Case: Ervaringen van een interim Procurement Officer bij Unilever

Case 20 juli 2016 3 min. lezen
Supply chain hero image

Lisette Verhaar werkt als Procurement Officer bij Unilever via DPA PeopleGroup Inkoopprofessionals. Ze heeft de verantwoordelijkheid over drie portfolio's voor alle Unilever locaties binnen Nederland en België. Een uitdagende functie waarin Lisette volop aan haar carrière kan werken. Vooral het opzetten en leiden van (inkoop)projecten maakt haar werk aantrekkelijk.

Wat voor werkzaamheden verricht je bij Unilever en hoe pak je het aan?

Ik ben verantwoordelijk voor de drie clusterportfolio's Workplace materials & services, IT & Telecom en Travel. Ik zorg ervoor dat interne stakeholders zoveel mogelijk gebruikmaken van de mondiale contracten. Voor alles wat hier buiten valt, ben ik verantwoordelijk. Hierdoor ben ik betrokken bij alle grotere aanvragen voor de acht locaties binnen mijn portfolio's. Ik leid tenderprojecten, autoriseer order- en leveranciersaanvragen en analyseer de spend om (savings)projecten op te zetten. Daarnaast ondersteun ik het Global Portfolio team waar nodig om projecten uit te rollen.

Wat vind je leuk aan je huidige opdracht?

Unilever is een prachtig, dynamisch bedrijf met mooie producten en een geweldige marketingafdeling. De cultuur binnen Unilever is zeer vrij en mensen zijn jong van geest. Hierdoor voelde ik mij al vanaf de eerste dag thuis. Ik krijg veel verantwoordelijkheid en mag veel zaken zelfstandig oppakken. Mijn werk is heel divers en ik heb voldoende afwisseling. Verder leer ik hier nog iedere dag, waardoor ik mijzelf verder kan ontwikkelen als inkoper. Ik vind vooral het contact met de interne stakeholders leuk, het samenwerken met andere afdelingen en ervoor zorgen dat zij daadwerkelijk de toegevoegde waarde van Inkoop inzien. Niet dat ze mij benaderen omdat het moet, maar omdat ik meerwaarde op commercieel gebied kan leveren.

''Tot op de dag van vandaag heb ik een coach die mij verder helpt met mijn ontwikkeling, waar ik ontzettend veel aan heb op zowel persoonlijk als zakelijk vlak."

Wat maakt werken bij Unilever zo aantrekkelijk?

Het mooie van een bedrijf als Unilever is dat je de mogelijkheid krijgt om het verschil te maken. Unilever staat onder andere bekend om zijn duurzaamheidsdoelstellingen, waarin ik volop betrokken ben gezien mijn verantwoordelijkheid voor alle lokale contracten op het gebied van energie, afvalstromen et cetera. Zo zijn we momenteel bezig met een tender voor het energiecontract. Hierin speelt groene energie uiteraard een belangrijke rol en pakken we volop projecten op om de afvalstromen te verminderen en een bijdrage te leveren waar mogelijk. Een voorbeeld hiervan is een machine die Unilever heeft aangeschaft voor de vestiging in Hellendoorn. Deze machine scheidt de afgewezen Ben & Jerry-bakjes van het ijs. Vervolgens komt dit in een kartonpers welke de afvalstroom verkleint en mogelijkheden biedt voor recycling.

Op welke manier krijg je ondersteuning van DPA?

We zijn een kleine, hechte groep en hebben regelmatig contact via onze DPA WhatsApp-groep, naast het feit dat ik altijd collega’s mag bellen voor advies. Bovendien heb ik tot op de dag van vandaag een coach die mij verder helpt met mijn ontwikkeling; op zowel zakelijk als persoonlijk vlak. Ik kan zeer goed schakelen met Ruud en merk dat ik veel kan leren van hem. DPA is onlangs samengegaan met PeopleGroup, waardoor ik ruim 40 nieuwe collega’s erbij heb. De club mag dan misschien groter zijn worden, maar de lijntjes zijn kort en ik heb het na ruim drie jaar dan ook nog steeds erg naar mijn zin!

 

Neem contact op met Onno

Business Unit Director Stuur een bericht