Fagro: praktisch, pragmatisch en resultaatgericht

Blog 26 januari 2016 4 min. lezen
Hero image drie mensen vergadertafel

Onze nieuwe ‘tagline’ is afkomstig van de consultants van Fagro, het bedrijf dat zich in augustus 2014 bij DPA voegde. Improving your performance, ofwel: samenwerken aan prestatieverbetering. Deze slogan geeft perfect uitdrukking aan de manier waarop onze onderneming continu aan meerwaarde bouwt. Praktisch, pragmatisch en resultaatgericht.

Ruud Croonen, Principal Consultant bij Fagro

Ruud Croonen studeerde bedrijfseconomie en volgde een postdoctorale accountancyopleiding. Hij heeft bijna 25 jaar werkervaring in het vakgebied Finance & Control, de laatste drie-en-een-half jaar als interimmer bij Fagro. “Zo was ik onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van een administratief systeem bij Vebego Airport Service. Ook heb ik meerdere projecten gedaan bij Vodafone, bijvoorbeeld als programmamanager bij een ERP-implementatie. Momenteel werk ik als programmamanager mee aan een groot internationaal project: het aanpassen van de omzetverantwoording conform de nieuwe IFRS 15 standaard. Deze nieuwe ontwikkeling in de verslaggeving heeft vooral impact voor ondernemingen die meerdere businessmodellen combineren of samengestelde producten verkopen.”

Projectmatig werken

“Projectmatig werken wordt steeds meer de norm. Daarbij worden dedicated teams samengesteld van interne professionals, waar nodig worden aangevuld met specifieke expertise van buiten. Via Fagro ben je vaak voor een langere periode bij een opdrachtgever actief, en is er de ruimte om veel voor een organisatie te betekenen. We doen bijvoorbeeld veel aan kennisoverdracht, om het risico te ondervangen dat na het project expertise wegsijpelt. Ook binnen onze eigen organisatie hechten we hier trouwens veel waarde aan. Daarom draag ik als kennismanager binnen Fagro bij aan de ontwikkeling van andere finance consultants.”

Rob Coenen, consultant bij Fagro

Met een master in International Business op zak, kwam Rob Coenen al snel tot de conclusie dat hij het liefst een adviserende rol vervult. Daarom ging hij in 2007 bij Fagro aan de slag. “Fagro biedt me volop mogelijkheden om mijn talenten te ontwikkelen. Ook leer je hier hoe je je talenten het beste kunt inzetten om opdrachtgevers toegevoegde waarde te bieden. Wat me onder andere is opgevallen, is dat je het meeste leert van de mensen die het minst op je lijken.”

Momenteel ondersteunt hij als controller de faculteit Werktuigbouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. “De afgelopen zeven jaar heb ik gewerkt aan afwisselende projecten op de terreinen van Accounting & Reporting en Business Control. Daarnaast heb ik de opleiding tot Register Controller doorlopen. Vooral de wereld achter de cijfers trekt me. Daar ligt de echte uitdaging: als financiële sparring partner adviseren over de inzichten die je met rapportages hebt gegenereerd. Inzichten die bestuurders beter in staat stellen om belangrijke beslissingen over de toekomst te nemen.”

Anouk van Buggenum, junior consultant bij Fagro

Dat ook jonge talenten een grote bijdrage kunnen leveren bij een opdrachtgever, heeft Anouk van Buggenum al ruim bewezen. Na het behalen van haar Master Marketing & Finance trad ze bij Fagro in dienst als junior consultant. Dat betekent veel leren door trainingen aan de Fagro Academy, maar ook ‘on the job’. “Mede door mijn beheersing van de Spaanse taal kon ik starten op een project bij Boston Scientific. Hier werk ik mee aan het centraliseren van het bankboekingsproces in het Europees Shared Service Center. Na een maand kreeg ik de verantwoordelijkheid om deze transitie in Spanje te leiden.”

"Ook trainen we vaardigheden zoals advisering, projectmanagement en project control. Binnenkort staat persoonlijke effectiviteit op het programma. Zo kun je enorm veel zien, doen én leren."

Projecten in verschillende landen

Na de voorspoedige live-gang in Spanje, is Anouk gevraagd om het project voor alle andere landen te leiden. “Recent hebben we met een team zes weken lang telefonische trainingen met gedeelde beeldschermen verzorgd. We zijn nu in de stabilisatiefase, waarin we ervoor zorgen dat de overgedragen werkzaamheden voor alle landen goed verlopen. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om met een grote mate van vrijheid aan zo’n leuk project te werken. En naast mijn werk volg ik regelmatig een avond of dag workshops. Intensieve Excel-training bijvoorbeeld, en vakspecifieke workshops zoals de controller van de toekomst. Ook trainen we vaardigheden zoals advisering, projectmanagement en project control. Binnenkort staat persoonlijke effectiviteit op het programma. Zo kun je enorm veel zien, doen én leren.”

Neem contact op met Amal

Business manager Stuur een bericht