Jessica Zijlmans DPA Banking

Jessica Zijlmans

Administrative Operations
Ervaring

Zij-instromer Jessica: "Mijn werk en hobby staan los van elkaar. Dat vind ik prettig"

Jessica Zijlmans werkt al sinds 2014 voor DPA. Dat was niet direct een logische keuze, want ooit studeerde Jessica af aan de kunstacademie.

Van de kunstacademie naar verzekeringen

Na de kunstacademie werkte ze een poosje op Curaçao en zelfs als postbode. Met wat omzwervingen kwam Jessica in de detachering terecht. Via DPA behaalde ze nog diverse diploma’s en specialiseerde ze zich in verzekeringen. Inmiddels werkt ze via DPA al 4 ½ jaar bij Nationale Nederlanden, in diverse functies. Op dit moment werkt ze in de administrative operations. In haar vrije tijd trekt Jessica graag de natuur in om te fotograferen.

Bekijk onze Banking & Insurance vacatures
Zij instromer jessica banking insurance

Waarom ben je niet als kunstenaar gaan werken?

“Ik ben heel blij met mijn opleiding, maar ik had al snel door dat kunstenaar zijn voor 85% uit administratie bestaat. Om echt van de kunst te leven, moet je heel veel tijd besteden aan opdrachten zoeken en binnen halen. Toen ik afstudeerde in 2011, was de banenmarkt ook heel moeilijk. Daarom heb ik daarna nog een opleiding gedaan tot actuarieel rekenaar en analist. Ik wist nog niet wat ik precies wilde en ben via detachering een beetje gaan kijken wat er allemaal mogelijk is qua werk. Zo ben ik uiteindelijke de verzekeringen ingerold.”

Je werkt al vele jaren voor DPA, waarom bevalt dat zo goed?

“DPA is een heel flexibele werkgever. Je kan aangeven wat je graag wil, welke richting je op wil en wat je wensen zijn. Ze hebben me altijd gesteund en geholpen. Ook met het behalen van mijn WFT diploma’s bijvoorbeeld.  Je kunt zelf de regie pakken over je carrièrepad en daar ondersteunen ze je bij.”

Wat vind je het leukst in je werk?

“Ik zit al 4,5 jaar bij Nationale Nederlanden als externe professional in hetzelfde team. Ik was eigenlijk aangenomen voor drie maanden, maar het werd steeds verlengd. Het leukste daarvan is dat ik heb kunnen aantonen wat ik kan en daardoor alle kansen krijg. Ik heb projecten mogen begeleiden en de kans gehad om werkprocessen te verbeteren. Omdat ik aangaf dat ik heel graag verder wilde op het gebied van data-analyse, heb ik het privilege gekregen om in de database te mogen. Dat vind ik hartstikke fijn, want zo kan ik mezelf hier verder in ontwikkelen.”

Hoe combineer je werk en privé?

“Dat is prima te combineren. Ik werk heel veel thuis. In het weekend hou ik me voornamelijk bezig met fotografie. Dat is vooral begonnen om toch naar buiten te gaan. Om een reden te hebben om te gaan wandelen. En ook om herinneringen vast te leggen. In de coronaperiode, toen iedereen thuis werkte, deed je elke dag heel veel hetzelfde werk. Dan verlies je een beetje het begrip van de tijd. Met fotografie leg je bepaalde momenten in de tijd vast, zodat je altijd weer terug kunt kijken. Dat vind ik leuk. Mijn fotografie heeft helemaal niks met mijn werk te maken. Het zijn echt twee aparte dingen en dat vind ik ook prettig. Ik vind het ook fijn dat het gewoon een hobby is, dan voel je minder druk om te presteren. Ik doe het puur voor de ontspanning, om buiten te zijn. Dat er dan mooie beelden uitkomen, is mooi meegenomen.”

Wat zou je zeggen tegen iemand die overweegt om te beginnen bij DPA Professionals?

“Je moet flexibel kunnen zijn. Sommige mensen willen gewoon een vaste werkplek, dan zou ik detachering niet aanraden. Maar als je nog niet weet waar je heen wil of wat je ambities zijn, of als je houdt van afwisseling, dan is het super leuk.”

Meer weten over werken bij Banking & Insurance?
Meer weten?

Vraag het aan Danny