DPA professionals academy
Kennis

Krapte op de arbeidsmarkt: waar liggen de kansen

Wat is voor jou de belangrijkste reden om van baan te wisselen? Dat vroegen Binnenlands Bestuur en Berenschot aan 1.200 ambtenaren. Uit dit onderzoek blijkt dat één op de zes ambtenaren actief op zoek is naar een andere werkgever en tweederde openstaat voor een nieuwe uitdaging elders. De belangrijkste vertrekreden? Dat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden. Vooral de stimulering op het vlak van persoonlijke ontwikkeling wordt aan de magere kant gevonden. De vraag is natuurlijk waar voor jou de beste kansen liggen…

Er is nu ook een tekort in bepaalde overheidsberoepen, meldde het UWV onlangs in een rapport over moeilijk vervulbare vacatures. Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt blijft het lastig om loopbaankeuzes te maken. Werk vinden dat écht bij je past is een grote uitdaging. Waarom zou je meteen voor een vaste functie kiezen? Steeds meer specialisten in het sociaal domein kiezen bewust voor flexibiliteit en snellere groei door op detacheringsbasis te werken. Dan komen ze al snel bij DPA Professionals uit. Hier kun je rustig rondkijken bij verschillende potentiële werkgevers voordat je een meer definitieve keuze maakt. Bovendien heb je alle voordelen van een vast dienstverband.

Focus op stip op de horizon

DPA verbindt professionals met passende uitdagingen bij mooie overheidsorganisaties, centraal en decentraal. Ook binnen het sociaal domein. Samen met jou bepalen we de stip op de horizon: waar wil je heen in je ontwikkeling? De uitgestippelde route faciliteren we met persoonlijk maatwerk. Dit bestaat naast intensieve persoonlijke begeleiding uit continue investeringen in opleidingen, trainingen, workshops en kennisplatforms. Langs de drie pijlers ervaring, vakkennis en competenties zorg je voor een steilere leer- en ontwikkelcurve. Ook bouw je een netwerk op waar je lang plezier van houdt.

Ontwikkelingsmogelijkheden

De kracht van DPA is de combinatie van het ervaren van verschillende werkomgevingen, het ontwikkelen van je vakinhoudelijke kennis en het versterken van je persoonlijke vaardigheden. Dit geeft een krachtige impuls aan je ontwikkeling. Een belangrijke troef is de DPA Academy, waar je toegang tot een breed aanbod aan trainingen en workshops hebt. Ook heeft DPA eigen young professional programs. Verder kun je externe opleidingen volgen en deelnemen aan symposia over nieuwe ontwikkelingen in je kennisgebied. Aan ontwikkelingsmogelijkheden geen gebrek.

Veranderende functies in een dynamisch werkveld

Decentralisaties in het sociaal domein zorgden de afgelopen jaren voor veel dynamiek binnen gemeenten. Maar eigenlijk zijn de specialistische functies binnen het sociaal domein altijd in beweging. Naast veranderende wet- en regelgeving heb je continu te maken met nieuwe eisen aan je vakmanschap. Het zijn niet meer alleen je kennis en ervaring die je loopbaansucces bepalen, maar vooral ook je persoonlijkheid en competenties. DPA helpt je om hierin de juiste balans te vinden.

Scherp en up-to-date blijven

In het sociaal domein wordt bijvoorbeeld steeds vaker om een generalistische blik gevraagd. Om een helicopterview en de vaardigheid om meerdere puzzelstukken te verbinden. Buiten kaders kunnen denken en handelen. Van vele markten thuis zijn en een grote verscheidenheid aan problemen integraal kunnen aanpakken. De maatwerktrajecten van DPA houden je scherp en helpen je om snel op nieuwe ontwikkelingen in te spelen.

Ben je een specialist binnen het sociaal domein? En wil je een impuls aan je carrière geven en up-to-date blijven? Neem een kijkje bij onze vacatures in het sociaal domein!

DPA-Professionals-Sociaal-Domein-Eric-Velthof
Eric Velthof

Business unit manager

Over de auteur

Eric Velthof heeft jarenlange ervaring als interim consultant in het sociaal domein. Na business unit manager te zijn geweest bij DPA zet hij zich momenteel vooral in als adviseur binnen de arbeidsbemiddeling.

Ook werken binnen sociaal domein?

Neem contact op met Brigitte

DPA-professionals-business-manager-sociaal-domein-Brigitte-Karelse

Brigitte

Business manager sociaal domein Bel of WhatsApp: +31653627888