Wat er zo gezond is aan werken bij Achmea?

Blog 09 augustus 2016 2 min. lezen
blog_header_5.png

Maak kennis met onze senior pensioenspecialist Christy van Dam. Zij vertelt ons hoe haar opdrachtgever Achmea ervoor zorgt dat elke medewerker gezond blijft. 

Hoe zorg je ervoor dat je elke dag fluitend naar je werk gaat? In ieder geval door lekker in je vel te zitten, door gezond te zijn. Makkelijk gezegd, want hoe krijg je dat voor elkaar als je elke dag zo'n acht uur achter je bureau hangt? Bij mijn huidige opdrachtgever Achmea doen ze er alles aan om hun medewerkers gezond te houden.

Wat-er-zo-gezond-is-aan-werken-bij-Achmea-blog.png

Gezond op je werk

Ik ben Christy en ruim 15 jaar werk ik als pensioenspecialist, bij onder andere Nationale Nederlanden, Rabobank en Interpolis. Allemaal grote organisaties waar veel mensen elke dag achter hun bureau zitten. Iedereen weet hoe slecht het is voor je gezondheid om weinig te bewegen. Daarom zie je dat veel werkgevers campagnes en programma's in het leven roepen om hun medewerkers in beweging te krijgen. Bij Achmea lukt dat erg goed moet ik zeggen.

Achmea echt betrokken bij medewerkers

Achmea is oprecht betrokken bij zijn medewerkers. Op allerlei manieren word je hier aan het denken gezet. Over je eigen gezondheid bijvoorbeeld. Ik werk nu ruim een jaar als senior pensioenspecialist bij Achmea via banking & insurance. Wat ik zo mooi vind aan Achmea, is dat het bedrijf op verschillende manieren zijn medewerkers in beweging probeert te krijgen. Met het programma Gezond Werken stimuleert Achmea collega’s wat vaker uit hun bureaustoel te krijgen. Bijvoorbeeld door lunchwandelen, wandelbila’s en traplopen.

Sluimerstand voorkomen

Met een kantoorbaan zit je al gauw langer dan een half uur op je werkplek. Als je met een klus bezig bent, zit je voor je het weet al snel een uur of langer. Een gewoonte die lastig te doorbreken is, maar ondertussen niet bevorderlijk is voor je gezondheid. Zo las ik laatst dat door al dat zitten je lichaam op een bepaald moment overgaat naar de rust-modus. Hierdoor kan je gezondheidsklachten zoals de welbekende rug- en nekpijn krijgen, maar ook bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. Doordat je stofwisseling in de rust-modus verandert, krijg je buikvet en is obesitas ook een risico.

Dynamisch werken bij Achmea

Volgens Achmea betekent overdag meer bewegen ’s avonds meer energie. Op de afdelingen zijn dynamische werkplekken gecreëerd. Dat zijn werkplekken waar je staand of fietsend kunt werken. Hiermee probeert Achmea een goede variatie tussen zitten, staan en bewegen te faciliteren. In workshops wordt deze nieuwe manier van werken geïntroduceerd en probeert Achmea de medewerkers een ander gedrag aan te leren.

Neem contact op met Jeroen

Directeur Stuur een bericht