DPA Professionals Procurement Jan Paul Hoekstra

Jan-Paul Hoekstra

Inkoop professional
Ervaring

Excelleren als inkoopprofessional benut de synergiedriehoek

Over Jan-Paul

Jan-Paul, beter bekend als JP, is 28 jaar en woont in Delft. Hij beoefent de atletiekonderdelen 100m en 200m sprint op nationaal niveau. Om uit te blinken in deze prestatiegerichte sport heb je veel zelfdiscipline en doorzettingsvermogen nodig. Eigenschappen die goed van pas komen in zijn werk als inkoper en procurement associate. Omdat hij wil blijven groeien, werkt JP sinds mei 2018 als interim procurement professional bij DPA.

Een toenmalige collega vertelde JP enthousiaste verhalen over de inkoopspecialisatie van DPA. Toen hij aan een nieuwe stap toe was, bekeek hij of er mogelijkheden waren om bij deze onderneming te gaan werken. Die waren er en er bleek ook een goede match te zijn. “Wat ik mooi vind, is de synergie tussen de opdrachtgever, medewerker en DPA. Het gaat erom dat alledrie de partijen tevreden zijn. DPA zoekt steeds naar de best mogelijke match van de competenties en ambities van de interim professional met een opdracht en opdrachtgever. Dit pakken ze heel goed aan.”

Synergiedriehoek

Bij zijn indiensttreding had hij al een positief beeld van DPA en dit is eigenlijk alleen maar sterker geworden. “Het is een ontzettend leuk bedrijf, met gezellige collega’s. De opdrachten zijn uitdagend en leerzaam. DPA zoekt continu naar synergie tussen de professional en zijn of haar werkomgeving en ontwikkeling. Hiermee word je geholpen om optimaal tot je recht te komen in je werk en om je potentieel te verwezenlijken.”

“‘De opdrachten zijn uitdagend en leerzaam.’”

Vakinhoudelijk sparren

“De medewerker staat centraal en de synergie klopt. In het begin was ik benieuwd of het inkoopteam echt een team was, aangezien iedereen verspreid over Nederland werkt. Er is veel contact met de andere collega’s, wat me positief verraste. Regelmatig zijn er bijvoorbeeld leuke evenementen. Bij deze borrels en uitjes merk je dat iedereen hetzelfde doel heeft. Ook kun je vakinhoudelijk goed met elkaar sparren.”

Eerste opdracht

Zijn eerste opdracht, is die goed bevallen? “Ik ging al snel aan de slag als interim projectleider en procurement-to-pay-specialistbij de Amarant Groep. Deze zorginstelling biedt ondersteuning, zorg en behandeling aan mensen met een beperking. Het doel was om alle mogelijke inkooppakketten via één centrale webshop te laten lopen. Hierbij kun je denken aan elektronica, zorg en inhuur van personeel.”

Aandacht voor verbinding

“De opdracht bleek uitstekend aan te sluiten op mijn ervaring in het inkoopvak en mijn interesse in IT. Ik hadeen coördinerende rol en heb veel aandacht besteed aan de verbinding tussen IT, inkoop en het management. Dit was erg interessant en uitdagend, een mooie stap in mijn ontwikkeling. Zes maanden later kon ik aan een nieuwe opdracht starten als procurement specialist processes & IT bij netbeheerder TenneT.”

‘DPA focust op improve your performance, dat merk je direct!’

TMA-competentieanalyse en ontwikkelplan

Het motto van DPA is improving your performance. Dit merk je volgens JP direct. “Je kunt allerlei vaardigheidstrainingen en workshops volgen bij DPA Academy. Voor mijn specifieke vakgebied werkt DPA samen met de InkoopAcademie. Met mijn leidinggevende heb ik aan de hand van een TMA competentieanalyse een ontwikkelplan opgesteld. De eerste stap is het volgen van de Leergang Contractmanagement. Erg leuk en leerzaam. Ik heb al een mooie inkoopachtergrond, maar toch ging ik direct na mijn indiensttreding een ontwikkeltraject in!”

Meer weten over werken bij DPA?

Neem contact op met Laure