dpa case legal jupo hjalmar florijn
Case

Visma Raet: Verlichting van werkdruk door extra juridische capaciteit

De juridische afdeling van Visma Raet kampte met grote drukte, dus wat extra vakkracht was zeer welkom. Daarom klopte Hjalmar Florijn, Head of Legal van Visma Benelux, aan bij DPA. Met een zorgvuldig geselecteerde, bijna afgestudeerde rechtenstudent lukte het om de werkdruk aanzienlijk te verlichten.

Lees verder 

"Onze juriste heeft nu weer tijd om vragen te beantwoorden"

Visma Benelux biedt haar klanten softwareoplossingen voor onder andere de boekhouding, financiële administratie en projectadministratie. Dochteronderneming Visma Raet richt zich met name op HR en payroll oplossingen in de cloud. De juridische afdeling kampte met grote drukte, dus wat extra vakkracht was zeer welkom. Daarom klopte Hjalmar Florijn, Head of Legal van Visma Benelux, aan bij DPA.

"We zochten niet per se een ervaren jurist, maar wel iemand die slim is!"

Waar lag het knelpunt waardoor jullie op zoek gingen naar versterking? Hjalmar: "We hadden behoefte aan extra ondersteuning binnen één van onze bedrijven, Visma Raet. Visma Raet werkt veel voor onder andere overheid en onderwijs. Een juriste ondersteunt cliënten waar dat nodig is, maar zij liep over in het werk. We zijn toen gaan kijken naar wat we nodig hadden om haar werk makkelijker te maken. Wij hebben veel commerciële contracten waar veel procesmatige zaken rondom moeten gebeuren. Deze zaken kunnen ook prima gedaan worden door iemand die niet per se heel ervaren is, maar wel slim en die dingen snel kan oppakken. DPA zet zorgvuldig geselecteerde, bijna afgestudeerde rechtenstudenten in onder de naam JUPOS. Dat vond ik een mooi concept."

"Het klikte gelijk en de professional kon ook snel starten"

JUPOS selecteerde juridisch student Matti als kandidaat voor Visma Raet. De kennismaking met Visma verliep via Teams. "Het gesprek was voor ons heel positief. De kennis en ervaring van Matti sloot aan bij wat wij doen en het is een leuk persoon. Hij kon ook vrij snel starten, dus dat kwam goed uit. We zochten iemand voor in eerste instantie twee maanden, maar niet per se met een einddatum, want het is redelijk doorlopend werk. Inmiddels werkt Matti een aantal maanden bij ons voor zo’n twee dagen per week en dat bevalt uitstekend", aldus Hjalmar.

"Ik doe van alles; van vragen indienen bij NVI's tot adviseren"

Visma Raet zocht een junior juridisch professional om de juriste te ondersteunen. De werkzaamheden liggen vooral op het gebied van reviewen van inkoopvoorwaarden voor aanbestedingen en voorbereiden van nota’s van inlichtingen (NVI’s). Matti: "Ik doe van alles; de juriste stemt met mij af welke zaken ik op kan pakken en dat gaat tot nu toe van vragen indienen bij NvI’s tot het uitleggen van contracten waar onduidelijkheid over bestaat en het adviseren over het wel of niet accepteren van voorwaarden van derden. Ik sluit soms ook aan bij overleg met sales of andere afdelingen."

"Matti heeft genoeg juridische kennis om dit werk te doen, dus wij hoeven alleen maar checks uit te voeren. Wij hebben heel veel profijt van zijn inzet."

"Matti heeft echt gezorgd voor verlichting van de werkdruk en kan veel zelfstandig oppakken"

Wij zijn erg blij met de inzet van Matti, geeft Hjalmar aan. "Matti heeft genoeg juridische kennis om dit werk te doen, dus wij hoeven alleen maar checks uit te voeren. Wij hebben heel veel profijt van zijn inzet. Mijn collega liep echt over en kwam bijvoorbeeld niet meer toe aan het beantwoorden van mails van collega’s. Matti kan veel werk van haar overnemen en kan ook heel veel zelfstandig oppakken. Hij heeft echt gezorgd voor werkdrukverlichting bij de juriste, zodat zij weer andere dingen kan doen."

"Ik vind het heel sympathiek dat JUPOS zo transparant is in de tarieven"

JUPOS zet juridisch talent in voor een eerlijke prijs, ook dat spreekt Hjalmar aan. "Omdat het hier om studenten gaat, is dat financieel ook aantrekkelijk, dat is zeker een voordeel. Wat ik heel prettig vind, is dat ze bij JUPOS heel transparant zijn in de tarieven die zij hanteren. Zowel voor ons als opdrachtgever, als wat de student krijgt, is heel inzichtelijk. Dat vind ik sympathiek."

Ook extra juridische capaciteit nodig?

Neem contact op met Veronic

DPA Professionals Juridisch JUPOS Veronic Sijstermans

Veronic

Business unit manager Bel of WhatsApp: +31653223277