DPA-Professionals-supply-chain-logistiek-Ellen-Ummels

Ellen Ummels

Supply chain specialist
Ervaring

Dagboek van een interim supply chain engineer

Over Ellen

Ellen Ummels is interim supply chain engineer bij DPA. Sinds juni doet zij een opdracht bij Thomas Regout International. Hier werkt ze aan het efficiënt inrichten van inkomende logistieke goederenstromen. Speciaal voor jou geeft Ellen een inkijkje in haar dag.

Ochtend

Donderdagochtend 06.30 uur. De wekker gaat. Ik spring onder de douche en kleed me aan. Op veiligheidsschoenen met stalen neus haast ik me naar mijn auto. Om 07.30 uur begroet ik mijn collega’s op kantoor. Het voelt altijd een beetje als thuiskomen. We kletsen kort over wat we de vorige avond gedaan hebben. Dan installeer ik me op mijn vaste plekje en ontbijt ik achter mijn laptop. Vanaf mijn kantoorstoel kijk ik door de grote glazen ramen op de productiehal. Zo zie ik de operators weer hard aan het werk.

Net als iedere ochtend is het om 09.00 uur tijd voor de ‘dagstart’. Met het team bespreken we in tien minuten de bottlenecks en mogelijke verbeteringen in de dagelijkse werkzaamheden. Daarna check ik mijn mail en maak ik wat laatste analyses over de inrichting van het magazijn. Vanmiddag presenteer ik de knel- en verbeterpunten in de supply chain die ik geïdentificeerd heb. De leverancier met wie ik heb afgesproken komt binnen. We halen koffie en gaan zitten om het magazijninrichtingsconcept en de offerte te bespreken. Ik doe hierin het voortraject en draag de offerte daarna over aan mijn manager.

Middag

Om 12.30 uur loop ik met mijn collega’s naar de kantine. Het is vrij druk, want iedereen in het bedrijf luncht tegelijkertijd. We eten versgemaakte pompoensoep en kletsen over van alles. Na een halfuur is het tijd om weer aan de slag te gaan. Als ik aan mijn bureau zit, trilt mijn mobiel. Een appje van mijn business unit manager Jennifer Dijkstra. ‘Hey Ellen, hoe is het op je opdracht? Gaat alles goed?’ Ik vertel haar dat ik straks mijn conclusies uit de analyses van de afgelopen periode mag presenteren. Ze geeft me een steuntje in de rug en ik ga weer aan de slag. Nog twee uurtjes om me voor te bereiden. Ondanks de geluiden uit de productiehal kan ik me goed concentreren.

Avond

Het is 16.30 uur en mijn presentatie zit erop. Het ging goed dus ik stap met een tevreden gevoel de auto in. Eens in de tien weken is er een improvementsessie met het supply chain- & logisticsteam van DPA. Dit keer is het in Happy Fuel aan de Maas in Maastricht. Na binnenkomst begroet ik mijn DPA-collega’s. Leuk om iedereen weer te zien. De geur van Domino’s Pizza komt me tegemoet. Dat regelt business manager Pascalle Vaessen altijd goed.

Als iedereen er is en de pizza’s op zijn, doen we een kennismakingsspel want er zijn nieuwe interim collega’s bijgekomen. Dan beginnen we met het improvement gedeelte. We bespreken hoe het bij iedereen op opdracht gaat. Vervolgens gaan we aan de slag met een casus van iemand uit het team. Iedereen denkt mee en zo komen we uiteindelijk met een goede aanpak. Dat doen we meerdere keren en voor ik het weet is het tijd om afscheid te nemen. De volgende keer dat we elkaar ontmoeten is op de DPA kerstborrel. Nu al zin in.

Op weg naar huis overdenk ik de dag. Ik ben moe, maar heb een voldaan gevoel. Het leukste vandaag vond ik de enthousiaste reacties op mijn verbetervoorstellen. Bovendien heb ik zowel van DPA als van Thomas Regout een zeer positieve tussenbeoordeling gekregen. Op naar morgen!

Ook werken bij DPA?

Neem contact op met Pascalle van
Supply Chain & Logistics

dpa-professionals-supply-chain-recruiter-pascalle-vaessen

Pascalle

Business Manager Bel of WhatsApp: +31651854895