PA, een wereld van dynamiek

Blog 29 augustus 2017 3 min. lezen
procurement_header

Werken als PA voor de CEO van een beursgenoteerd bedrijf. Sharon Hulkenberg vertelt: "geen dag is hetzelfde."

Een baan met diversiteit, uitdaging en dynamiek: zo typeer ik mijn functie bij DPA. Sinds april 2017 ben ik de PA van Eric Winter, de CEO van DPA. Het is alsof een nieuwe wereld is geopend. Ik ben overal bij betrokken, heb mogelijkheden om me verder te ontwikkelen en veel ruimte om zelfstandig dingen op te pakken.

Hoe fijn is het als je een lach op iemands gezicht kunt toveren door diegene te ontlasten? Of dat nu is door een goede ontvangst van belangrijke gasten of door het opstellen van een inhoudelijk memo, dat maakt geen verschil. PA is een functie met veel verschillende facetten die me energie geven en motiveren ‘to improve my performance’ conform de slogan van deze onderneming.

Anticiperen en meedenken

De dynamiek van de functie hangt natuurlijk af van de persoon voor wie je werkt, maar je zult altijd verschillende dingen moeten regelen. Tevens is het van belang om te anticiperen en mee te denken, in mijn geval met de gedachten van de CEO. Ik probeer hem waar mogelijk te ontzorgen door zoveel mogelijk voor te bereiden en zelfstandig taken op te pakken. Hierdoor ben je met zeer interessante onderwerpen en vraagstukken bezig, wat het werk erg boeiend maakt.

Prioriteiten

Geen dag is hetzelfde. Je kunt ’s morgens opstaan en bedenken hoe je dag eruit gaat zien, maar vaak gebeurt er iets waardoor het toch anders verloopt. Soms moet je ineens snel kunnen schakelen, maar anderzijds ligt juist de kracht in het even laten liggen en het later nogmaals bekijken. Continu prioriteiten stellen, maar ook de kleine dingen niet uit het oog verliezen. Ofwel, PA is gewoon een ontzettend leuke en veelzijdige job!

"Tevens is het van belang om te anticiperen en mee te denken, in mijn geval met de gedachten van de CEO."

Switch naar PA

Zelf heb ik een juridische achtergrond. Rechten gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en vervolgens ervaring opgedaan als jurist en advocaat. Na enkele jaren kwam ik erachter dat het wereldje van de advocatuur niet voor mij was weggelegd. Van nature ben ik een bezige bij en regel ik altijd van alles, wat me deed beslissen om de switch naar PA te maken. Inmiddels werk ik alweer enkele jaren als PA en heb ik geen moment spijt van deze keuze.

P.A. Jones

Jezelf blijven ontwikkelen, dat wil ik natuurlijk ook. Daarom ben ik het gesprek aangegaan toen ik werd benaderd door de oprichters van P.A. Jones, één van de business units van DPA. P.A. Jones koppelt hoogopgeleide PA’s aan topmanagers. Zodoende kunnen zij zich meer focussen op datgene waar het daadwerkelijk om draait, de business. Bij mijn keuze was de klik met de persoon die ik zou gaan ondersteunen heel belangrijk. Je werkt immers veel met elkaar samen en deelt vertrouwelijke dingen, wat die klik tot een absolute must maakt.

"PA is een functie met veel verschillende facetten die me energie geven en motiveren om te blijven verbeteren."

Werken bij DPA

Na vijf maanden heb ik mijn draai binnen de organisatie aardig gevonden. Aan het begin is het altijd wennen. Je weet nog niet hoe de lijnen lopen en kent geen achtergronden en dwarsverbanden. Na verloop van tijd lost dit zich vanzelf op. Kenmerkend voor DPA is de vrijheid en de ruimte die je krijgt om zelfstandig dingen op te pakken. De sfeer is goed en iedereen is gedreven om er samen een succes van te maken.

Een van de bijzondere dingen aan DPA is de continue focus op de vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van haar professionals. Zo heb ik een cursus Corporate Governance gedaan en word ik één-op-één gecoacht door een doorgewinterde PA, iemand die door haar jarenlange ervaring alle kunstjes van het vak verstaat. Daarnaast krijg ik van Eric Winter feedback waar ik ontzettend veel van leer. Zo ervaar ik bij dit dynamische beursgenoteerde bedrijf een mooie curve in mijn ontwikkeling!

Wil jij de wereld van een PA verder ontdekken, neem dan contact op met P.A. Jones. Zij vertellen je graag meer bij een kop koffie!