DPA professional sociaal domein Lea van den Brink

Lea van den Brink

Jeugdconsulent
Ervaring

Jeugdconsulent Lea: "Overal kijken, iets nieuws leren en kennis opdoen"

Over Lea
Na een jaar als Jeugdconsulent via DPA weet ze het zeker: Interim was de goede keuze op het goede moment. Voor een vaste aanstelling bij haar opdrachtgever heeft ze dan ook al bedankt.

Ontdek meer over werken bij DPA

"De afwisseling en de betrokkenheid van DPA als werkgever vind ik heel belangrijk. Voor ik hier begon heb ik Pedagogiek gestudeerd, en ben ik via de kinderopvang bij een zorginstelling voor jongeren met een ontwikkelingsachterstand en gedragsproblemen terecht gekomen. Dat was heel boeiend werk, maar door wat interne veranderingen ben ik op zoek gegaan naar iets anders.

Ik ben bij DPA terecht gekomen via mijn schoonzusje, die hier al werkt. En tot nu toe heb ik er geen seconde spijt van: ik ben begonnen bij de Gemeente Amstelveen als Jeugdconsulent en die opdracht loopt een jaar. Voor mij ideaal, want ik kan er op de fiets naartoe."

Elke gemeente doet het anders

Zelf zit Lea nog bij haar eerste opdrachtgever, maar dat de ene gemeente de ander niet is heeft ze al door: "in Amstelveen zijn we dit jaar overgegaan naar een nieuw financieringssysteem. Van de zorgaanbieders hoor je ook dat elke gemeente weer een andere werkwijze en verschillende systemen heeft. Dat maakt dit werk voor mij ook leuk. Overal kijken, iets nieuws leren, en kennis opdoen."

"Het gesprek draait altijd om mij: vind ik het nog leuk en wanneer vind ik het tijd voor iets anders?"

Wil je iets anders?

"Je hoort vaak over detacheringsbureaus dat hun wil ook wet is. Je moet deze opdracht doen. Je moet verlengen. Ik heb bij DPA een heel andere ervaring. Het gesprek draait altijd om mij: vind ik het nog leuk en wanneer vind ik het tijd voor iets anders? Er was laatst een opdracht beschikbaar die mijn leidinggevende goed bij mij vond passen, maar ik heb het nu nog erg naar m’n zin in Amstelveen. Dus blijf ik, dat is dan ook geen probleem.

Daardoor ligt ook de drempel heel laag als je ergens tegenaan loopt. Ik heb dat nog niet meegemaakt, maar je voelt dat het gewoon kan. Ik bel nooit, maar ik word regelmatig gebeld over hoe ik me voel op mijn opdracht, en of er nog zaken zijn die ik wil bespreken. Voorlopig ben ik dus nog lang niet klaar bij DPA."

Lees meer over werken bij DPA
Meer weten over werken bij DPA?

Vraag het aan Brigitte

DPA-professionals-business-manager-sociaal-domein-Brigitte-Karelse

Brigitte

Business manager sociaal domein Bel of WhatsApp: +31653627888