ontdekken welke activiteiten en verantwoordelijkheden het best bij je passen. De meeste opdrachten ontstaan omdat een opdrachtgever met spoed iemand met een specifiek profiel nodig heeft. Voor een project bijvoorbeeld, of vanwege zwangerschapsverlof of plotseling vertrek van een medewerker. Het kan gebeuren dat je nog dezelfde dag op gesprek gaat en de volgende dag al kunt starten. Meestal is er niet veel tijd om je in te werken, je wordt nogal eens in het diepe gegooid.

Kansen benutten

Tijdens een opdracht ontstaan regelmatig kansen om je takenpakket uit te breiden of te verdiepen. Dit heb je in eigen handen, maar stiekem verwachten opdrachtgevers ook iets extra’s van je. Ze zetten niet voor niets iemand van DPA in. Hecht jij veel waarde aan een duidelijke taakomschrijving en structuur? Hou er rekening mee dat je als interim professional in alle opzichten flexibel moet kunnen zijn.

Op naar een nieuw avontuur

Aan elke opdracht komt een eind en dat betekent afscheid nemen. Met de collega’s op je opdracht deel je een aantal maanden lief en leed, dat maakt dit altijd een bijzonder moment. Tegelijkertijd ga je een nieuw avontuur tegemoet. Soms laat dit even op zich wachten en beland je op de spreekwoordelijke bank. Daar hoef je je zeker niet te vervelen. Je kunt bijvoorbeeld bij DPA Academy aan de slag met een training. Een leuke manier om je blik te verbreden, je soft skills te versterken en nieuwe mensen te ontmoeten.

Ontdek de mogelijkheden van werken als interim professional.

“Het grote netwerk van DPA opent deuren die anders misschien gesloten zouden blijven"

Werken aan opdrachten die bij je passen

Ondertussen is het DPA-team hard op zoek naar nieuwe opdrachten voor jou. Het grote netwerk van DPA opent deuren die anders misschien gesloten zouden blijven. Uiteraard bekijk je samen welke functies jouw voorkeur hebben. Uiteindelijk moeten veel variabelen samenkomen. Een organisatie met een dringende hulpvraag, een capaciteitsvraag die aansluit bij wat jij te bieden hebt, een realistische reisafstand en een klik tijdens je kennismakingsgesprek.

Flexibiliteit en groei

Een werkweek van een interim professional kan vrij hectisch zijn. Naast een flexibele instelling vereist dit werk ook dat je net dat beetje extra hebt dat helpt om verandering teweeg te brengen. In ruil daarvoor krijg je constant de kans om nieuwe dingen te leren, een kijkje - en nog veel meer – te nemen in de keuken van verschillende bedrijven en goede begeleiding om je ambities waar te maken. En niet te vergeten: een leuk team om kennis en ervaringen mee te delen!

Meer lezen over werken bij DPA
DPA professionals vertellen over de voordelen van detacheren
Wat zijn de voordelen van werken als interim professional?