DPA kyc recruiter maxime van dalen

Maxime van Dalen

Recruiter KYC
Ervaring

"Eén oog op de wereldcup en de andere op mijn maatschappelijke ontwikkeling"

Maxime (26) speelt softbal op hoog niveau. Met een fantastische kans die ze kreeg van NOC*NSF kan ze zich helemaal op de sport storten. Toch kiest ze ervoor om een gedeelte van haar tijd aan haar maatschappelijke ontwikkeling te werken. Want, zo zegt ze zelf: een carrière als atleet is niet voor eeuwig. DPA maakte dit mogelijk door een speciaal programma voor haar in te richten.

Als recruiter bij DPA ga ik zelf actief op zoek naar kandidaten en ben ik het eerste aanspreekpunt voor kandidaten die zich via de website inschrijven of reageren op een van de vacatures. Het doel hierbij is dat ik een goed beeld krijg van de kandidaat. Bij een positieve indruk ga ik vervolgens op zoek naar een match met een van de openstaande vacatures. Dit doe ik zo’n 12 tot 16 uur per week, op wisselende dagen. Door mijn trainingen zijn mijn weken niet altijd precies hetzelfde.

Wereldkampioenschap

Ik speel natuurlijk al langer softbal. In de jeugdselecties werd mijn talent gezien en kwam ik bij Jong Oranje terecht. Sinds het einde van 2014 train ik in een voorselectie van het nationale programma. Dat betekent dat een aantal van ons in het definitieve nationale team komen. We trainen voor het wereldkampioenschap in 2023. Een prachtig doel om aan te werken. Doordat ik tegenwoordig een salaris krijg via NOC*NSF mag ik mezelf fulltime atleet noemen en hoef ik er niet bij te werken. Toch kijk ik ook graag iets verder vooruit.

Het moet wel iets toevoegen

Ik vind het verstandig om ook aan een toekomst voor de langere termijn te werken en mezelf op maatschappelijk vlak te ontwikkelen. Omdat ik voor het geld momenteel niet hóef te werken, keek ik wel kritisch naar de mogelijkheden. Het moest wel iets toevoegen. En dan bedoel ik een betere balans in mijn leven, tussen sport en andere dingen. Mijn persoonlijke ontwikkeling en ook mijn privéleven. Als een baan bijvoorbeeld te veel stress oplevert, heeft het voor mij geen enkele zin om daar nu aan te beginnen.

Mijn interesse werd gewekt toen ik bij toeval in gesprek raakte met een talentmanager van DPA. Ze vertelde over haar werk en de functie van recruiter waarbij gespreksvoering een belangrijk onderdeel is. En ook dat je op zoek naar mogelijkheden gaat, kijkend naar iemands talenten en kwaliteiten. Als afgestudeerd ergotherapeut voelde ik de parallel met de gezondheidszorg. Daar kijk je ook vooral naar wat iemand wél kan. Het gesprek leidde tot een sollicitatiegesprek met twee managers van DPA. De match was al snel duidelijk.

Bekijk onze interne vacatures
"De combinatie met de sport zou niet mogelijk geweest zijn als de mensen van DPA niet zo flexibel en meedenkend waren."

Een interessante puzzel

Inmiddels ben ik gestart binnen het Team financieren. De uitgebreide onboarding bestaat uit een recruitment-training en het meelopen met verschillende collega’s. Als een soort schaduwpersoon kijk ik mee met de gesprekken. Het is een fijne manier om kennis te maken met het vak en met de organisatie. Ik vergaar alle kennis over de functies waar ik mee te maken heb in de financiële sector, waarbij ik voor grote banken en financieringsinstellingen werk. Het is allemaal nieuw en vind het superinteressant. Ik leer welke vaardigheden en competenties belangrijk zijn in de sector. De combinatie met de sport zou niet mogelijk geweest zijn als de mensen van DPA niet zo flexibel en meedenkend waren in de manier waarop ik mijn uren indeel.

Dat is nog wel even zoeken. Ik werk hybride. Deels thuis en deels op kantoor. De uren dat ik werk verschillen per week. Er zijn een aantal vaste blokken en een aantal flexibele uren. In de vaste blokken plan ik de gesprekken met kandidaten en collega’s in. In de flexibele uren werk ik taken af waarbij de locatie of het precieze tijdstip niet belangrijk is, zoals administratieve taken. Ook voor mijn nieuwe collega’s is het wennen en vraagt het wat flexibiliteit. Ik ben ervan overtuigd dat het met heldere communicatie over mijn bereikbaarheid, helemaal goed komt. Het is een interessante en leuke puzzel.

Dubbele focus

Ik merk nu al dat de uren dat ik voor DPA werk -en ik de sport even helemaal loslaat- me energie opleveren. Als ik daarna weer aan het sporten ben, doe ik dat ook weer vol overgave. En andersom werkt dat ook. Na het sporten is het werken bij DPA weer extra leuk. Kijk, dát is de toevoeging waar ik naar op zoek was. Het trekt mijn leven beter in balans.
Door een knieblessure lig ik er even uit, maar ik hoop straks een medaille op het WK binnen te slepen. Tegelijkertijd wil ik echt van waarde zijn als recruiter voor mijn nieuwe werkgever en onze klanten. DPA gelooft -net als ik- dat die dubbele focus naast elkaar kan bestaan en daar ben ik heel blij om. Nu is het aan mij om het waar te maken.

Lees meer over werken bij DPA op kantoor
Meer weten?

Vraag het aan Esther

dpa corporate recruiter esther van petegem

Esther

Corporate recruiter Bel of WhatsApp: +31 629028253