DPA professionals supply chain procurement
Ervaring

Je horizon verbreden? Detachering helpt je uit je comfortzone!

Wil je jezelf professioneel blijven ontwikkelen? Dan moet je niet bang zijn om af en toe het roer flink om te gooien. Zo denk ik er in ieder geval over. Vandaar ook dat ik na zes jaar als merchandise analyst en planningscoördinator in de modebranche klaar was voor een nieuwe uitdaging. Het liefst in een andere sector. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Meer dan alleen een cv

De meeste potentiële werkgevers letten in eerste instantie toch vooral op je opleiding en werkervaring. En mijn cv was volledig mode-gericht. Gelukkig keek DPA verder dan mijn papieren profiel. Via detachering boden ze me de kans om mijn horizon (en cv) te verbreden. Nog geen jaar later heb ik al gewerkt in de olie-industrie én bij een zuivelbedrijf. Die flexibiliteit van het interimwerk bevalt me uitstekend!

Een nieuwe manier van werken, best spannend

Eerlijk gezegd had ik wat twijfels over interimwerk. Vooral vanwege de onzekerheid: je weet van tevoren niet op wat voor opdracht je terechtkomt. Maar de gesprekken met DPA voelden gelijk erg goed. Na een uitgebreide kennismaking schotelden ze me al snel een aantal interessante klussen voor, waar ik veel kon leren en snel kon groeien. Ook de aanpak van het vervolgtraject is me uitstekend bevallen.

De accountmanagers kennen mijn kwaliteiten en weten in welk type organisatie ik qua persoonlijkheid het beste tot m’n recht kom. Ook houden ze de wensen en behoeften van de opdrachtgever natuurlijk scherp in de gaten. Dat maakt de kans op een klik zeer groot. Dat DPA veel vaste opdrachtgevers in de food-, retail-, en farmaceutische industrie heeft, trok me over de streep. Daarnaast kan ik bij DPA afwisselende interimklussen combineren met de zekerheid van een vaste baan. De opleidingen en trainingen die ik kan doen, zijn wat mij betreft de kers op de taart.

Aan de slag in een compleet nieuwe wereld

Mijn eerste opdracht was bij Nustar Energy L.P., een olieterminal in de havens van Amsterdam. Een compleet nieuwe wereld voor mij. De olie-industrie kent veel veiligheidsregels en procedures die strikt gehandhaafd moeten worden. Heel anders dan snel veranderende retailomgevingen. Met een team van drie planners was ik verantwoordelijk voor de planning van in- en uitgaande schepen en verpompingen van en naar tanks. Een sleutelrol in de operatie die 24/7 doordraait, met nauw contact tussen operators, klanten en agentschappen. Na drie weken mijn eerste zelfstandige weekenddienst draaien, gaf een kick. Maar dit is ook wat er als interimmer van je wordt verwacht: je moet snel je weg kunnen vinden in een organisatie en manier van werken.

Studeren naast mijn tweede klus

Op dit moment ben ik als supply chain planner verantwoordelijk voor de productieplanning van meerdere zuivelproducten bij Arla Foods. Vanwege de beperkte houdbaarheid zit er erg weinig tijd tussen de productie en levering. De grootste uitdaging is dan ook om voorraadniveaus zo laag mogelijk te houden, leverbetrouwbaarheid te optimaliseren en verspilling te minimaliseren. Het bedrijf ligt voor mij niet naast de deur, maar de foodsector stond al lange tijd op mijn wensenlijstje. Daarnaast gaat het om een tijdelijke opdracht, dus die extra reistijd neem ik graag voor lief.

Steeds meer professionele bagage

Een van de leuke dingen aan het wisselen van opdrachten, is dat je telkens een andere werkcultuur en nieuwe collega's leert kennen. Ik merk dat deze ervaringen mijn persoonlijke ontwikkeling versterken en versnellen. Toch mooi meegenomen, die extra professionele bagage! De uitdaging voor mij als interimmer is om een manier te vinden om op korte termijn mijn ideeën in een organisatie door te voeren. Dat is toch een stuk eenvoudiger wanneer je ergens voor langere tijd zit, zoals tijdens mijn jaren in de mode-branche.

Als interimmer moet je ervan houden om elke keer weer een nieuwe uitdaging te starten. Wees vooral niet bang voor die sprong in het diepe; je krijgt er veel ervaring en kennis voor terug!

Ontdek hier onze supply chain vacatures

Weten wat wij voor je kunnen betekenen in de supply chain? Neem contact op met Onno van Capelleveen per telefoon 06 53 47 55 23 of per e-mail naar [email protected].

Neem contact op met Onno