DPA Banking Insurance professional Ayoub Akhrij

Ayoub Akhrij

Consultant Banking & Insurance
Ervaring

Consultant Ayoub Akhrij: "Ik zie nu mogelijkheden waarvan ik niet wist dat ze bestonden"

Tijdens zijn studie marketing management aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven had interim professional Ayoub Akhrij (27) al een link met het bankwezen. Hij werkte in die tijd als creditcard specialist bij de Rabobank. Na zijn studie ruilde hij zijn bijbaan in de financiële sector in voor een fulltimebaan: “Ik wilde na mijn studie mijn financiële kennis verder ontwikkelen. Een vriend stelde mij voor aan Paulien Smeets, key accountmanager Banking & Insurance bij DPA. We hadden zo’n leuk gesprek waarin we echt de verbinding maakten. Ik dacht bij mezelf, dit ga ik gewoon doen.”

Ontdek meer over werken bij DPA

Connectie maken met de klant

“De bankenwereld kende ik al. Verzekeringen nog niet. Ik startte als professional bij ASR Verzekeringen en kwam daarna bij de pensioentak van Nationale Nederlanden terecht. Het werk pakte ik vrij snel op en ik ging van sparen en beleggen door naar pensioenen. Van bellen met klanten ben ik nu over naar de backoffice en werk ik aan een nieuw identificatieproject Klanten. kunnen bij mij terecht met alles waar ze tegenaan lopen. Daar krijg ik energie van. Het geeft mij echt het gevoel dat ik kennis heb en dat ik die kennis kan delen. De reacties van klanten zijn ontzettend fijn en dankbaar. Ik vind het belangrijk om heel persoonlijk te zijn en dat wordt gewaardeerd.”

Echte ontwikkeling

Werken als interim professional past bij Ayoub: “Als ik lang hetzelfde werk doe, gaat het vervelen. Als interim professional is daar geen sprake van. Mijn talentmanager Erik Makkink weet namelijk elke keer weer een leuke opdracht te vinden en de variatie erin te houden. Ook belangrijk is dat ik weet dat ik bij hem terecht kan als ik ergens meezit. Die persoonlijke begeleiding die ik krijg, helpt mij verder in mijn ontwikkeling. Ik merk aan alles dat hij mij als professional vooropstelt. Voor mij is dit wat DPA zo uniek maakt en waarom ik voor DPA kies. Hier kan ik mijzelf ontwikkelen en heb ik de mensen om mij heen die mij daarbij helpen.”

Lees meer over werken bij DPA
“Hier kan ik mijzelf ontwikkelen en heb ik de mensen om mij heen die mij daarbij helpen.”

Alles op tafel kunnen leggen

Erik die vanaf het eerste moment met Ayoub samenwerkt, ervaart de samenwerking net zo positief: “Ik werk heel fijn met Ayoub samen. Ik zoek hem op en andersom zoekt hij mij ook op. Als er iets is weet ik dat hij bij mij aanklopt. Het mooie aan Ayoub is dat hij voor alles openstaat en ontzettend open is in de communicatie. We kunnen makkelijk met elkaar levelen. Dat is wat ik probeer te bereiken in het contact dat ik heb met onze professionals: dat ze de vrijheid voelen om alles op tafel te leggen. Wat er bij ze speelt en waar ze mee worstelen. Transparant en open. Die band heb ik met Ayoub en dat is bijzonder.”

Persoonlijke groei

Achter Ayoubs gulle lach en spontaniteit zit veel gedrevenheid. Als de focus aan is, weet hij dat hij alles kan bereiken waar hij zijn zinnen op heeft gezet. Dat was niet altijd het geval. “Ik was in het verleden nooit zo zeker van mijn zaak. Ik wist niet wat ik wilde. Het was altijd een grijs gebied. Door mijn werk als interim professional ben ik veel professioneler geworden. Dit heeft echt mijn ambitie aangewakkerd. Want ik zie nu mogelijkheden waarvan ik niet wist dat ze bestonden. En als ik zie welke positieve reacties ik krijg van opdrachtgevers, geeft mij dat alleen maar meer zelfvertrouwen.”

Nieuwe paden bewandelen

Ayoub gaat de komende periode alleen maar verder, nieuwe uitdagingen tegemoet binnen DPA. Na drie jaar als professional Banking & Insurance maakt hij namelijk de overstap naar de business unit IT. “De digitalisering van banken en verzekeraars maak ik van heel dichtbij mee. Klanten kunnen tegenwoordig alles online regelen. Dat heeft mij aan het denken gezet. IT is heel booming. Waarom niet de overstap maken naar IT? Ik heb mijn ideeën hierover met Erik besproken. Vervolgens hebben we samen onderzocht wat mijn mogelijkheden zijn.”

Trots

Erik bracht Ayoub in contact met business unit manager IT Gabor Fähmel en intussen zijn de eerste gesprekken al geweest. “Vervolgstap is dat ik aan de IT-opleiding data science begin. Tussendoor heb ik ook gesprekken gehad met andere interim professionals binnen de business unit IT. Dat heeft mijn interesse nog meer gewekt. Het werk, de vrijheid en de verantwoordelijkheid. Het spreekt mij ontzettend aan. En tegelijkertijd besef ik heel goed dat ik nog een flinke weg moet afleggen om er te komen. Terugkijkend ben ik nu al heel trots op wat ik heb bereikt. Maar écht trots ben ik pas als ik mijn IT-opleiding heb behaald.”

Lees meer over werken bij DPA
Meer weten? Vraag het aan Jeroen


DPA Professionals directeur Banking Insurance Jeroen Hoop

Jeroen

Directeur banking & insurance Bel of WhatsApp: +31621530439