Nieuws

DPA heeft Elien Koot en Olivier van Boven aangesteld als principal interim legal counsel

Elien Koot & Olivier van Boven starten in de functie van principal interim legal counsel. Beiden brengen een veelzijdigheid aan werkervaring met zich mee. De komende tijd gaan zij zich bezighouden met de invulling en acquisitie van opdrachten voor onze opdrachtgevers.

“Beiden nemen enorm veel kennis, ervaring, en een interessant netwerk mee. Dit maakt hen tot een waardevolle aanvulling voor onze legal unit,” zegt Lucinda van Unen, business unit manager van onze specialisatie legal.

Over Elien

Elien is een ervaren bedrijfsjurist met een stevige achtergrond in met name ICT-recht en Procurement. Zij heeft ruime ervaring in de ondersteuning van strategische en complexe inkoop-, sales en IT-trajecten. Inclusief het adviseren van het management. Elien heeft gewerkt in de private en publieke sector en haar sporen verdiend in gereguleerde sectoren en daarbuiten. Ze heeft het afgelopen jaar gewerkt bij Aegon in het Group legal en het Regulatory Compliance team. “Hier adviseerde ik op het vlak van digital en privacy. Daarnaast ondersteunde ik global procurement trajecten.” Voor ze zich aansloot bij Aegon werkte ze op het hoofdkantoor van KPN. Daar was zij verantwoordelijk voor de juridische ondersteuning van de Corporate Procurement Office en legde zij zich toe op de contractering in alle inkoopcategorieën inclusief de privacyaspecten, het oplossen van geschillen en standaardisatie van werkwijzen en inkoopcontracten. Ook ontwikkelde zij beleid en factsheets en gaf zij juridische trainingen.

"Ik begeleidde inkoopteams op juridisch vlak bij de grote en strategische inkooptrajecten en ondersteunde een organisatiebreed project tot herstructurering van het leverancierslandschap"

Daarvoor werkte Elien bijna drie jaar bij het automatiseringscentrum van de Belastingdienst – eerst als IT-jurist en later als advocaat – aan onder meer publieke aanbestedingen en aansluitend bij Getronics. “Hier richtte ik me vooral op commerciële contracten en het coördineren en behandelen van IT-geschillen.” Kortom, Elien brengt een breed pakket aan vakkennis en werkervaring met zich mee. De toegevoegde waarde die Elien haar opdrachtgevers biedt, zit hem daarnaast in het feit dat zij veel ervaring heeft met het realiseren van resultaten in verschillende omgevingen. “Projecten moesten vaak onder tijdsdruk afgerond worden en vergden flexibiliteit en een goede interne en externe samenwerking.” Elien is per direct beschikbaar voor opdrachten.

Over Olivier

Olivier was de afgelopen drieënhalf jaar werkzaam bij Halsten Legal Department als lead counsel. Hij fungeerde als aanspreekpunt voor opdrachtgevers en behandelde daarnaast inhoudelijk dossiers. Voordat hij bij Halsten in dienst trad, was hij zesenhalf jaar werkzaam bij Vattenfall als senior legal counsel. “Ik heb daar met name de afdelingen sales, new business development, procurement, wholesale en trading geadviseerd op breed juridisch gebied.” Olivier heeft veel ervaring opgedaan bij energiebedrijven. Naast Vattenfall ook bij Eneco, RWE en Uniper. Daarvoor was hij werkzaam bij Wieringa Advocaten als advocaat, bij Michael Page als legal consultant, en bij NIG Ondernemingsrecht (tegenwoordig de specialisatie legal van DPA) als interim legal counsel.

"Ik heb zowel nauw samengewerkt met de business als met het management en ook rollen vervuld in projectteams"

Dankzij zijn brede juridische achtergrond is Olivier vooral goed inzetbaar als jurist op het gebied van commercieel contracteren, inkoop en het uitvoeren van projecten. “Ik heb zowel nauw samengewerkt met de business als met het management en ook rollen vervuld in projectteams.” Daarnaast heeft hij al meerdere jaren op interim basis gewerkt. “Ik weet daardoor goed wat ervoor nodig is om snel bij een opdrachtgever in te springen en wegwijs te raken in de organisatie.” Olivier is vanaf 4 november beschikbaar voor opdrachten.

Principal interim legal counsel

Elien en Olivier vervullen beiden de rol van interim principal legal counsel. Zij worden binnen DPA verantwoordelijk voor het invullen van de senior interimopdrachten. Zij zetten hun jarenlange kennis en ervaring in voor opdrachtgevers van DPA. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor het uitbouwen van hun netwerk met nieuwe opdrachtgevers. Interesse in een kennismaking met Elien en/of Olivier? Vul dan het aanvraagformulier in via onderstaande button of neem direct contact op met Lucinda.

Bekijk onze legal vacatures

Meer weten?

Neem contact op met Diederik

Diederik zakelijk

Diederik

Managing Director Bel Diederik +31646592571