DPA professional tax Jeroen Smit

Jeroen Smit

Interim tax professional
Ervaring

Geef je carrière een boost als interim tax professional

Over Jeroen

Jeroen Smit werkt sinds september bij DPA als interim tax professional. Na ruim tien jaar bij bedrijven als PwC en W.P. Carey besloot hij zijn loopbaan bij ons te vervolgen. Benieuwd waarom hij deze keuze gemaakt heeft? Jeroen vertelt.

Doorgroeien naar senior consultant

In zijn eerste functie als compliance consultant bij PwC was hij vooral bezig met het opstellen van de aangifte inkomsten- en vennootschapsbelasting. “Ik groeide door naar senior consultant en mocht in deze functie collega’s en stagiairs begeleiden.” Na zes jaar besloot hij bij W.P. Carey, een vastgoedinvesteringsfonds, aan het werk te gaan als tax accountant & compliance specialist. Ongeveer hetzelfde werk, maar dan aan de klantkant. “Nu moest ik zelf alles berekenen, analyseren en boeken. Ik hielp de accountants en controllers om de jaarrekening eruit te laten rollen.” Hij hield zich bezig met alles wat de tax afdeling raakt. “Ik was verantwoordelijk voor alle vastgoedentiteiten die het bedrijf buiten de VS had. Ik deed betalingen en diende aangiftes in voor wel 15 landen.”

Je gericht ontwikkelen in een breed vakgebied

Waarom Jeroen vervolgens koos voor detachering? “Om mijn netwerk uit te breiden, te leren werken met verschillende soorten software en om over de business van verschillende bedrijven te leren. Belastingwetgeving is breed. Bij ieder bedrijf raak je verschillende belastingen en binnen dezelfde wet verschillende artikelen. Neem bijvoorbeeld een Unilever of een Air France-KLM. Afschrijvingen doen op installaties of fabrieken voor Unilever is iets anders dan de afschrijvingen op vliegtuigen die je voor Air France-KLM zou doen. Ik kan nu een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven nemen en zo mijn fiscale kennis verbreden. Iedere business raakt het taxgebied op een andere manier. Daardoor kan je de problematiek op een andere manier benaderen en krijg je nieuwe inzichten.”

DPA biedt trainingen, een groot netwerk en financiële zekerheid

Jeroen gaat zijn soft skills verbeteren door cursussen te volgen bij DPA Academy. De trainingen die hij de komende tijd wil volgen, zijn Effectieve schriftelijke communicatie en Business English. “Ik wil me verbeteren in het uitleggen van complexe zaken in de Engelse taal. Het ontwikkelen van communicatieskills vind ik belangrijk omdat je met verschillende typen mensen werkt en aan hen moet rapporteren.” Jeroen koos daarnaast voor DPA om de financiële zekerheid en het sterke netwerk. “Bij andere detacheerders had ik geen mogelijkheid tot een vast dienstverband. Dankzij het grote netwerk van DPA kan ik als interim professional voor veel verschillende bedrijven werken en dus veel nieuwe dingen zien en leren.”

“Ik kan mijn talent voor cijfermatig, analytisch werken in de tax wereld volledig benutten.”

Mogelijkheden en uitdagingen van de tax wereld

Afhankelijk van de functie die je hebt, vindt Jeroen een aantal eigenschappen belangrijk voor een tax professional. “Als tax accounting & compliance consultant moet je accuraat zijn en goede cijfermatige analyses kunnen maken. En als adviseur moet je daarbij ook commercieel kunnen werken en communicatief vaardig zijn.” Hij vindt theoretische analyses maken en die uiteindelijk ook verwerken in de praktijk heel leuk. En hij is er goed in. “Ik kan mijn talent voor cijfermatig, analytisch werken in de tax wereld volledig benutten. Het vak is redelijk breed dus je hebt de mogelijkheid om een specialist te worden binnen een onderdeel of juist van alles wat doen. Zelfs als je specialist bent, is er genoeg te leren en te doen. Dat maakt het vak boeiend voor mij.”

Ambitie waarmaken

Jeroen is ambitieus. “Mijn doel is tax manager worden. Eerst bij een kleinere organisatie om breed inzetbaar te zijn en uiteindelijk wil ik meer specialistisch bij grote organisaties aan de slag. Die brede ontwikkeling en specialistische ervaring die ik daarvoor nodig heb, wil ik bij DPA opdoen.” Hij verwacht binnenkort op zijn eerste opdracht te gaan en werkt in de tussentijd bij DPA op het hoofdkantoor. “Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan met een leuke klus die bijdraagt aan mijn ontwikkeling.”

Ben jij net als Jeroen enthousiast over het tax vakgebied? Neem dan een kijkje op onze specialisatiepagina om zien welke mogelijkheden wij je hierin bieden. Of ga direct naar de vacaturepagina.

Meer weten over werken binnen Tax?

Neem contact op met Bahador

DPA-Professionals-Tax-Bahador-Panjeh-Shahi-recruiter

Bahador

Business manager tax Bel Bahador +31651302287