Carrière maken door andere mensen te helpen in hun loopbaan

Blog 26 juli 2018 5 min. lezen
blog_header_3.png

Interview met Johan Verhees, fieldmanager banking & insurance. Over de start van zijn loopbaan als recruiter pensioen & leven bij DPA.

“Werken als recruiter is veelzijdig en inspirerend, zeker als je dit vanuit een organisatie doet die goed bij je past. Je kunt mensen echt helpen om iets te bereiken.” Dat vertelt Johan Verhees over zijn loopbaanstart als recruiter pensioen & leven bij DPA. Sinds begin 2018 is hij field manager, een rol waarin je nog meer voor medewerkers kunt betekenen.

Johan studeerde Bewegingswetenschappen en volleybalde jarenlang op eredivisieniveau. Met mensen werken is enorm belangrijk voor hem. Daarom verdiepte hij zich in de loopbaanmogelijkheden in het werving- en selectievak. Zo kwam hij in contact met DPA. “Ik had meteen een goed gevoel bij deze werkgever en ons team. Door de training en begeleiding die ik kreeg, kon ik snel zelf gesprekken voeren. Steeds meer zelf doen, dat vond ik fijner dan een uitgestippeld werktraject. Bovendien vergaar je naast persoonlijke vaardigheden ook snel kennis van het vakgebied.”

Kandidaten helpen

Hij volgde verschillende communicatie-, interview- en selectietrainingen. “Daarin leer je hoe je een gesprek structureert en zo objectief mogelijk houdt. Dit helpt me om een patroon in gesprekken aan te brengen, wat ik in het begin lastig vond. Er blijft natuurlijk ruimte voor variatie: het kan zomaar gebeuren dat een gesprek tien minuten over een bijzondere hobby gaat. Veel jonge mensen zijn gedreven om zich te ontwikkelen, maar weten nog niet welke kant ze op willen. Dan probeer je tijdens het gesprek te achterhalen wat iemand wil en leuk vindt. Dit is belangrijk om een goede match te kunnen bewerkstelligen met de mogelijkheden die DPA biedt.”


Lijkt het jou ook leuk om als recruiter aan de slag te gaan?
Bij DPA heb jij de kans!

Bekijk openstaande vacatures


Ontwikkeldoelen scherpstellen

De kerntaken van een recruiter zijn het zoeken, spreken en aannemen van de juiste mensen. Een logisch vervolg hierop is een rol in sales of in field management. Johan koos voor het tweede. “Mensen helpen vind ik ontzettend leuk. Ik ga regelmatig langs op projecten om te zien hoe het met de medewerkers gaat en of ze het naar hun zin hebben. Ook behartig ik de belangen van professionals in het interne team. Voor onze trainees ben ik het aanspreekpunt voor hun persoonlijk ontwikkelplan. Dit geven we samen handen en voeten, wat begint met het scherpstellen van de kortetermijndoelen.”

Hij leert veel van de collega’s in zijn team. Daarnaast volgt hij regelmatig trainingen bij DPA Academy. “Zo heb ik de training Persoonlijk Leiderschap gedaan, hier ben ik net als veel collega’s superenthousiast over. Om mezelf te versterken op communicatie- en coachgebied denk ik ook over een opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren. DPA stimuleert me hierin.”

Blijven groeien

In feite maakt hij dus carrière door anderen vooruit te helpen in hun loopbaan. “Dat klinkt mooi. Om dit te kunnen doen, is het enorm belangrijk dat je oprecht geïnteresseerd bent in mensen en wat hen beweegt. Ook maakt het veel verschil waar je werkt. Daarom zou ik iedereen aanraden om je werkgever met zorg te kiezen. Als recruiter ben je niet alleen arbeidsmarktexpert en procesmanager, maar ook klankbord, vertrouwenspersoon en vakinhoudelijk specialist. Op al die gebieden kun je je toegevoegde waarde blijven ontwikkelen.”

Wil je meer informatie over een loopbaan bij DPA Professionals? Neem dan contact op met onze corporate recruiter Octavie van Erven Dorens via 06 - 12 03 75 79 of octavie.vanervendorens@dpa.nl.

Neem contact op met Johan

Fieldmanager Stuur een bericht