DPA Professionals Banking Insurance Thera Tiggers Swinkels

Thera Tiggers

Interim professional Banking & insurance
Ervaring

Een baan vinden die écht bij je past? Zo doet Thera het.

Waar kom jij ‘s ochtends je bed voor uit? Voor DPA professional Thera Tiggers is dat een baan waarmee ze van betekenis kan zijn voor anderen. Thera werkt nu vijf jaar als interim professional binnen Banking & insurance en voerde via DPA veel mooie opdrachten uit. Maar hoe vind je een baan of opdracht die bij je past? En wat doe je als je ergens niet helemaal op je plek zit? Thera vertelt.

Foto: ©Els Zweerink

Mensen helpen

Dat Thera een hart van goud heeft, blijkt al uit het feit dat ze actief is als vrijwilliger voor verschillende organisaties. Zo is ze dierenbuddy bij de Dierenbescherming en drie dagen per week actief als taalcoach bij Taalcafé De Sluis. “Ik help nieuwkomers in Nederland de taal en cultuur te begrijpen. Daarin ondersteun ik voornamelijk vluchtelingen, maar ook mensen die hier voor werk of de liefde zijn gekomen. Ik vind het mooi om hun voortgang te zien en het geeft voldoening dat ik daar een steentje aan bij kan dragen. Je bouwt echt een band op met elkaar.”

Energie van je werk

“Ik bloei op als ik zie dat ik mensen verder help. Dat is dan ook wat ik zoek in een opdracht via DPA. Zo kon ik mijn ei volledig kwijt in mijn functie als coach bij een grootbank. Ik begeleidde vijf maanden lang een groep trainees die startte in het vakgebied financieren. De Training & Coaching medewerkers van DPA verstrekten de theoretische kennis en ik zette een programma op voor de toepassing in de dagelijkse praktijk. Een mooie uitdaging die ik met succes heb volbracht, want ze werken er nu nog steeds. Dat ik ze op weg heb kunnen helpen, dat geeft me energie.”

Tegenslag

Maar dan komt Thera op een opdracht terecht die niet is wat ze ervan hoopte. “Ik had moeite met de organisatiestructuur. Ik zag teveel dingen die naar mijn idee niet goed gingen en kon mensen niet helpen op de manier die ik graag zou willen. Er was op dat moment geen tijd en ruimte voor aanpassing van het beleid. Dat gaf me een rotgevoel, want het ging tegen mijn normen en waarden in. Daardoor kreeg ik geen energie meer van mijn werk. Ik wil mijn functie met volledige toewijding kunnen uitvoeren dus ik baalde er flink van.”

Wat nu?

Thera trok aan de bel bij haar manager van DPA. “Ik gaf aan dat dit niet was wat ik zocht. Mijn manager toonde begrip en gaf me eerst goede tips om de situatie te verbeteren. Helaas nam dat mijn vervelende gevoel bij de functie niet weg. DPA ging daarom direct op zoek naar een opdracht die beter bij me paste. Én natuurlijk een betere match voor de organisatie waar ik op dat moment zat. Ze kennen me goed dus ze konden heel gericht aan de slag. De nieuwe opdracht die mijn manager voorstelde, was dan ook een schot in de roos!”

Cultuur + Ondernemen

Ook Thera’s huidige opdracht past perfect bij haar. Ze is werkzaam als assistent accountmanager financieren bij stichting Cultuur + Ondernemen; een kennisplatform voor ondernemerschap in de culturele en creatieve sector. Zij begonnen, samen met de overheid, een programma om ondernemers in de cultuur en de creatieve sector door de coronapandemie te helpen. Er kwam geld beschikbaar om financieringen te verstrekken en ze schakelden mijn hulp in voor de administratie en het beheer daarvan. Ook mag ik klanten helpen met vragen over eventuele leenaanvragen. Denk aan de regelingen rondom leningen voor bijvoorbeeld een musical. Mijn jarenlange ervaring en opgebouwde kennis komt hier goed tot zijn recht. Ik ben weer de spin in het web tussen klant en adviseur. Daarnaast draag ik mijn steentje bij aan de maatschappij.”

Vijf jaar in dienst

“Ik ben blij dat DPA me zo goed helpt bij het vinden van een passende opdracht. Mijn manager denkt echt mee over welke opdrachten goed matchen met mijn ambitie en persoonlijkheid. DPA luistert naar mijn wensen en begrijpt daardoor waar ik heen wil. Zo kunnen ze goed bepalen welke opdracht bij me past. Omdat ik al ervaren ben, heb ik niet veel ondersteuning nodig. Maar als ik hulp nodig heb, is DPA er voor me. Er is oprechte aandacht voor mijn welzijn en dat voel ik. Zo stond mijn manager laatst ineens op de stoep omdat ik vijf jaar in dienst was. Ik kreeg een prachtige bos bloemen, een fles wijn en een bon voor een vorstelijke overnachting voor twee personen!”

Ontdek meer over werken bij DPA binnen banking & insurance
DPA Professionals Thera vijf jaar in dienst

Kansen pakken

Werken als interim professional is voor Thera ideaal. “Bij DPA krijg ik kansen voor mijn ontwikkeling die ik in vaste dienst niet zomaar krijg. Zoals de opdracht als coach binnen een grootbank. Ik ontwikkel me sneller, omdat ik met veel verschillende mensen en bedrijfsculturen om leer gaan. Door je in wisselende situaties te begeven, kom je jezelf vaker tegen. Dé manier om te ontdekken wat echt bij je past. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten. Als interim professional leer je sneller om die van jezelf en die van de ander te herkennen. Zo leerde ik tijdens een training bij DPA Academy dat ik met een bepaald persoonlijkheidstype kan botsen en hoe ik daar vervolgens mee om kan gaan. Die kennis paste ik direct toe in de praktijk en dat was echt een eye-opener. De collega waar ik destijds moeite mee had, spreek ik nu nog regelmatig.”

Ook iets voor jou?

Wil je net als Thera aan de slag in een functie die écht bij je past? Ontdek hoe je jouw carrière boost met detachering binnen Banking & insurance of een van onze andere vakgebieden. Wie weet maken we binnenkort kennis onder het genot van een kopje koffie!

Meer weten over werken bij DPA?

Vraag het Thirza
Banking & Insurance