Nieuws

DPA en InkoopAcademie verlengen samenwerking

DPA en InkoopAcademie hebben hun partnership met vijf jaar verlengd. Door hun samenwerking voort te zetten, willen de twee organisaties op een krachtige manier invulling geven aan waardecreatie in het inkoopvak. InkoopAcademie is sinds 2016 een vast onderdeel van het opleidingsmenu van alle inkoopprofessionals die bij DPA werken. Hierdoor kunnen deze professionals hun vakinhoudelijke opleidingsbehoefte invullen met vernieuwende workshops, trainingen en leergangen. Dit ter aanvulling op de competentietrainingen die ze bij DPA Academy volgen.

Inkopen met businessfocus

“Sinds 2016 zijn DPA en InkoopAcademie hechte partners”, zegt Olav Berten, Chief Operating Officer van DPA. “Dat was een van de voordelen van de fusie met PeopleGroup. We investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers als basis van goed werkgeverschap. Vanuit de DPA Academy bieden we al onze interim professionals competentieontwikkeling. Vakinhoudelijke opleidingen zijn daarnaast noodzakelijk om een aantrekkelijke werkgever te zijn en om goed te blijven inspelen op ontwikkelingen en klantvragen. Binnen het specialisme inkoop zorgt InkoopAcademie ervoor dat onze professionals vakinhoudelijk goed getraind zijn en weten hoe inkoop optimaal aan de business van onze klanten kan bijdragen. Zo zijn en blijven we vooruitstrevend”.

DPA professionals dpa en inkoopacademie verlengen samenwerking
Fred Wittmaekers (InkoopAcademie) en Olav Berten (DPA Professionals)

Waarde toevoegen vanuit inkoopperspectief

“Al onze leergangen, trainingen en workshops hebben inkopen met businessfocus als vertrekpunt”, vertelt Fred Wittmaekers, directeur InkoopAcademie. “We leren inkoopprofessionals om na te denken over de mogelijkheden om vanuit inkoopperspectief van waarde te zijn voor de klanten van hun bedrijf. Het uitgangspunt is ‘waar verdienen we geld mee’, ‘wat is ons bestaansrecht’, ofwel ‘wat is onze business’ en ‘welke rol spelen leveranciers daarbij’. Dus niet ‘waar geven we geld aan uit’. Daarnaast helpen we deelnemers om inzicht te krijgen in de psychologische aspecten van het inkopen. Zo leren ze bijvoorbeeld hoe je emoties een zinvolle plaats geeft in inkoopprocessen. Daarnaast onderscheiden we ons door onze eigentijdse en interactieve onderwijsaanpak met bijvoorbeeld iBooks op de iPad.”

Vernieuwing in het inkoopvak

“De samenwerking met InkoopAcademie gaat ver terug”, aldus Mike de Jongh, algemeen directeur van de specialisatie procurement binnen DPA. “Bij de oprichting in 2011 nam InkoopAcademie het complete trainingsportfolio van PeopleGroup over. Zo kon dit nieuwe opleidingsinstituut voortbouwen op het resultaat van 12 jaar ontwikkeling in inkoop met businessfocus. De achterliggende gedachte was dat er vernieuwing en verdieping in het inkoopvak nodig was. Doordat PeopleGroup sinds 2016 deel uitmaakt van DPA, kunnen nog meer inkoopprofessionals zich deze visie eigen maken.”

Over InkoopAcademie

Inkoop Academie biedt inkoopgerichte workshops, leergangen, trainingen, opleidingen en interne bedrijfstrainingen. Het opleidingsinstituut is in 2011 opgezet om het inkoopvak vanuit een nieuw perspectief te bezien. Meer informatie is beschikbaar via www.inkoopacademie.nl.

Over DPA

Proactieve oplossingen voor de personeelsbehoefte van vandaag en morgen. Dat is DPA. DPA levert de beste specialisten voor tijdelijke opdrachten en complexe vraagstukken. Snel en zeker. DPA heeft 1.600 professionals in dienst en een landelijk netwerk om ook daarbuiten de juiste specialist in te zetten. Professionals die continu aan hun vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling werken. Met een landelijke dekking werkt DPA voor toonaangevende organisaties, als intermediair en kennispartner. Meer informatie is beschikbaar via www.dpa.nl.

Meer weten over inkoop?

Stel je vraag aan Onno van
Procurement