Bob Verschuur2

Bob Verschuur

Process Lead Capgemini
Ervaring

Interim professional Bob Verschuur: “Mijn huidige interimopdracht is precies wat ik ambieerde.”

Men zegt weleens; never change a winning team. Wat Bob Verschuur betreft hoeft dat voorlopig ook zeker niet. Want na ruim tien jaar als interim professional Banking & Insurance bij DPA bevalt het hem nog steeds ontzettend goed. "Ik voel me echt onderdeel van de club.”  

Ontdek meer over werken bij DPA

Het Capgemini kantoor in Amsterdam-Zuidoost is sinds april 2021 de locatie waar Bob als proceseigenaar zijn kennis inzet. “Ik ben verantwoordelijk voor vier processen binnen de pensioentak van Capgemini. Aan mij en het team de taak om deze processen te stroomlijnen en te optimaliseren. Het leuke aan deze opdracht zit ‘m in de samenwerking met veel verschillende collega’s, afdelingen en het team. Je bouwt echt samen iets op. Daar krijg ik energie van. Daarnaast is het ook nog eens heel internationaal met backoffices in India, Vietnam en Polen.”  

Je eigen koers bepalen 
In de afgelopen jaren volgde Bob diverse opleidingen via DPA om zijn kennis te verrijken en zijn positie als professional te versterken. “Daarin had ik volledig de regie. Ik weet wat ik wil en kan daarover in gesprek met mijn talentmanager Erik Makkink bij DPA. Ik heb onder andere Agile Scrum, TMap Suite Test Engineer, ITIL 4 en Business Analysis gevolgd. Met in het achterhoofd de positie die ik wilde.  
 
Meer op de processen 
“Ik wilde veel meer op het snijvlak van Business en IT werken. Minder op de pensioenkennis en meer op de processen. Maar ik had nog niet de juiste ervaring. Mijn toenmalige accountmanager bij DPA, Paulien Smeets,
selecteerde op opdrachtgevers die hierop aansloten. Bij PGB was er op dat moment een hele mooie positie vrij als tester voor de business. Ideaal voor mij om te ondervinden of ik het kon. Dat beviel zo ontzettend goed. Samen met de opdrachtgever is er vervolgens besproken waar ik naartoe wilde werken.” 

Kansen krijgen en kansen pakken 
Na vier jaar bij PGB volgde een nieuwe opdracht bij Centric die ook naadloos aansloot op Bobs ambities. Waarna hij uiteindelijk bij Capgemini startte in zijn huidige rol. “Het was natuurlijk aan mij om te laten zien dat ik het kon. Maar DPA heeft er wel voor gezorgd dat ik deze kans kreeg. Door mee te denken en een match te zoeken met opdrachtgevers die openstonden voor mijn groeiambities. Dat is gelukt. Mijn opdracht bij Capgemini als proceseigenaar is precies wat ik ambieerde.” 

Workshopleider in Krakau 
En toen diende zich deze zomer een mooie internationale reis aan. Het team van proceseigenaren binnen Capgemini bracht een bezoek aan de backoffice in Krakau. Om kennis uit te wisselen en samen de processen nog verder aan te scherpen. “Ik heb een optimalisatieplan opgesteld en daar vervolgens een workshop van gemaakt. Het was echt superleuk dat we samen met de collega’s daar om de tafel konden zitten. Ze hadden ook ontzettend goede ideeën. Al met al een zeer geslaagd werkbezoek waarin we echt een verbeterslag hebben gemaakt. Dit soort successen met het team maakt mijn werk extra leuk. 

Ruimte om je te ontwikkelen 
Kijkend naar de toekomst heeft Bob nog genoeg ambities. “Hoewel mijn functie nu al ontzettend leuk is, wil ik in de toekomst wellicht meer richting business analist verschuiven. Dat betekent dat ik weer opleidingen moet volgen, zodat ik de juiste kennis heb. En natuurlijk weer ervaring opdoen. Met mijn positieve ervaring met DPA en de koers waarin talent centraal staat, zie ik dat zeker goedkomen. Er wordt meer en meer in medewerkers geïnvesteerd. In je ontwikkeling en de ambities
die je hebt. Er is echt ruimte om je eigen pad uit te stippelen en daarover in gesprek te gaan. Welke kant wil jij opgaan als professional? Daar draait het om bij DPA.”  

 

Meer weten over een Banking & Insurance carrière bij DPA?
Banking & Insurance

DPA Professionals directeur Banking Insurance Jeroen Hoop

Jeroen

Directeur banking & insurance Bel Jeroen +31621530439