Talentmanager-Loes-Klapmuts-DPA.webp

Loes Klapmuts

Talentmanager Recht & Ruimte
Ervaring

Talentmanager Loes: "Luister naar jezelf en kies daar een organisatie bij"

Loes Klapmuts (34) is Talentmanager. In die rol houdt ze zich bezig met de loopbaan van interim professionals. We vroegen haar naar haar ervaringen en activiteiten.

Loes: “Ik fungeer als eerste aanspreekpunt binnen de organisatie. Voor HR-gerelateerde zaken, maar daarnaast ben ik vooral bezig met de ontwikkeling van professionals en hoe zij hun carrière naar een hoger niveau kunnen tillen.” Voor Loes houdt talent in regie in dat professionals zelf aan het roer staan van hun carrière. “Als Talentmanager heb ik de mooie taak om de gesprekken aan te gaan en professionals te stimuleren en coachen om het beste uit zichzelf te halen.”

Eigen regie

Loes ziet kennis als een combinatie van ervaring en theorie. “Dat is ook precies wat wij bij DPA kunnen bieden. Ervaring opdoen in de praktijk met mooie opdrachten, de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen door middel van training en opleiding en een coach (Talentmanager) die jou scherp houdt op je persoonlijke doelen.” Eigen regie is een belangrijk aspect van werken bij DPA. Toch helpt Loes de professional graag bij het toewerken naar een nieuwe opdracht. “Een professional heeft zelf de regie over zijn of haar carrière, maar we kijken gezamenlijk naar persoonlijke doelen en welke trainingsmogelijkheden hier bij passen. Op basis van de gestelde doelen stellen we een persoonlijk ontwikkelplan op. Hierin nemen we ook mee welke opdrachten bijdragen aan het bereiken van deze doelstelling. Met regelmaat wordt er geëvalueerd, om de voortgang te bewaken.”

Persoonlijke aanpak

Elke professional krijgt zijn of haar eigen persoonlijke aanpak. Zo is er een verschil tussen startende en meer ervaren professionals. Loes: “Natuurlijk hebben meer ervaren professionals minder behoefte op het gebied van begeleiding. Daar zijn logischerwijs dus minder contactmomenten mee dan met de startende professionals. Per persoon stemmen we af wat de behoefte is aan contact en evaluatie. Zo wordt iedereen op basis van behoeften geholpen.” Om professionals langdurig aan een organisatie te binden, is communicatie key, vindt Loes. “Het is belangrijk om proactief te communiceren over zaken die binnen de organisatie spelen die onze professionals raken. Ook een gedegen onboarding, waarbij we een nieuwe medewerker aan de hand meenemen in de werkwijzen en verwachtingen naar elkaar dragen bij aan de binding. Net als gezellige uitjes!”

Laat je niet gek maken

Het mooiste aan haar rol als Talentmanager vindt Loes dat ze mensen ziet groeien en bloeien. “Niet alleen in hun carrière, maar ook op persoonsniveau. Het geven van advies, en het bieden van coaching waar nodig, zodanig dat het medewerkers écht verder helpt. Hoe mooi is dat?” Loes heeft een belangrijke tip voor mensen die zich op de arbeidsmarkt bevinden. “Laat je vooral niet beïnvloeden door alle gekte rondom -ogenschijnlijk- uitputtende mogelijkheden op het gebied van salaris. Het constant streven naar meer geld maakt op termijn echt niet gelukkiger. Luister daarentegen eens naar jezelf; wat vind je nou echt belangrijk in een baan en welk (type) organisatie past hierbij?”

Lees meer over een juridische carrière
Meer weten?

Loes vertelt je graag over de mogelijkheden bij DPA