Je bent jong en je wilt wat

Blog 10 april 2014 2 min. lezen
blog_header_7
MartijnKosters-300x144

Je bent jong en je wilt wat. Met deze instelling gaan aanstormende talenten na het afsluiten van hun opleiding de arbeidsmarkt op. Maar het is niet zo eenvoudig om zonder het juiste netwerk tot de kern van een organisatie door te dringen en op de plek te komen waar je het beste past. Iedereen bewandelt een uniek carrièrepad. Door steeds te leren en te blijven schaven aan je kennis en kunde ga je je in iedere positie op je gemak voelen. Daarbij merk je dat in de arbeidsmarkt steeds meer waarde wordt gehecht aan flexibiliteit en een constant leerproces. DPA Finance voorziet hier onder andere in met de opleiding tot impactcontroller.

Aanpassend vermogen: een (aan te leren) kunst?

Snel kunnen handelen is essentieel voor een interim professional. Het gaat immers niet alleen om een analyse van de resultaten, maar des te meer om de implementatie van die analyse. Zo kan de  organisatie haar koers in de gewenste richting leiden voor het behalen van betere resultaten met een goed functionerende organisatiestructuur. Dit vereist naast ‘hard skills’ vaak ook ‘soft skills’. Deze – op de sociale vaardigheden gebaseerde – skills dragen bij aan het laten landen van een boodschap en het realiseren van doelen. Voor sommige professionals zijn die vaardigheden vanzelfsprekend, anderen moeten ze verder ontwikkelen met passende trainingen. Bij DPA Finance zien we dat de behoefte aan soft skills in de business control-markt sterk toeneemt. Dat terwijl de beroepsgroep traditioneel gericht is op vaktechnische inhoud en concrete producten zoals managementrapportages en analyses. Met de juiste sociale vaardigheden zal je als controller pas echt impact bij een organisatie achterlaten.

Impact

DPA Finance speelt op deze veranderende marktvraag in door het bieden van de opleiding tot impactcontroller. Dankzij onze samenwerking met The Hague Executive Campus kon in september 2013 de eerste lichting deelnemers aan de post-HBO-opleiding starten. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling krijgen de deelnemers van DPA-partner FPnP handvatten mee om uit te groeien tot waardige vertegenwoordiger van de CFO. Door training, coaching, begeleiding en onderling leren worden ze gefaciliteerd om zich te ontwikkelen in hun kwaliteiten en competenties.