legal-2
Ervaring

Legal cluster: verschil maken door focus

Focus is het toverwoord voor Diederik Gelauff. Hij is directeur van de clusters legal en overheid van DPA. “Als je je onverdeelde energie op één doel richt, ga je daar als een speer op af. Dit geldt ook voor onze dienstverlening. Hoe meer focus we hierin aanbrengen, hoe sneller en beter we in staat zijn om het verschil te maken.”

Start loopbaan

Diederik startte zijn loopbaan in 2007 als advocaat-stagiair bij een groot advocatenkantoor. Na anderhalf jaar koos hij alsnog voor DPA en een loopbaan in arbeidsbemiddeling. “Het mooie aan dit vak is de positieve impact die je op het leven en het geluk van mensen kunt hebben. We stellen regelmatig juristen in staat om een rigoureuze carrièreswitch te maken. Die verantwoordelijkheid voelen en nemen we.” 

Kennispartner

“Je kunt het cluster legal zien als een kennispartner die opdrachtgevers in contact brengt met de beste juridische professionals. Advocaten, legal counsels, paralegals, fiscalisten en privacyfunctionarissen en -specialisten. Zowel voor werving- en selectievraagstukken als voor interim-oplossingen. Ook helpen we om de juridische dienstverlening te optimaliseren.”

Sinds begin 2019 is Diederik tevens verantwoordelijk voor het cluster overheid. Hier werken overheidsjuristen en specialisten in ruimtelijke ordening en sociale zekerheid. “Voor deze dienstverlening staat de mens eveneens voorop en investeren we doorlopend in verdere ontwikkeling en het realiseren van groei en ambities.”

Veel aandacht voor soft skills

“Naast vakinhoudelijke kennis besteden we veel aandacht aan soft skills, omdat onze specialisten goed moeten kunnen schakelen tussen afdelingen en disciplines. Van commercie, HR en finance tot de directie. Als jurist, fiscalist of privacy professional counsel moet je de bedrijfsvoering begrijpen en weten wat nodig is om de commerciële doelen te halen.”

Stip aan de horizon

“Met iedere professional die bij ons werkt bepalen we de stip aan de horizon: waar wil je heen in je ontwikkeling? Dit faciliteren we met persoonlijk maatwerk: uitdagingen bij mooie bedrijven, vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling en intensieve begeleiding. Hierdoor zijn we een aantrekkelijke werkgever voor specialisten met meerdere jaren werkervaring die willen doorgroeien naar managementniveau.”

Jonge talenten volgen bij ons de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen en andere externe opleidingen zoals Grotius Nationaal en Internationaal Contracteren. Hierdoor zijn we in staat om mensen op junior niveau aan te nemen en op general counsel niveau af te leveren. Onze privacyprofessionals volgen standaard de opleiding Data Protection Officer en blijven via IAPP-privacycertificeringen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.”

Top drie

In 2018 viel voor het cluster legal alles op z’n plaats, vertelt Diederik enthousiast. “Er staat een professioneel intern team dat als een geoliede machine samenwerkt. Hierbij richt iedereen zich op een specifieke branche of rol. Die combinatie van samenwerking en focus levert mooie projecten op. Ondanks de gespannen arbeidsmarkt hebben we flinke groei in het aantal professionals gerealiseerd. Vanwege de opdrachtgevers, uitdaging en afwisseling die we bieden komen mensen graag bij ons werken. Hierdoor behoren we als specialist in specialisten tot de top drie van onze markt.”

Toegepaste consultancy

Drie jaar geleden is de dienstverlening van het cluster legal verbreed naar de vakgebieden tax en privacy. “Deze activiteiten zijn nu heel succesvol. Privacy is het eerste vakgebied waarvoor we toegepaste consultancy konden aanbieden. Inmiddels leiden we ook zelf juristen op tot consultant legal management & operations.”

“Juristen, fiscalisten en privacyprofessionals zijn altijd nodig, maar op verschillende plekken”, concludeert hij. “Dit komt mede door conjuncturele schommelingen en veranderingen in de wetgeving. Zo doen onze specialisten steeds vaker werk dat voorheen naar grote advies- en advocatenkantoren ging. Door onze focus en betrokkenheid kunnen we snel schakelen en dat is één van de zaken die DPA interessant maakt voor opdrachtgevers.”

Neem contact op met Diederik

Diederik zakelijk

Diederik

Managing Director Bel Diederik +31646592571