Martijn
Ervaring

Martijn Warrink-Hoekman: “Bij DPA kan ik op ontdekkingsreis bij diverse organisaties”

Martijn Warrink-Hoekman: “Bij DPA kan ik op ontdekkingsreis bij diverse organisaties”

Martijn Warrink-Hoekman (35) werkt sinds twee jaar als Java-ontwikkelaar vanuit DPA IT. Voordat hij de overstap naar DPA maakte, werkte hij als Java-ontwikkelaar en Scrum Master bij DUO. Met een collega die daar gedetacheerd was vanuit DPA sprak hij over de behoefte om verder te groeien en door te ontwikkelen. Van het een kwam het ander en al snel was de keuze voor DPA gemaakt.

Van verpleegkundige naar IT

Oorspronkelijk gestart als verpleegkundige, ontdekte Martijn al snel zijn affiniteit met IT. Na een informatieopleiding was de keuze om deel uit te maken van deze branche snel gemaakt. “Daar ging een wereld voor me open, ik had al snel door dat ik daar onderdeel van wilde zijn”, vertelt Martijn. Hij begon bij een klein IT-bedrijf, maakte vervolgens de overstap naar DUO, maar miste hier uitdaging en kansen. “Ik wil met van alles bezig zijn en breed kijken door de hele organisatie heen. Dat is het leuke aan werken voor DPA, hier kan ik dat bij verschillende organisaties doen met diverse opdrachten. Hier kan ik echt op ontdekkingsreis.”

Steeds een andere opdrachtgever

Martijn houdt van afwisseling en zoekt om die reden steeds weer andere opdrachten uit. “Opdrachtgevers zijn vaak specifiek op zoek naar een Java-ontwikkelaar, maar ik vind het leuk om ook te kijken naar nieuwe of bestaande technieken die voor een organisatie kunnen werken”, vertelt hij. “Mijn vorige opdracht was voor het Kadaster en erg gericht op innovatie. Nu zit ik bij de Belastingdienst omdat ik hier een kijkje in de keuken wilde nemen.”

Bij het Kadaster werkte ik als Java-ontwikkelaar in mijn eigen team, en was ik tegelijkertijd Scrum Master voor een ander team. Mijn manager bij DPA denkt echt met mij mee naar wat bij me past en welke opdracht aansluit op wat ik leuk vind.

Java-ontwikkelaar en Scrum master tegelijk

Zelfs binnen zijn opdrachten zoekt Martijn naar variatie, zo werkte hij bij het Kadaster als Java-ontwikkelaar in zijn eigen team, maar was hij tegelijkertijd Scrum Master voor een ander team. “Dat kan natuurlijk niet bij iedere organisatie, maar het was erg leuk om te doen”, vertelt Martijn. “Het is ook fijn om te weten dat DPA achter je staat als je zoiets wil doen, mijn manager denkt echt met me mee naar wat bij me past en welke opdracht aansluit op wat ik leuk vind.”

Organisaties helpen groeien

“Ik vind het leuk om betrokken te zijn bij een organisatie en de mensen die er werken, ik bemoei me vaak overal tegenaan”, vertelt Martijn. “Ik wil organisaties helpen om het beste product neer te zetten, zodat zij verder kunnen groeien. Of het nou een kleine of grote opdrachtgever is, dat maakt me niet uit.” Dat hij diverse opdrachtgevers en taken krijgt past goed bij Martijn, zo goed dat hij zijn contract liet aanpassen: “Van 32 naar 36 uur per week, dat heb ik gedaan omdat het werk me zo goed bevalt”, vertelt hij. “Ik kan een goede balans behouden tussen werk en privé en het voelt soms niet eens meer als werk.” 

Constant ontwikkelen

Door steeds op andere plekken aan het werk te gaan ontwikkelt Martijn zich op razend tempo als Java-ontwikkelaar. “Dat hoor ik vaak ook terug, dat mensen tevreden zijn met mij als werknemer”, vertelt hij trots. “Dat komt omdat ik op verschillende plekken heb gekeken en die kennis en inzichten kan gebruiken om het beste product neer te zetten. Dat is het waardevolle van werken vanuit DPA.” Vergeleken met andere detacheerders heeft Martijn bij DPA voor zijn gevoel meer vrijheid en flexibiliteit om naar eigen inzicht te werken.

DPA als werkgever

Martijn beschouwt DPA als een tweede familie. “Een familie die niet alleen bezig is met mij op professioneel niveau te laten ontwikkelen, maar ook de tijd neemt om me op persoonlijk vlak te helpen groeien”, vertelt Martijn. Hij raadt starters die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging DPA dan ook enorm aan: “Je kunt hier allerlei kanten op en écht ontdekken wat bij je past. Iedereen is daarin uniek en hier krijg je alle kansen en mogelijkheden!”

Ook starten als IT professional bij DPA?

Neem contact op met Kirsten!
IT

IT Talentmanager Kirsten Haandrikman

Kirsten

Talentmanager Bel Kirsten +31 657823251