Blijf jezelf ontwikkelen. Kom naar DPA #KennisEnKunde!

Blog 19 oktober 2017 3 min. lezen
blog_header_6

De meeste professionals die ik bij DPA ontmoet willen blijven groeien. Zowel zakelijk als privé. Onze bedrijfsfilosofie stuurt eveneens sterk aan op professionele en persoonlijke groei. Daarom organiseren wij twee keer per jaar DPA #KennisEnKunde. Gratis toegankelijke masterclasses en powersessies met topsprekers. Over hoe je kunt groeien, en over de nieuwste technologieën en wat zij voor je werk kunnen betekenen.

Veranderingen in marktomgevingen en technologie zorgen voor nieuwe wensen van werkgevers. Welke kwaliteiten vinden ze belangrijk? Volgens fd.weekend van 7 oktober gaat het om empathisch vermogen, buiten de hokjes denken, analytische skills, buitenlandervaring/ vrijwilligerswerk/ bestuurlijke functies en een growth mindset. Elfanie toe Laer, schrijver van het artikel ‘U voldoet wel/niet aan de eisen’ concludeert dat dit de capaciteiten zijn die garant staan voor een glansrijke carrière.

Growth mindset versus fixed mindset

De term ‘growth mindset’ spreekt mij persoonlijk erg aan. Wat is dit precies? Uit onderzoek van de Amerikaanse psychologe Carol Dweck blijkt dat er twee beelden zijn die mensen over zichzelf en hun persoonlijke eigenschappen kunnen hebben: een nagenoeg stabiel en onveranderlijk zelfbeeld (fixed mindset) versus een niet vaststaand, ontwikkelbaar zelfbeeld (growth mindset). Met zo’n fixed mindset ga je ervan uit dat je kwaliteiten, vaardigheden en intelligentie min of meer vaststaan. Als je hoger scoort op de growth mindset, dan geloof je dat je je kwaliteiten, vaardigheden en intelligentie kunt ontwikkelen. Zoals je wellicht begrijpt als je ons bedrijf een beetje kent, zien we bij DPA het liefst dat iedere professional een growth mindset ontwikkelt.

Verandering omarmen

Je mindset ofwel de manier waarop je naar je vaardigheden en talenten kijkt, is in hoge mate bepalend voor je verdere ontwikkeling. Het goede nieuws is dat je je mindset kunt veranderen, onder andere op basis van goede en op de juiste manier gegeven feedback. Ook kun je door gerichte inspanning je kennis en kunde blijven vergroten, je leven lang. Je verdiepen in nieuwe middelen om te communiceren en samen te werken hoort daar ook bij. Want het soepel omarmen van nieuwe technologieën en werkwijzen maakt je werk en leven niet alleen spannender, maar ook gemakkelijker. Winston Churchill zei het al: “To improve is to change; so to be perfect is to have changed often.”

"Aan jou de uitdaging om ervoor te zorgen dat je kennis en kunde up-to-date en marktconform is, en om flexibel mee te bewegen met de laatste trends in je vakgebied."

Flexibel meebewegen

De toegenomen verandersnelheid vraagt veel van organisaties en ook van jou als professional. Aan jou de uitdaging om ervoor te zorgen dat je kennis en kunde up-to-date en marktconform is, en om flexibel mee te bewegen met de laatste trends in je vakgebied. Dit betekent zelf leren en initiatief nemen om aan je skillset te werken. Een leuke manier om dit te doen is DPA #KennisEnKunde op woensdagavond 15 november in Spant! in Bussum. Wil je nieuwe technologieën en werkwijzen beter begrijpen? Ontdekken hoe je deze kunt benutten om jouw potentieel te ontgrendelen? Maak dan vooral gebruik van deze kans om te delen in de visie en ervaringen van topsprekers zoals Bas Haring, Ruud Veltenaar, Lykle de Vries, Ton Dobbe en robotspecialist Roeland van Oers.

Deelnemen aan DPA #KennisEnKunde?

Meer informatie over het programma en de sprekers vind je op de KennisEnKunde-website. Hier kun je je ook inschrijven. Deelname is gratis. Wacht vooral niet te lang met aanmelden, want vol=vol.