Ferdy

Ferdy IJsselmuiden

Privacy Consultant DPA
Ervaring

Ferdy IJsselmuiden als DPIA-projectmanager bij onderwijscoöperatie SIVON

Ferdy IJsselmuiden is een professional van DPA Privacy en momenteel gedetacheerd bij onderwijscoöperatie SIVON. Als DPIA-projectmanager is hij verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende Data Protection Impact Assessments (DPIA) namens de onderwijssector. Het doel is om privacy risico’s in onder andere digitale leermiddelen en HR-systemen te detecteren en te elimineren. Hoe zijn expertise hierbij van pas komt en wat de voordelen van detachering voor hem zijn, vertelt Ferdy in zijn derde opdracht via DPA.

"We praten elkaar bij over de ontwikkelingen"

Privacy heeft betrekking op tal van ontwikkelingen, zoals de toenemende digitalisering en dataverzameling. Ook de opkomst van AI, naast vooruitgang, brengt risico's met zich mee. De toepassing van AI kan aanzienlijke gevolgen hebben voor besluitvorming, die verder gaat dan de bescherming van persoonsgegevens. Het kan ook burgerrechten en grondrechten aantasten. Daarnaast zijn er nog zaken zoals het Internet of Things en de groeiende digitale voetafdruk. Om deze redenen organiseert DPA elke zes weken kennis- en kundesessies met het Privacy en Informatiebeveiligingsteam. Tijdens deze sessies praten we bij over diverse onderwerpen en actualiteiten binnen dit domein. Er is ook ruimte voor eigen inbreng en om te bespreken hoe DPA of het team kan verbeteren.

 

"Stilstaan in het privacy domein is geen optie"

Wil je deelnemen aan een congres, een training volgen of een opleiding volgen? Binnen DPA zijn er tal van opleidings- en trainingsmogelijkheden beschikbaar. Er is een intern trainingsaanbod, maar er zijn ook mogelijkheden buiten de organisatie. Dit is van groot belang, aangezien stilstaan in het privacy domein geen optie is. Als je wilt afstemmen hoe jouw opleidingswensen passen binnen jouw opdracht, wordt dit mogelijk gemaakt. Tot nu toe heb ik Bedrijfskunde voor privacy professionals aan Nijenrode en diverse jurisprudentietrainingen gevolgd en tevens het laatste IAPP-congres bijgewoond. Tijdens de gesprekken met mijn talentmanager wordt het volgen van opleidingen ook aangemoedigd. Zij speelt hierin een cruciale rol omdat zij goed op de hoogte is van wat andere professionals binnen Privacy volgen. Ze brengt ons dan samen om ervaringen uit te wisselen.

 

 

Er is bij DPA een intern trainingsaanbod, maar er zijn ook mogelijkheden buiten de organisatie. Dit is van groot belang, aangezien stilstaan in het privacy domein geen optie is.

"Beter en sterker worden als Privacy-jurist"

Gedetacheerd zijn via DPA helpt me om een betere en sterkere privacy-jurist te worden. Ik heb nu al bij drie verschillende opdrachtgevers een kijkje in de keuken kunnen nemen. Omdat elke organisatie zijn eigen (wettelijke) kaders heeft waarbinnen persoonsgegevens mogen worden verwerkt, vergt dit elke keer weer verdieping. Ik heb gemerkt dat ik het leuk vind om anderen te trainen op het gebied van privacyvriendelijk werken en processen te verbeteren. Op die manier laat ik echt iets achter bij zo'n organisatie. Ik heb iets verbeterd en de kans op datalekken weer iets kleiner gemaakt. Voor de toekomst wil ik graag nog een opleiding aan de Grotius-academie volgen. Dit is een postacademische opleiding die mij zal helpen mijn kennis als privacy-jurist verder te verdiepen.

 

Neem contact op met Paul Schraven


Privacy & Informatiebeveiliging

DPA-Professionals-privacy-informatiebeveiliging-contact-directeur-Paul-Schraven

Paul

Directeur privacy & informatiebeveiliging Bel Paul +31652302240