@ Het DNA van DPA Finance

Case 21 mei 2015 2 min. lezen

Varuna Biere - Interim Finance Consultant / student RA

"Per 1 januari 2015 ben ik in dienst getreden als interim Finance Consultant bij DPA Finance.
Ik ben 26 jaar en woon in Den Haag. In 2011 heb ik mijn Master Accounting afgerond aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Daarna ben ik aan de slag gegaan als assistent accountant bij een van de big 4 kantoren in Nederland. Eind 2014 ben ik door DPA benaderd om voor hen aan de slag te gaan, dit leek mij een uitstekende kans om mij verder te ontwikkelen op audit en control gebied. Anderen zien mij vaak als een behulpzaam persoon maar ook als iemand die kritisch kan zijn wanneer nodig. In de toekomst zou ik graag meer willen leren over de verschillende vlakken binnen een organisatie en de business waarin ik actief ben. Tevens wil ik mijn RA titel nog gaan behalen. Naast mijn werk, speel ik basketbal bij Cobranova in Voorburg. "

Angela Dovermann – Leermeester RA DPA Finance

Mijn naam is Angela Dovermann. Ik ben 42 jaar, getrouwd en moeder van drie kinderen.

"Na het vwo en het behalen van het diploma Directiesecretaresse heb ik de opleiding tot Registeraccountant gevolgd bij het NIVRA, het huidige NBA. Na ruime ervaring te hebben opgedaan bij KPMG en Deloitte, ben ik in dienst getreden bij de Auditdienst Rijk van het Ministerie van Financiën. Daar heb ik me tot medio 2012 beziggehouden met de controle van Europese subsidiestromen zoals ESF en EFRO.

In 2012 heb ik de overstap gemaakt naar de lokale overheid door als Concerncontroller en Manager Control aan de slag te gaan bij de gemeente Winterswijk. Een leerzame ervaring, maar na twee jaar verlangde ik toch weer naar de auditpraktijk. Zo kwam ik in contact met DPA. Dit is één van de partijen waarmee het Ministerie van Financiën een mantelcontract heeft afgesloten voor inhuur, ook voor de controle van Europese subsidiestromen. Sinds 1 januari werk ik via DPA als Interim Auditmanager Cluster Europa voor de Auditdienst Rijk. Erg leuk om te doen en het voelt natuurlijk ook een beetje als thuiskomen...

Sinds januari treed ik bovendien op als praktijkstagebegeleider voor twee medewerkers van DPA Finance. De praktijkstage is een onderdeel van hun opleiding tot registeraccountant, waarvoor ze in drie jaar minimaal 1.000 relevante controle-uren dienen te maken. De uit te voeren werkzaamheden moeten grotendeels gerelateerd zijn aan de hoofdvakken Leer Accountantscontrole/ Audit & Assurance, Bestuurlijke Informatieverzorging en Externe Verslaggeving. Jaarlijks maakt de praktijkstagiair een jaarplan. Ook schrijft de stagiair na afloop van elk semester een stageverslag en een essay dat wordt beoordeeld door de praktijkstagebegeleider. Een mooie uitdaging voor alle betrokkenen!"

Neem contact op met Leonie

Directeur Stuur een bericht