DPA Professionals finance control detachering interim professionals
Ervaring

Als interim finance professional werken in de publieke sector: Savas Akdag

Hoe is het om als interim professional in de publieke sector te werken? Dit vroegen we aan Savas Akdag, senior financial specialist bij DPA. “Ik doe ervaring op in afwisselende projecten en word dagelijks uitgedaagd om mijn competenties te versterken. DPA biedt volop mogelijkheden en middelen om je te ontwikkelen. Daarbij is het natuurlijk wel aan jou om de kansen die voorbij komen te benutten.”

Savas werkt sinds januari 2017 bij DPA. “De afgelopen jaren heb ik mooie projecten gedaan bij het Ministerie van Defensie en het Rijksvastgoedbedrijf. Bij het Ministerie van Defensie was ik senior projectcontroller/adviseur finance & control. Mijn opdracht was om alle projecten waar minder dan vijf miljoen euro mee gemoeid was inzichtelijk te maken. Dan praat je over meer dan 100 projecten. Een ontzettend boeiende uitdaging.”

Variatie in projecten

“Omdat er binnen het ministerie geen BI-tool beschikbaar was, heb ik in Excel een rapportage van de budgetten, issues, tijd, kwaliteit en klanttevredenheid opgezet. Zo is er steeds inzicht in de projectvoortgang en de verwachte kosten. Erg leuk om te doen en ook heel leerzaam.”

“Daarnaast verzorgde ik projectcontrole over de IT-projecten. Dit is een adviserende en signalerende rol. Hierbij heb je veel contact met de projectmanagers, onder andere tijdens maandelijkse voortgangsbesprekingen. De variatie in projecten bevalt me goed. Zo verbreed je je scope. Tegelijkertijd helpt DPA je om nieuwe competenties te verwerven en gericht aan je verbeterpunten te werken.”

Verder kijken door frisse blik

“Momenteel ben ik projectcontroller bij het RijksVastgoedBedrijf. De opdracht was voor zes maanden en is onlangs met eenzelfde periode verlengd. Als interim professional kun je waarde toevoegen voor zaken als efficiënter inrichten van het werk. Je hebt een frisse blik en kijkt daardoor verder dan de mensen die ergens al lang werken. Ook ben je gewend om in kansen en mogelijkheden te denken.”


Nieuwsgierig naar de carrièremogelijkheden bij DPA? Bekijk de vacature en kom met ons in contact!

Bekijk de vacature


Werk-privé balans

Na zijn studie bedrijfseconomie startte Savas in 2005 als controller bij financieel consultancybureau Finace, het huidig Centric. “Daarna heb ik als project controller bij Wincor Nixdorf en het Ministerie van Buitenlandse Zaken gewerkt. Verder was ik vier jaar businesscontroller bij Exact en heb ik deze rol ook vervuld bij Mauritsklinieken en Aon. In die vaste banen maakte ik veel uren en had ik regelmatig moeite om de juiste balans tussen werk en privé te vinden. Dit gaat nu veel beter.”

Bankzitter?

Toen ik hier net werkte, heb ik een maand op de bank gezeten. Dat is iets dat alle interim professionals vrezen. Bij DPA kun je gelukkig ook een eventuele periode dat je zonder opdracht zit goed benutten. Je kunt bijvoorbeeld werken aan je persoonlijke ontwikkeling bij de DPA Academy. Ik heb toen veel tijd in mijn Prince2-opleiding gestoken. Ook heb ik mijn netwerk uitgebouwd, onder andere bij de verschillende DPA kantoren.”

Inspiratie

Het is handig om regelmatig contact te hebben met andere financespecialisten die voor de publieke sector werken, concludeert Savas. “Je spreekt elkaar op de bijeenkomsten en trainingen die DPA organiseert. Ook kun je elkaar altijd bellen of WhatsAppen als je vragen hebt. Verder ben ik blij met de samenwerking met mijn manager Leonie van Hove. Mede door haar kennis van onze sector kunnen we snel en goed schakelen. Zo vormt naast mijn werkomgevingen ook het finance public-team van DPA een belangrijke bron van inspiratie.”

Volop ruimte om te ervaren, leren en door te groeien

Ben je een harde werker en een teamplayer? Bij DPA kun je rekenen op intensieve coaching en begeleiding. Ook volg je gerenommeerde opleidingen om je vakkennis op peil te houden en te verdiepen. Je krijgt alle kansen om tot op het hoogste niveau door te groeien. Het is aan jou om deze te benutten. Bekijk ons actuele aanbod aan finance vacatures.

Meer weten?

Neem contact op met Amal