DPA Procurement Mirjam den Hartog

Mirjam den Hartog

Senior procurement consultant
Ervaring

Hoe Mirjam haar opdrachten beleeft en zelf vormgeeft

"Terugblik op 5 jaar consultancy"

Zo’n 23 jaar geleden rolde ze bij toeval in het inkoopvak. Omdat het juridische aspect haar aantrok, is zij later begonnen bij een overheidsorganisatie. Terugblikkend op vele opdrachtgevers binnen zowel de semioverheid als overheid maakte ze vijf jaar geleden de overstap naar DPA. Ze begeleidt organisaties bij groei en transities, coördineert Europese aanbestedingen, ontwikkelt inkoopbeleid en templates en implementeert ERP-systemen vanuit inkoopzijde (P2P en contractbeheer). “Ik ondersteun overheden met allerhande inkoopvraagstukken en help waar nodig met professionalisering”, aldus Mirjam. “Mijn werk is gevarieerd, ik ervaar veel vrijheid én heb fijne DPA-collega’s om me heen van en met wie ik volop leer”.

Diversiteit in opdrachten

“Ik ben iemand die veel afwisseling en uitdaging nodig heeft in haar werk. Dit is dan ook de reden voor mijn overstap naar DPA. Nou, aan uitdagingen geen gebrek sindsdien! De afgelopen periode heb ik veel verschillende soorten opdrachten mogen doen bij zowel overheid als semioverheid.

Mijn eerste opdracht was bij TenneT. Zo’n twee jaar lang heb ik verschillende Europese aanbestedingen mogen begeleiden en uitvoeren binnen een complexe, bestuurlijke omgeving. Toen het tijd werd voor iets anders gaf ik dit aan en keek DPA mee naar een andere opdracht. Heel fijn dat je hier zelf invloed op hebt! In mijn tweede opdracht bij het Nederlands Forensisch Instituut begeleidde ik, naast de standaard inkoopwerkzaamheden, een inkooptransitie. Weer iets heel anders. Tussendoor deed ik nog twee kleine inkooptrajecten in de private sector, samen met een DPA-collega. Een leuke ervaring en mooie kans om mijn collega’s beter te leren kennen.

Vervolgens heb ik bij EDSN een aantal grote ICT-trajecten begeleid en samen met een collega een multidisciplinair team in het leven geroepen om trajecten efficiënter te benaderen. Ook heb ik samen met een collega een intranetsite ontwikkeld om mensen binnen de organisatie kennis te laten maken met inkoop. Verder mocht ik vorig jaar bij een mbo-scholengemeenschap een implementatie van een ERP-systeem begeleiden vanuit inkoopzijde (P2P en contractbeheer).”

Bekijk onze procurement vacatures
"Ik durf te zeggen dat je bij DPA je opdracht zo leuk kunt maken als je zelf wilt."

Gevraagd en ongevraagd adviseren

Mirjam faciliteert haar opdrachtgevers op het gebied van inkoop, contractmanagement en contractbeheer. “Van huis uit ben ik inkoper, maar zie ik dat er vraag is naar contractbeheer of -management dan stap ik erin en pak ik het op. Je kunt dus wel zeggen dat ik allround bezig ben. Ik ben niet zo van de hokjes en geef mijn opdracht zelf vorm. Ik luister naar de opdrachtgever en signaleer behoeftes binnen de organisatie. Of beter gezegd: ik benut de vrijheid die ik heb om opdrachten te verdiepen, om zo het beste resultaat voor de opdrachtgever te bereiken.

Omdat ik veel ervaring heb met aanbesteden en professionaliseren van organisaties, doorgrond ik afdelingen en processen snel. Wat is er nodig? Ook als het niet direct mijn opdracht is, vind ik het leuk om te kijken waar gaten zitten en waar ik organisaties verder kan helpen. Ik durf dus wel te zeggen dat je bij DPA je opdracht zo leuk kunt maken als je zelf wilt. Sterker nog: door dingen naar je toe te trekken, maak je je eigen opdracht.”

Leerzaam groeiproces

“In mijn consultantsrol heb ik wel moeten groeien. De dynamiek binnen een organisatie in een vaste functie is wat anders dan in een consultancyrol. In vaste dienst was ik verantwoordelijk voor mezelf, nu vertegenwoordig ik ineens een organisatie. Door de back-up van mijn achterban was ik snel up and running als consultant. Loop ik tegen uitdagingen aan of wil ik even klankborden? Dan zijn er altijd DPA-collega’s bij wie ik terechtkan. We hebben met Procurement en Facility een groepsapp en die wordt volop ingezet voor nieuws, sparren en ontwikkeldoeleinden.

Daarnaast krijg ik bij DPA volop de kans mijn kennis uit te breiden en competenties te ontwikkelen. Ik heb al een aantal interessante opleidingen en trainingen mogen volgen, plus een coachingstraject om mijn persoonlijke vaardigheden een boost te geven. Erg leuk om de dingen waar ik tegenaan liep realtime te bespreken met mijn coach en vervolgens de tips & trucs meteen in de praktijk te brengen. Al met al zie ik mezelf nog jarenlang nieuwe uitdagingen vinden bij DPA.”

Lees meer over DPA Procurement
Meer weten over carrièremogelijkheden?

Vraag het aan Laure