DPA inkomensconsulent Marciella Berger

Marciëlla Berger

Inkomensconsulent
Ervaring

Inkomensconsulent Marciëlla: "DPA was precies wat ik nodig had"

Als je te weinig ervaring hebt voor een functie kan je bij de pakken neerzitten, maar Marciëlla zet haar schouders eronder en zorgt dat ze die ervaring krijgt. Doelen bereiken en zichzelf ontwikkelen, daar gaat ze voor.

Ontdek meer over werken bij DPA

"Ik heb Sociaal Juridische Dienstverlening gestudeerd en was nog zoekende naar een baan die echt bij me past. Ik startte op een advocatenkantoor en was toen bezig met de cliënten van advocaten, maar ik wilde vooral mijn éigen klanten helpen. Sollicitaties liepen helaas op niets uit, want voor de functie die ik wilde moest ik minimaal twee jaar ervaring hebben. Toen kwam ik in contact met DPA en dat was precies wat ik nodig had."

Ambitie

"Ik sprak meteen mijn ambitie uit om als inkomensconsulent aan de slag te gaan, maar daarvoor had ik te weinig ervaring. Daarom ben ik eerst aan het werk gegaan als TOZO consulent: TOZO is het vangnet voor ondernemers die in de problemen waren geraakt door de Coronacrisis.

DPA ging op de achtergrond gelijk voor mij aan de slag. Als een gemeente een aanvraag had die aansloot op mijn ambitie, dan stelden ze mijn profiel voor. Ik mocht een opleiding voor de Participatiewet volgen en samen zorgden we dat mijn systeemkennis aansloot.

Uiteindelijk niet voor niets: ik heb nu bij de gemeente Hilversum de kans gekregen om als inkomensondersteuner aan de slag te gaan met bijzondere bijstand en minimaregelingen. Mijn eerste echte ervaring op dit vlak en daar ben ik heel blij mee."

Echte collega's

"Bij DPA dacht ik eerst even de kat uit de boom te kijken als nieuwe collega. Maar vanaf dag 1 was er al veel persoonlijk contact, veel momentjes om samen koffie te drinken, en wekelijks contact met de Business Manager. Ik heb eerder voor een ander detacheringsbureau gewerkt en het verschil is enorm: daar was je echt een nummertje, hier ben je goede collega’s."

Aandacht

"Bij mijn vorige werkgever kwam er wel eens iemand langs vanuit het bureau, maar dat was meer voor de opdrachtgever. Bij DPA vragen ze hoe het met mij gaat. Wat mijn ambities zijn, wat ik nog wil leren en hoe ik in de opdracht zit. Door alle trainingen, cursussen en uitjes heb ik ook veel contact met andere DPA-collega’s. Eerlijk: ik kan eigenlijk niets negatiefs bedenken over mijn werkgever."

Ontdek meer over werken bij DPA Sociaal Domein
Meer weten over DPA?

Brigitte vertelt je graag over werken binnen
Sociaal Domein

DPA-professionals-business-manager-sociaal-domein-Brigitte-Karelse

Brigitte

Business manager sociaal domein Bel of WhatsApp: +31653627888