Chieneke en Eline
Blog

DPA: Unieke positie in Nederlandse markt

Onno van Capelleveen voegde zich in 2011 bij DPA, kort voordat de onderneming een nieuwe koers inzette. “Ik kwam bij een team dat zich vooral op inkoop richtte, het supply chain-vakgebied was nog in opkomst. Wat me het meest aansprak, was de opdracht die ik kreeg om me te verdiepen in de echte behoefte in de markt. Zo kwam ik erachter dat veel bedrijven sales & operations planners zochten. De directie gaf me alle ruimte om hier iets voor op te zetten en mensen aan te nemen.”

Sinds 2017 leidt Onno het cluster integrated business services. De thuisbasis is een pand in Blaricum dat zeer geschikt is voor de vele vakopleidingen en sociale bijeenkomsten die er plaatsvinden. Een professionele ‘control tower’ coördineert de HR-cyclus en verzorgt de backoffice-ondersteuning. “Onze structuur stelt ons in staat om maximale waarde toe te voegen aan de ontwikkeling en groei van onze mensen.”

Sympathieke werkgever

“Het bijzondere aan DPA is het vertrouwen dat je krijgt. Zo ga je vanzelf nadenken over kansen en mogelijkheden. Ook leer je veel door dingen daadwerkelijk te doen en eventuele fouten als leermogelijkheden te benaderen. Bovendien investeert DPA doorlopend in de ontwikkeling van mensen en begeleiding van klanten en professionals tijdens projecten. Mede door onze raamcontracten met grote opdrachtgevers kunnen we onze professionals een breed scala aan projecten en groeikansen bieden. Hierdoor ervaren onze mensen DPA als een sympathieke en aantrekkelijke werkgever.”

Volop uitdagingen

Onno vertelt trots over de professionals die het integrated business services cluster vormen. “Stuk voor stuk ambitieuze hoogopgeleide mensen die zich tot het uiterste inzetten om resultaat te boeken. In onze vakgebieden moet je steeds nieuwe uitdagingen durven oppakken en op meerdere niveaus kunnen schakelen. Ieder probleem is anders. Hier passende oplossingen voor realiseren vraagt veel van je analytische, sociale en communicatieve vaardigheden. Ook erg belangrijk zijn creativiteit en IT-affiniteit.”

Continue kennisontwikkeling en -deling

Hoe geeft het cluster vorm aan de benodigde kennisontwikkeling en -deling? “We hebben bijvoorbeeld eigen APICS-opleidingen. Verder maken onze mensen veel gebruik van de opleidingsmogelijkheden van de DPA Academy op gebieden zoals Lean, PRINCE2 en situationeel leiderschap. Veel mensen groeien door tot manager, daarom zorgen we dat ze vooraf al managementopleidingen volgen. Ook bespreken we maandelijks praktijkcases in kennissessies en organiseren we improvement-sessies. Zo is er altijd veel interactie en inspiratie waar onze medewerkers hun voordeel mee kunnen doen.”

Groei met nieuwe initiatieven

2018 was een belangrijk jaar, concludeert Onno. “We hebben veel succes geboekt met onze initiatieven op het gebied van logistiek, supply chain management en supply chain systems. Hiervoor zetten we in 2019 in op verdere groei als onderdeel van het bestendigen van onze marktpositie. We zijn veel meer dan een club die goede supply chain en logistieke professionals beschikbaar heeft. Als platform voor kennis en ervaring en netwerk voor experts en opdrachtgevers vervullen we een unieke positie in de Nederlandse markt. In 2019 gaan we onze waarde als partner in prestatieverbetering nog nadrukkelijker onder de aandacht brengen.”

Neem contact op met Rik

RikTimmer2

Rik

Business Unit Director Bel Rik +31626564439